Урок "Робота з дитячою книжкою" Презентація

Про матеріал
Презентація для уроків позакласного читання. Текст взятий із "Швидкочитаночки" Л. А. Антонової. Матеріал допоможе розвивати читацьку грамотність учнів і залученню до самостійного читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто виграв ?

Номер слайду 2

-А чи любите казки, діти ?-Як ви вважаєте, звірі вміють розмов-ляти ? Чи займаються вони спортом ? Дива в природі бувають різні…

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Равлик повз лісовою стежиною у своїх справах. Раптом у гущавині здійнявся лемент. Равлик повернув у бік, звідти лунав шум, і невдовзі потрапив на галявину. Там звірі влаштували змагання з бігу- всі вишикувалися на лінії старту. Першу бігову доріжку зайняла Лисиця, другу-Заєць, третю-Білка, четверту-Вовк, а на п’ятій доріжці не було нікого.

Номер слайду 6

Арбітр Сова оголосила:-Шановні, у нас вибув один. Учасник. Борсук захворів,тому він не змагатиметься!-Я! Я буду на місці Борсука!- вигукнув Равлик. У відповідь він почув гучний сміх.

Номер слайду 7

Арбітр Сова оголосила:-Шановні, у нас вибув один. Учасник. Борсук захворів,тому він не змагатиметься!-Я! Я буду на місці Борсука!- вигукнув Равик. У відповідь він почув гучний сміх. Три години тривали перегони. Точніше, вони закінчилися за годину, а а наступні дві години всі чекали, поки фінішує равлик. І ось він перетнув заповітну лінію, а глядачі на всі лади кепкували над бідолашним:-Ну ти й метеор!- глузували одні.-Оце так швидкохід!- реготали інші.

Номер слайду 8

А Равлик щасливо усміхався.-Чому ж ти радієш? Ти ж програв!-дивувалася Сова.

Номер слайду 9

-Коли я долав дистанцію, то бачив квітку, яка вмивалася в струмку, і бджілку, що збирала пилок. Потім слухав пісеньку соловейка, милувався крапильками роси на листку, розглядав чудернацьке мережево павутиння. У світі так багато цікавого!

Номер слайду 10

На галявині всі стихли. А Лисичка, яка перемогла у перегонах, промовила з жалем:- І навіщо я так швидко бігла?

Номер слайду 11

Запитання: Звірі влаштували змагання з .. Равлик виступив замість …Першою фінішувала …Хто справді отримав задоволення від перегонів?А що цікаве ви бачили на природі?1.2.3.4.5.

pptx
Додано
22 жовтня 2023
Переглядів
215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку