Урок-подорож у казку "Розв'язування вправ на всі дії з натуральними числами"

Про матеріал
Матеріал допоможе повторити, систематизувати та узагальнити уміння і навички учнів розв'язувати вправи на всі дії з натуральними числами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Розв'язування вправ на всі дії з натуральними числами» Урок-подорож у казку Підготувала вчитель математики Вознесенського НВК Мозирко Є.О.

Номер слайду 2

Мета уроку: виховна: виховувати інтерес до уроків математики навчальна: повторити, систематизувати та узагальнити уміння і навички учнів розв'язувати вправи на всі дії з натуральними числами; розвиваюча: розвивати пізнавальний інтерес, інтелектуальні і творчі здібності учнів, логічне та абстрактне мислення;

Номер слайду 3

Дорогі діти! Сьогодні я запрошую всіх, хто любить математику, здійснити захоплюючу подорож до замка мого дідуся Чарівника. На шляху звісно будуть зустрічатися труднощі і перешкоди, які вам доведеться здолати. Але я вірю, що ви з ними впораєтесь Бажаю вам приємної подорожі. Чарівничок Мозирко Є.О.

Номер слайду 4

Щоб ви змогли розпочати подорож, дарую вам килим-літак. А щоб здійснити на нього посадку, ви маєте розв’язати задачу. Килим – літак летів 2 год зі швидкістю 132 км/год і 3 год зі швидкістю 143 км/год. Яку відстань подолав килим літак? 693 км Мозирко Є.О.

Номер слайду 5

Посадка на килим літак закінчилась. Ми летимо у царство казок. Мозирко Є.О.

Номер слайду 6

Під нами тридев’яте царство, тридесяте королівство … . Килим здійснює посадку, і ми з вами ступаємо на казкову землю. Мозирко Є.О.

Номер слайду 7

Казкова дорога складається з чотирьох ділянок. Перша має довжину 435 км, друга - у 5 разів довша першої, третя довша другої на 25 км, четверта – у 10 разів коротша третьої. Обчисліть довжину дороги. У вас попереду далека дорога по країні казок. Довжину цієї дороги ви дізнаєтесь, розв’язавши наступну задачу 5030 км Мозирко Є.О.

Номер слайду 8

Я бачу будинок Баби Яги і чую її жалібний голос. Мозирко Є.О.

Номер слайду 9

Дітки, допоможіть мені, відкрийте двері! Я посварилась з Чахликом Невмирущим, і він їх зачинив – жодні чари не допомагають. Але я точно знаю, що двері самі відкриються, якщо знайти корінь рівняння: 6х +15+11х=321 Х = 18 Мозирко Є.О.

Номер слайду 10

Дякую за допомогу. Щасливої дороги!!! Мозирко Є.О.

Номер слайду 11

Швидкість човна у стоячій воді становить 14 км/год, а швидкість течії річки – 2 км/год. Обчисліть, яку відстань пропливе човен за 3 год проти течії річки. Діти, щоб переплисти на другий берег чарівної річки, вам потрібно розв'язати ще одну задачу. 36 км Мозирко Є.О.

Номер слайду 12

Дуже радий зустрічі! Зараз буду вас чаєм пригощати. А якщо бажаєте скуштувати ще й смачного Машиного варення, то допоможіть їй впоратися із ”зірочками” Мозирко Є.О.

Номер слайду 13

Мозирко Є.О.

Номер слайду 14

Вітаємо вас на нашій чарівній галявині. Ми допоможемо знайти дорогу до замка Чарівника. Але спочатку розкажіть правила розв’язування рівнянь Мозирко Є.О.

Номер слайду 15

Ми покажемо вам дорогу до замка, якщо розповісте правило, як у рівнянні знайти невідоме ділене. Щоб знайти невідоме ділене, потрібно частку помножити на дільник Мозирко Є.О.

Номер слайду 16

Ось перед нами замок Старого Чарівника. Але ж до нього веде довга, звивиста дорога. Мозирко Є.О.

Номер слайду 17

Я підвезу вас до чарівного замка. А ви, будь ласка, допоможіть порахувати скільки зернин рису та квасолин мені сьогодні довелось перебрати 31 562 191 126 28 476 829 357 + 3 085 361 769 Мозирко Є.О.

Номер слайду 18

Дорогі п'ятикласники, я дуже радий, що ви здолали нелегкий шлях до мого замка і принесли мені вісточку від онука Чарівничка. І від щирого серця хочу привітати з тим, що ви дуже добре засвоїли тему “Дії з натуральними числами”. Запрошую вас на захоплюючу екскурсію моїм чарівним замком. Але спочатку із задоволенням виконаю прохання вашої вчительки математики і передам чарівне домашнє завдання: §11, № 538 (1,2,3) Мозирко Є.О.

Номер слайду 19

Бувайте, але не забувайте, що ЗНАННЯ – це СИЛА. До нових зустрічей!!! Мозирко Є.О.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кононенко Ирина Александровна
    Дякую. Мені дуже сподобалось.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 червня 2021
Переглядів
891
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку