Урок. Презентація. Готуємось до мовної теми "Текст. Речення. Лексичне значення слова"

Про матеріал
Ця розробка допоже вчителям підготувати учнів до мовної теми. Діти зможуть потренуватися у виконанні завдань за темою" Текст.Речення Лексичне значення слова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Готуємось до мовної теми. Текст. Речення. Лексичне значенняслова.

Номер слайду 2

А. Якось вранці Оля і Ліда зупинилися біля розквітлих квіток і побачили, що ромашки - дуже ніжні. Голівки їх, неначе маленькі жовті сонечка з білосніжними промінчиками. Листя - ніби прозоре зелене мереживо. В кожній квіточці - крапелька роси, а в ній блакитне небо і пухнасті хмарки пливуть. Над ними весело кружляли бджілки. Б Сестрички спочатку захотіли нарвати ромашок в букет, але подумали, що зірвані квіти швидко зів'януть. Тоді не почують вони співу пташок, не побачать сонечка, бджілок і навіть їх. Дівчата вирішили, що ромашки – чудові квіти, нехай собі ростуть. В Навесні Ліда і Оля вирішили у дворі розбити клумбу. Сестри скопали грядку і засіяли її насінням ромашки. Дівчата старанно доглядали квітник: пололи бур'ян, в спеку поливали.

Номер слайду 3

АЯкось вранці Оля і Ліда зупинилися біля розквітлих квіток і робачили, що ромашки - дуже ніжні. Голівки їх, неначе маленькі жовті сонечка з білосніжними промінчиками. Листя - ніби прозоре зелене мереживо. В кожній квіточці - крапелька роси, а в ній блакитне небо і пухнасті хмарки пливуть. Над ними весело кружляли бджілки.

Номер слайду 4

Б Сестрички спочатку захотіли нарвати ромашок в букет, але подумали, що зірвані квіти швидко зів'януть. Тоді не почують вони співу пташок, не побачать сонечка, бджілок і навіть їх. Дівчата вирішили, що ромашки – чудові квіти, нехай собі ростуть

Номер слайду 5

В Навесні Ліда і Оля вирішили у дворі розбити клумбу. Сестри скопали грядку і засіяли її насінням ромашки. Дівчата старанно доглядали квітник: пололи бур'ян, в спеку поливали.

Номер слайду 6

Навесні Ліда і Оля вирішили у дворі розбити клумбу. Сестрископали грядку і засіяли її насінням ромашки. Дівчата старанно доглядали квітник: пололи бур'ян, в спеку поливали. Якось вранці Оля і Ліда зупинилися біля розквітлих квіток і побачили, що ромашки - дуже ніжні. Голівки їх, неначе маленькі жовті сонечка з білосніжними промінчиками. Листя - ніби прозоре зелене мереживо. В кожній квіточці - крапелька роси, а в ній блакитне небо і пухнасті хмарки пливуть. Над ними весело кружляли бджілки. Сестрички спочатку захотіли нарвати ромашок в букет, але подумали, що зірвані квіти швидко зів'януть. Тоді не почують вони співу пташок, не побачать сонечка, бджілок і навіть їх. Дівчата вирішили, що ромашки – чудові квіти, нехай собі ростуть.

Номер слайду 7

2. Який із запропонованих заголовків найточніше передає головну думку твору?А) Чудові квіти. Б) Нехай собі ростуть. В) Ромашки

Номер слайду 8

3. У якому рядку головні члени речення визначено правильно?Дівчата старанно доглядали квітник.а) дівчата старанноб) доглядали квітникв) дівчата доглядали

Номер слайду 9

4. Обери рядок, у якому розділові знаки при однорідних членах речення розставлено правильно.а)Тоді не почують вони співу пташок, не побачать сонечка, бджілок і навіть їх.б)Тоді не почують вони співу пташок, не побачать сонечка, бджілок, і навіть їх.в) Тоді, не почують вони співу пташок, не побачать сонечка, бджілок і навіть їх.

Номер слайду 10

5. Прочитай речення. Постав потрібні розділові знаки в кінці кожного речення. Визнач тип речення. Якось вранці Оля і Ліда зупинилися біля розквітлих квіток (_________________) Які гарні квіти (_________________)Коли Оля і Ліда побачили ромашки (_______)

Номер слайду 11

6. Встанови логіко граматичні зв’язки між членами речення за допомогою питань. Навесні Ліда і Оля вирішили у дворі розбити клумбу.______(що зробили?)____________(коли?) _______________(що?)________________(де?) __________

Номер слайду 12

7. Добери синоніми та антонім до слів : СЕРДИТИЙ, РУХАТИСЬ8. Користуючись словосполученнями з довідки, встанови відповідність між поданими фразеологізмами та їхніми значеннями і запиши їх. Обвести навколо пальця, набрати в рот води , бити байдики. Довідка: байдикувати, мовчати, обманювати.

pptx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку