Урок+Презентація"Вступ. Економічна географія в системі географічних наук"

Про матеріал

Детальна розробка уроку відповідно до календарного плану­вання з теми.Етап вивчення нового матеріалу являє собою здебільшого не викла­дання фактичного матеріалу, а розгорнутий план з використанням мультимедійного продукту.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Які природні об'єкти ви вивчали в курсі «Фізична географія України»? 2. Що ви знаєте про рельєф країни? 3. Як ви вважаєте, рельєф України сприятливий для розвитку господарства? Чому? 4. Назвіть характерні риси клімату країни. 5. Чому важливо правильно вибрати район розміщення промислового підприємства? 6. Які науки ви знаєте? Що вони вивчають? 7. Наведіть приклади взаємозв'язків між географічними науками.

Номер слайду 3

1.Економічна географія в системі географічних наук. 2.Об’єкт вивчення економічної географії. 3. Взаємодія господарства і природи в географічному (навколишньому) середовищі. 4.Значення знань з економічної географії для людства

Номер слайду 4

1.Суспільна географія — це наука про закони та закономірності територіальної організації суспільства, механізми дії та форми прояву їх у територіальних суспільних системах, що функціонують у географічному просторі. 2. Економічна географія вивчає територіальну й видову структури виробництва.

Номер слайду 5

Для економічної географії важливе значення мають такі методи досліджень: картографічний, статистичний, моделювання, економічного прогнозування

Номер слайду 6

Географічне середовище — це частина географічної оболонки, земного простору, пов’язана з процесом життєдіяльності людей,необхідна складова існування суспільства, з яким воно перебуває у безпосередній взаємодії, частина географічної оболонки, включена в сферу людської діяльності.

Номер слайду 7

ПРИКЛАД РОЗДІЛЬНОГО ЗБИРАННЯ СМІТТЯ НЕЗАКОННА ВИРУБКА ЛІСУ В КАРПАТАХ

Номер слайду 8

Пригадайте з курсу 8 класу, який внесок в українську географічну науку зробили : Павло Чубинський, Степан Рудницький, Юрій Липа, Костянтин Воблий, Володимир Вернадський, Георгій Висоцький. Михайло Туган-Барановський Максим Паламарчук Богдан Гаврилишин Пол Робін Кругман

Номер слайду 9

1. Назвіть об’єкт і предмет вивчення економічної географії. 2. Поясніть, як Ви зрозуміли, що таке географічне середовище. 3. Наведіть приклади зв’язків економічної географії з іншими науками. 4. На конкретних життєвих прикладах продемонструйте значення географічних знань для господарської діяльності людини.

Номер слайду 10

заповніть схему проілюструйте її власними прикладами

Номер слайду 11

1.Суспільна географія — це наука про закони та закономірності територіальної організації суспільства, механізми дії та форми прояву їх у територіальних суспільних системах, що функціонують у географічному просторі. 2. Економічна географія вивчає територіальну й видову структури виробництва. 3. Економічна географія є структурним компонентом суспільної географії. 4. Для економічної географії важливе значення мають такі методи досліджень: картографічний, статистичний, моделювання, економічного прогнозування.

Номер слайду 12

Який спільний об’єкт дослідження мають фізична та суспільна географія? 2. Що є предметом вивчення економічної географії? 3. Яка роль статистики в економічних і географічних дослідженнях? 4. Дайте визначення понять «економічний прогноз» та «економічне прогнозування». .

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вивчити §1. Визначити, які важливі проблеми покликана розв’язувати сучасна економічна географія. На основі своїх знань з географії спробуйте спрогнозувати економічний розвиток вашого населеного пункту на найближчі 10 років. Створіть основний та альтернативний плани його розвитку (Скласти ессе обсягом одна сторінка).

Номер слайду 15

Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Denysenko Kateryna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Івченко Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Гончар Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Бондарчук Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
zip
До підручника
Географія 9 клас (Гільберг Т.Г., Савчук І. Г., Совенко В.В.)
Додано
14 листопада 2018
Переглядів
21987
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку