Урок розвитку зв'язного мовлення. Створюю листівку до Дня матері

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку мовлення на тему "Створюю листівку до Дня матері" за підручником Мар'яни Захарійчук.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА. Урок розвитку зв’язного мовлення. Складання привітання до Дня матері.

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. Найрідніша,наймиліша,Всіх вона нас пестить,тішить. Завжди скрізь буває з нами. Відгадайте, хто це?...(Мама)12 травня в Україні відзначатимуть День матері - це одне з найзворушливіших свят, адже мама - найголовніша людина в житті кожної людини.

Номер слайду 3

Як з'явився День матеріІсторія свята не менш зворушлива, ніж сам день. 1908 року американка Анна Джервіс із Філадельфії запропонувала вшановувати матерів у пам'ять про свою маму, яка передчасно померла. Анна почала писати листи до держустанов і законодавчих органів, надсилала свою пропозицію видатним особам для того, щоб присвятити мамам один день на рік. Усе було не даремно: у 1910 році штат Вірджинія зробив День матері офіційним святом, а згодом його почали відзначати і в інших штатах та країнах. В Україні свято, як і в багатьох інших країнах світу, відзначають у другу неділю травня - відповідно до Указу Президента України від 1999 року. У 2024 році День матері Україна святкуватиме 12 травня.

Номер слайду 4

День матері та його традиціїГоловна традиція свята - цього дня від щирого серця вітають мам. Дарують квіти, подарунки, надсилають листівки і вірші та всіляко висловлюють повагу і любов до матері - за їхнє добро, світло, нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Номер слайду 5

Сенкан Іменник Прикметник Дієслово Речення Узагальнення Мама. Добра, лагідна. Голубить, пестить, любить. Дарує радість і тепло. Люблю тебе, матусю!

Номер слайду 6

Складіть прислів’я. Дитина плаче,Мати однією рукою б’є,У кого ненька,Птах радіє весні,а дитя – матері.а матері боляче.а другою гладить.в того голівка гладенька.

Номер слайду 7

Мамо, добре, що ти є –Ніжне сонечко моє!Від твоєї теплоти. Так і хочеться рости…. Найгарнішу, найдобрішу –Я люблю тебе найбільше!І коли дорослим стану,Теж любить не перестану!Бо ріднішої, ніж ти,В цілім світі не знайти!Добре, мамо, що ти є –Тепле сонечко моє!

Номер слайду 8

Структура привітання Звернення Привітання Побажання Підпис

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 травня
Переглядів
74
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку