Урок-презентація "Загальна характеристика класу Птахи"

Про матеріал
Урок-презентація "Загальна характеристика класу Птахи" В кінці уроку будемо знати: 1. Загальну характеристику птахів. 2. Особливості зовнішньої будови. 3. Покриви птахів та їх твірні. 4. Будова пір’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальна характеристика Підготувала: Лугофет Олена Мирославівна вчитель біології вищої кваліфікаційної категорії Заліщицької державної гімназії

Номер слайду 2

В кінці уроку будемо знати: 1. Загальну характеристику птахів. 2. Особливості зовнішньої будови. 3. Покриви птахів та їх твірні. 4. Будова пір’я.

Номер слайду 3

1. Загальна характеристика класу Птахи. 2. Зовнішня будова птахів. 3. Покриви тіла птахів. 4. Лабораторна робота№13.

Номер слайду 4

Налічується близько 9000 видів На земній кулі мешкає близько 100 млрд. особин птиць. Поширені на всіх континентах, в усіх кліматичних зонах. Пристосувалися до життя і на поверхні землі, і у водному середовищі. Постійна температура тіла. Тіло вкрите пір’ям, передні кінцівки перетворилися на крила. Здатність до польоту.

Номер слайду 5

голова дзьоб шия тулуб крила ноги хвіст

Номер слайду 6

Вушні отвори очі ніздрі голова Ротовий отвір наддзьобок піддзьобок

Номер слайду 7

Зяблик Короткий сильний дзьоб допомагає розколювати насіння. Клест Дзьоб схрещується на кінцях, використовується аби діставати насіння з шишок. Нектарник Харчується нектаром, довгий зігнутий дзьоб проникає глибоко в квітку. Форма та розмір дзьоба

Номер слайду 8

Зовнішня будова птахів Шия дуже рухлива Передні кінцівки перетворилися на крила Канюки мають великі широкі крила, що дозволяють підніматися вгору на потоках повітря. Соколи мають загострені крила тому вони можуть розвивати велику швидкість при падінні.

Номер слайду 9

Зовнішня будова птахів Будова ніг залежить від середовища існування: . - Зазвичай на ногах є 4 пазуристих пальця. - Нижня частина ніг(цівка) вкрита роговими лусками. Канадський гусак Перетинкові лапи У папуг два пальці направлені вперед, а два назад.

Номер слайду 10

Зовнішня будова птахів Шкіра тонка та суха, залози відсутні (виняток становить – куприкова залоза). Похідними шкіри є рогові утвори: рогові чохли на дзьобі, луски на нижніх кінцівках, пір’я.

Номер слайду 11

Пухове перо Контурне перо Пух (Не має борідок другого порядку) Пір'я з коротким стрижнем (стрижень, очин, опахало)

Номер слайду 12

Контурне махове пір’я Опахало стрижень Очин

Номер слайду 13

Будова пір’я Борідки I порядку Борідки II порядку Стрижень

Номер слайду 14

Лабораторна робота№13 Робочий зошит Ст. 25

Номер слайду 15

Для всіх учнів  1.    Опрацювати §43. 2.    Скласти коротку розповідь про будову та значення покривів тіла птаха. 3.    Пригадайте, як змінюється поведінка курей під час линьки, це вам допоможе краще скласти розповідь.     Учням з високим рівнем знань підготувати повідомлення про різні типи польоту

ppt
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
4205
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку