Урок розвитку усного та писемного мовлення "Створюю навчальний переказ розповідного змісту"

Про матеріал
Урок розвитку усного та писемного мовлення "Створюю навчальний переказ розповідного змісту"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку усного та писемного мовлення. Тема. Створюю навчальний переказ розповідного змісту. РОБОТА З ВІРШЕМСТРУКТУРА ТЕКСТУПРИГАДАЙВИВЧЕНЕАНАЛІЗЗМІСТУРОБОТА З МАЛЮНКОМСЛОВНИЧОКТЕКСТ ОПОВІДАННЯ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Робота з віршем. А деякі люди – ангели,Хоч крил, можливо, й не мають. За їх слідами весняними. Добро по світу ступає. Серця їх відкриті кожному,Оцим і вразливі вони. У цьому світі тривожномуЇм важко у натовпі йти… За Г. Британ. Про яких людей розповідається в цьому вірші?З ким порівнює авторка добрих людей?Як ви розумієте зміст виділеного речення? Висловіть власну думку.

Номер слайду 4

Що ти знаєш про переказ?Переказ – це відтворення прослуханого або прочитаного своїми словами. Перекази-розповіді – це перекази, у яких розповідається про одну або кілька подій. Для відтворення змісту в переказах-розповідях важливо зберегти логічну послідовність викладу.

Номер слайду 5

Білі ангели Наближався Новий рік. Дарина повісила останню іграшку на новорічний вінок. Він мерехтів великими білими кулями. Окрім них, Дарина зробила білих ангелів. Дівчинка доклала чимало зусиль, щоб вони були добрими й веселими. Усі новорічні іграшки Дарина готувала на різдвяний ярмарок. На ньому можна було отримати приз за найкращу роботу. Але дівчинка передумала й вирішила подарувати свої іграшки тим, у кого їх нема. Вона вірила, що її веселі й добрі ангели обов’язково принесуть людям щастя, добро та мир (За І. Шевчук).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1. Про кого розповідається в тексті?2. До якої події готувалася Дарина?3. Що виблискувало на новорічному вінку?4. Що зробила дівчинка власноруч?5. Яких ангелів вона прагнула зробити?6. До якої події готувала свої іграшки Дарина?7. Що вона могла отримати?8. Що вирішила Дарина?9. У що вона вірила?10. Якою постає дівчинка в цій розповіді?Змістовий аналіз тексту

Номер слайду 8

Структурний аналіз тексту1.Із скількох частин складається текст?2. Про що йдеться в зачині?3. Про що ви дізналися в основній частині?4. Що повідомляється в кінцівці?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Робота з підручником. Розглянь малюнок.1. Хто зображений на передньому плані?2. А на задньому плані?3. Що тримає в руках Дарина?4. Які природні матеріали використала дівчинка для створення різдвяного вінка?

Номер слайду 11

різдвянийнемаєСловникова робота. Правопис складних слів останнюпередумалапринесутьвеселимиобов’язковоярмарок

Номер слайду 12

Переказ. Білі ангели 1. Яке свято наближалося?2. Чим прикрасила Дарина новорічний вінок?3. Що ще зробила дівчинка? 4. Для чого вона їх готувала?5. Кому подарувала свої іграшки Дарина?6. У що вона вірила?

Номер слайду 13

Дякую за плідну роботу!До наступних зустрічей!

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку