Урок "Презентації та анімації"

Про матеріал
Структура презентації, елементи слайдів, використання анімації в розробці презентації. Загальні вимоги до презентації. Розробка за матеріалами підручника "Інформатика 6" Тріщук І., НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентації та анімаціїІнформатика 6 клас НУШПідручник

Номер слайду 2

Комп’ютерна презентація. Комп’ютерна презентація — демонстрація нового матеріалу, яка відрізняється комплексним мультимедійним вмістом і особливими можливостями керування відтворенням. Комп’ютерні презентації використовують для того, щоб зробити розповідь більш наочною та динамічною, цікавішою і зрозумілішою. Доповідач — той, хто презентує новий матеріал та керує демонстрацією презентації

Номер слайду 3

ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Номер слайду 4

Редактор презентацій. Редактор презентацій — спеціальні програми для створення, редагування та демонстрації комп’ютерних презентацій.

Номер слайду 5

Слайд. Слайд — це одна сторінка презентації, наповнена комплексним мультимедійним вмістом. На слайді можна розмістити текст, фото або малюнок, звук, відео. Мультимедія — одночасне використання різних форм представлення інформації: тексту, графіки, відеофрагментів, анімації та звуку.

Номер слайду 6

Макет слайда. Макет слайда (тема) — схема розміщення текстових, графічних та інших об’єктів на слайді. Макети слайдів містять поля форматування, розташування та покажчика місця заповнення для всього вмісту, який відображається на слайді.

Номер слайду 7

Зображення. В Power. Point на слайди можна додати малюнки, фотографії, графіку або інші зображення з комп’ютера або з інтернету. Додані до слайда фото, графічні об’єкти або зображення можна покращити багатьма способами, наприклад, художніми ефектами (розмиття, світіння тощо); заготовками стилів, які містять межу та заливку; регулюванням кольорів, яскравості й контраст

Номер слайду 8

Таблиця, діаграма. Таблиця складається зі стовпців і рядків, на перетині яких знаходяться клітинки. Діаграма — це графічне зображення, в якому числові дані подають у вигляді геометричних фігур.

Номер слайду 9

Відеофільм, аудіозапис. Ви можете вставити онлайнове відео (за замовчуванням) або відеофайл, що зберігається на комп’ютері. У презентацію Power. Point можна додати звуковий файл, наприклад, музику, закадровий текст або звукові уривки

Номер слайду 10

Гіперпосилання. Гіперпосилання має вигляд кольорового підкресленого текстового фрагмента. При наведенні на нього, курсор набуває вигляду руки з піднятим пальцем. Гіперпосилання можна додати для переходу по відкритому документу, а також для переходу на вебсторінки.

Номер слайду 11

Тривимірні моделіТривимірні моделі — це новий тип картинок: в онлайн-бібліотеці готових тривимірних малюнків є безліч графічних елементів, які можна використовувати в готовому вигляді або адаптувати.

Номер слайду 12

Рисунок SMARTARTРисунок SMARTART — це візуалізація даних.

Номер слайду 13

Піктограми. Піктограми — це ілюстрація для документів та презентацій.

Номер слайду 14

Фігури. Фігури — сукупність основних фігур, ліній, стрілок та блок-схем.

Номер слайду 15

Оформлення слайдів. Усі слайди бажано оформити в одному стилі. У кольоровій гамі презентації рекомендується використовувати не більше ніж 2-3 кольори та 2-3 їх відтінки; не доцільно розміщувати графічні зображення з великою кількістю деталей або фотографії як фон слайдів, оскільки на них складно сприймається текст; колір тексту має бути контрастним до кольору тла; використання різних фонів на слайдах в рамках однієї презентації не створює відчуття єдності, зв’язності, стильності інформації; не слід використовувати виділення підкресленням, тому що в сприйнятті активних користувачів Інтернет підкреслення пов’язане з гіперпосилання

Номер слайду 16

Вимоги до змісту презентації (за Д. Льюїсом)Слайди мають бути не надто яскравими – зайві прикраси лише створюють бар’єр на шляху ефективної передачі даних. Кожен слайд має відображати одну думку; текст має складатися з коротких слів та простих речень; загальна кількість слів не повинна перевищувати 50; всього на слайді має бути 6 – 8 рядків; заголовки мають привертати увагу аудиторії та узагальнювати основні ідеї слайда.

Номер слайду 17

Перед створенням презентації необхідно:

Номер слайду 18

Текстове перевантаження

Номер слайду 19

Google Презентації Google Презентації — безкоштовний застосунок , що входить до складу безкоштовного веб програмного офісного пакету, пропонованого компанією Google у межах служби Google Drive (диск). Дозволяє створювати нові презентації й редагувати наявні; надавати доступ до презентацій і редагувати їх у реальному часі разом з іншими користувачами; працювати будь-де й будь-коли, навіть у режимі офлайн; додавати коментарі й відповідати на них;додавати й переміщувати слайди, змінювати формат тексту та форм тощо; проводити презентації з мобільного пристрою.

Номер слайду 20

Домашнє завдання:опрацювати ст.4-18

pptx
Додано
8 січня
Переглядів
227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку