Урок розвитку звязного мовлення. Доповнення та написання речень за малюнками та початком казки Ірини Савки"Обшивайко".

Про матеріал

Презентація до уроку розвитку зв'язного мовлення за підручником М. Захарійчук на тему:"Доповнення та написання реченьза малюнками та початком казки Ірини Савки"Обшивайко". Поданий матеріал сприяє збагаченню власного пізновального досвіду.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доповнення й написання речень за малюнкамита початком казки І. Савки «Обшивайко»Урок розвитку зв'язного мовлення

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. Хто одежу шиє всім,І дорослим,і малим,Дружить з голкою й тканиною, Строчить швейною машиною? Хто на спеку й день холодний Робить людям одяг модний?Не складна оця задачка — Бо майстриню звати ….швачка

Номер слайду 3

Асоціативний кущодягтканинамодашвачкимодельєрдизайнерзакрійникипрасування Закрійник – це майстер, який допомагає обрати фасон моделі одягу відповідно до тенденцій моди, індивідуальних особливостей фігури, віку.

Номер слайду 4

З чого виготовляють тканину. Бавовник, з якого виготовляють бавовняне полотно. Льон, з якого виготовляють лляне полотно.

Номер слайду 5

З чого виготовляють тканину. З овечої вовни виготовляють нитки, з яких потім роблять теплі речі. Шовкопряд, який пряде шовкову нитку.

Номер слайду 6

Тема уроку. Написання продовженняказки Ірини Савки «Обшивайко».

Номер слайду 7

Прочитай початок та перекажи У чепурній хатині жив їжак. Він був кравцем. У нього була велика кравецька майстерня. їжак мав золоті руки — обшивав усіх охочих! За це його назвали Обшивайком.. Обшивайко

Номер слайду 8

У майстерні кравця стояв великий розкрійний стіл. На ньому була швейна машинка, лежали великі та малі ножиці. Обшивайко мав свої голки й зберігав їх у м’якій подушечці. А ще в нього була сантиметрова стрічка, лінійка та наперсток. Посеред майстерні стояв манекен для готових речей.

Номер слайду 9

Дай повні відповіді на питання. Ким був їжак? Чим він займався?Як називається стіл, за яким працював їжак? Що лежало на розкрійному столі? Де кравець зберігав голки?

Номер слайду 10

Прочитай продовження казки та доповни речення за малюнками. Узимку в Обшивайка багато роботи. Зайцю треба було пошити нову ... . Білка замовила теплу коричневу ... . Лисиця чекала гарного... . За роботу друзі дарували Обшивайкові хто … , хто … , хто кущик… . Вони часто збиралися разом і … … .

Номер слайду 11

Аналіз змісту та малюнків. Ким був їжак? Для кого він шив речі? Що їжак пошив для зайця? Якого кольору він замовив шубку? Що замовила лисиця? Якого кольору був капелюшок? Якого кольору одяг білки? Чим друзі віддячили їжаку? Що вони робили разом?Довідка: шубка, нова, тепла, біла, замовила, обшиту, тепла, безрукавка, коричнева, капелюшок, гарний,елегантний, жовтий, чекала, лисичка.

Номер слайду 12

Самостійне написання продовження казки. Узимку в Обшивайка багато роботи. … План. Замовлення від зайчика, білки та лисиці. Подяка друзів їжачку. Суничний чай у колі друзів. Довідка: шубка, нова, тепла, біла, замовила, обшиту, тепла, безрукавка, коричнева, капелюшок, гарний,елегантний, жовтий, чекала, лисичка.

Номер слайду 13

Самоперевірка та удосконалення. Дякую за роботу!Уважно перечитай свою роботу, відкоригуй за потреби. Порівняй написану роботу з авторським текстом

Номер слайду 14

АВТОРСЬКИЙ ТЕКСТОбшивайко У чепурній хатині жив їжак. Він був кравцем. У нього була велика кравецька майстерня. їжак мав золоті руки — об¬шивав усіх охочих! За це назвали його Обшивайком. У майстерні кравця стояв великий розкрійний стіл. На ньому була швейна машинка, лежали великі й малі но¬жиці. Обшивайко мав свої голки й зберігав їх у м’якій по¬душечці. А ще в нього була сантиметрова стрічка, лінійкай наперсток. Посеред майстерні стояв манекен для і готових речей. Наближалася зима, й Обшивайко мав багато роботи. Зайцеві треба було пошити нову шубку. Яку? Здогадайтеся самі! Білка замовила теплу коричневу безрукавку. Лисиця чекала на гарний капелюшок. Друзі віддячували Обшивайка, пригощаючи яблучками, грибами, запашними корінцями. Вони часто збиралися разом і пили запашний суничний чай (За І. Савкою).

Номер слайду 15

Використані інтернет-ресурси. Фон http://surl.li/jgki. Слайд 8,11 http://surl.li/jgiw. Слайд 7,8,9 http://surl.li/jgjb Додаткова література*2 клас НУШ Захарійчук М. Д. Українська мова. Зошит з розвитку усного та писемного мовлення,2019 *Підручник за 2 клас » Українська мова Автор: Захарійчук, 2019р.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Босенко Юлія Вікторівна
    Дякую за чудовий матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Савка Тетяна Євгеніївна
    Дякую за допомогу у підготовці до уроку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
7334
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку