Урок позакласного читання. «Канікули прибульців із Саллатти»

Про матеріал

Урок позакласного читання. Коротко !!! «Канікули прибульців із Салатти» Ксенія Ковальська. Екологічне спрямування твору

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Початок розповіді досить спокійний: на далекій планеті Салатта мама з татом вирішують відправити своїх трьох синочків у подорож всесвітом. Мовляв, нехай діти помандрують, поки в них канікули, а заодно продовжать багаторічну сімейну традицію – відправляти в космічні подорожі школярів. Єдина вимога – ніде не приземлятися, ні з ким не спілкуватися, хіба що дивитися з вікон зорельота. Зробити це технічно не важко, адже космічний човник малечі невидимий, тому не буде привертати до себе увагу. Проте, коли таке було, щоб діти не порушували заборони батьків? От і починаються знайомства й пригоди прибульців.

Номер слайду 3

Герої книги ні секунди не сидять без діла. Географічні рамки їхнього «діла» простягаються від далекої планети Салатти до українського степу, від села до Києва, від Києва до Брюсселя… Та й самі герої досить-таки оригінальні: троє прибульченят із дивними іменами – Го, Гоо і Гооо, які подорожують всесвітом самі, без батьків.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

а також кози Ляля і Каша, говіркі та цікаві до всього. А ще дід Карпо і баба Катерина – одні з небагатьох представників людської раси в книзі

Номер слайду 6

кущ бузини, якому конче потрібно побувати в Києві…

Номер слайду 7

Сюжетні лінії обігруються довкола речей, які, зазвичай, викликають у дітей купу запитань. Наприклад, чи правда, що брюссельська капуста буває лише в Брюсселі, або що бузина, яка росте на городі, має в Києві дядька? Як часто вони бачаться? І звідки той дядько там узявся?.. Чи правда, що прибульці зелені і обов’язково ставлять всілякі досліди на людях? А на тваринах?

Номер слайду 8

Дід Карпо мав необачність розказати про своє бажання залізти на біґборд за селом, аби хоч раз у житті оглянути околиці з висоти пташиного польоту – і ось уже прибульці піднімають його на біґборд. А разом із ним його кіз. Коза Каша все життя мріяла політати на дельтаплані, навіть не маючи жодного уявлення про цей літальний апарат, – і от уже прибульці прив’язують її до дельтаплана німця Отто. Кущ бузини давно хотів побачити свого київського дядька – і прибульці везуть його до столиці…

Номер слайду 9

«Канікули прибульців із Салатти» – динамічна книга, можна сказати навіть кінематографічна – що не «кадр», то пригода. Діалоги – жваві й з гумором. Герої – оригінальні й добрі. Доки читаєш книгу, не покидає відчуття, що і ти подорожуєш разом із козою Кашею, Го, Гоо і Гооо та кущем бузини в маленькому міжпланетному човнику. І головне – ця подорож приносить задоволення.

pptx
Додав(-ла)
Губеня Олена
Додано
17 травня 2023
Переглядів
1295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку