Урок-презентація з алгебри у 7 класі "Розв*язування задач за допомогою системи рівнянь"

Про матеріал
Урок з алгебри у 7 класі на тему "Розв*язування задач за допомогою системи лінійних рівнянь з двома невідомими"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф до уроку Математика - це мова, на якій написана книга природи. Галілео Галілей

Номер слайду 2

Ніякої достовірності нема в науках там, де не можна застосувати ні однієї з математичних наук, і в тому, що не має зв'язку з математикою. Леонардо да Вінчі

Номер слайду 3

Алгебра, 7 клас Розв'язування задач за допомогою системи рівнянь Підготувала Будянська Т.І., учитель математики Інгульського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Інгульської сільської ради Баштанського району

Номер слайду 4

Мета уроку: Навчальна: продовжити роботу над виробленням уміння виконувати дії відповідно до вивченої схеми розв'язування задач різного змісту складанням систем рівнянь; формувати уміння учитися впродовж життя; стійкі вміння та навички розв'язувати текстові задачі; формувати математичну компетентність. Розвиваюча: розвивати творчу активність учнів; інтелектуальні, пізнавальні, аналітичні здібності, уміння працювати кожному й навчати іншого; навички контролю та самоконтролю; сприяти активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти на уроці, інформаційну компетентність. Виховна: виховувати наполегливість та зосередженість під час виконання завдань, самостійність, організованість, уміння працювати в команді.

Номер слайду 5

Задача №1 2 акумулятори і 3 батарейки разом коштують 97, 5 грн. Скільки коштує 1 акумулятор і одна батарейка, якщо акумулятор коштує стільки ж, скільки 18 батарейок?

Номер слайду 6

Розв'язання. Нехай акумулятор – х грн, батарейка – у грн. {2х+3у=97,5 х=18у{2•18у+3у=97,5 х=18у39у=97,5у=2,5 грнх=18•2,5х=45 грн. Відповідь: одна батарейка коштує 2, 5 грн, один акамулятор коштує 45 грн.

Номер слайду 7

Яку шкоду можуть нанести навколишньому середовищу використані акумулятори та батарейки? Як кожен з нас може сприяти покращенню екологічної ситуації вдома, на вулиці, в селі, у країні? Свою домку доведіть.

Номер слайду 8

Вікторина «Організм і середовище існування»Що таке екологія?Яку рослину називають живим світлофором?Назвіть найважливішу речовину на земліЯк Леонардо да Вінчі назвав воду?Скільки дорослій людині потрібно води на добу?У чому полягає небезпека зростання споживання енергії?

pptx
Пов’язані теми
Алгебра, Розробки уроків
Додано
2 квітня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку