Урок розвитку зв'язного мовлення. Текст - опис "Зайчик"

Про матеріал
Мета уроку. Вчити учнів складати текст-опис, добирати слова-ознаки для характеристики зайчика. Формувати навички усного і писемного мовлення. Закріпити уміння складати текст з деформованих речень. Розвивати творчі здібності, спостережливість, образне мислення та уяву, уміння аналізувати і робити висновки. Збагачувати словниковий запас учнів. Коригувати вимову. Виховувати естетичні смаки, любов до природи, бережливе ставлення до її багатств.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення у 2-А класі на тему: Текст - опис «Зайчик» Підготувала вчитель початкових класів Курик Юлія Сергіївна

Номер слайду 2

за аз аза заз зо оз озо зоз Зоя зу уз узу зуз Зіна зе ез езе зез звірі зі із ізі зіз зелений зи из изи зиз зуби зима зебра заєць зірка зозуля

Номер слайду 3

Ля-ля-ля - вкрило снігом всі поля. Ма-ма-ма - зайцю їжі вже нема. Ок-ок-ок - забіга він у садок. Ри-ри-ри - щоб погризти кори.

Номер слайду 4

Яка тепер пора року? Тепер пора року зима. Після якої пори року приходить зима? Зима приходить після осені. Назвіть зимові місяці. Грудень, січень, лютий. Який зараз місяць? Місяць грудень.

Номер слайду 5

Назвіть ознаки зими. Надворі холодно. Небо вкрите сірими хмарами. Іде сніг. Все кругом побіліло. Дерева стоять голі. Дні стали короткі, ночі-довгі.

Номер слайду 6

зима ялинка мороз лід Новий рік дід Мороз подарунки

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ми у лісі. Ліс – це царство рослин. Красені-дерева розкинули свої віти, одягнені у білі шапки.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Загадка Він вухатий наш дружок, В нього сірий кожушок. Куций хвостик має, Швидко він стрибає.

Номер слайду 11

зайчик

Номер слайду 12

Щоб слова і букви правильно писати, Хвилинку каліграфії треба починати. Зошити всі відкривайте І при цьому промовляйте: Зошит свій я відкриваю, З нахилом його кладу. Ручку я ось так тримаю, Рівно за партою сиджу.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Зайчик (який?) … дикий, солодкий, колючий, куцохвостий, високий, сірий, білий кругленький, невеличкий, скляний, боязкий.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Прислів’я і приказки За двома зайцями поженешся, Не давай зайцеві моркву берегти, Полохливий заєць і пенька боїться. жодного не спіймаєш. а лисиці курей стерегти.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Тіло у нього вкрите … шубкою … кольору. Словничок пухнастою м’якою шовковою білого рудого.

Номер слайду 19

Які вуха має зайчик? (довгі) Які у нього очі? (косі)

Номер слайду 20

Куций, не заважає, хвостик, звірятку, бігати. Куций хвостик не заважає звірятку бігати.

Номер слайду 21

Міцні, допомагають, лапи, від ворогів, втікати. Міцні лапи допомагають втікати від ворогів.

Номер слайду 22

Текст-опис Зайчик Зайчик – дика тварина. Тіло у нього вкрите м’якою шубкою білого кольору. Заєць має довгі вуха. Очі у нього косі. Куций хвостик не заважає звірятку бігати. Міцні лапи допомагають втікати від ворогів. Зайчик – дуже прудка тваринка. Спробуй дожени його!

Номер слайду 23

Поетична хвилинка

Номер слайду 24

Гра «Мікрофон» - Що нового ти дізнався на уроці? - Я дізнався, що … . Що ти запам’ятав з уроку? Я запам’ятав, що … . Що найбільше сподобалося тобі на уроці? - На уроці мені найбільше сподобалося … .

Номер слайду 25

Дякую за урок!

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
Інкл
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
454
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку