Проект "Город на підвіконні"

Про матеріал

Мета: розширення знань дітей про те, як створити грядку на підвіконні і доглядати за цибулинами та молодими паростками пряних трав; активізувати у дітях ініціативу, увагу і пам'ять, збагачувати словниковий запас дитей, залучати до роботи проекту дітей, вчителів і батьків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: Розширення знань дітей про те, як створити грядку на підвіконні і доглядати за цибулинами та молодими паростками пряних трав; активізувати у дітях ініціативу, увагу і пам'ять, збагачувати словниковий запас дитей, залучати до роботи проекту дітей, вчителів, і батьків. "Що за зелень біля вікна. Адже за вікном у нас зима. Подейкують що цибуля, Корисна від семи недугів. Малюки цибулька садили. Урожаєм пригостили, Вітамінів цілий скарб Приходьте всі до нас у сад.»

Номер слайду 3

Завдання: 1. Вчити дітей щодня доглядати за рослинами взимку в кімнатних умовах. 2. Формувати уявлення дітей про необхідність світла, тепла, вологи грунту для зростання рослин. 3. Фіксувати уявлення дітей про зміни росту рослин в різних середовищах пророщування. 4. Повторення правильного і дбайливого ставлення до природи. 5. Вчити виконувати індивідуальні та колективні доручення, навчити дітей бачити результат своєї праці. Проектна ідея. Створити в класній кімнаті город на підвіконні. Учасники проекту: діти, батьки і вчителі. Робота з батьками. Провести роботу з батьками «Участь у проекті« Город на підвіконні ». Підготувати для проведення проекту - контейнери, землю, цибулини та насіння для пророщування, посадки. Домашнє завдання - перегляд і обговорення мультфільму «Чиполіно», з дітьми виростити зелену цибулю у себе вдома на підвіконні, скласти розповідь про те, як доглядали за цибулею в домашніх умовах, розширити уявлення у дітей про застосування зеленої цибулі в їжу.

Номер слайду 4

Очікувані результати. 1. Діти навчаться садити і доглядати за цибулею, пророщеною розсадою пряних трав, познайомляться з умовами їх утримання, вчитимуться помічати користь і красу пророщених рослин взимку. 2. У дітей сформуються знання і уявлення про зростання зеленої цибулі в кімнатних умовах як в контейнері з грунтом так і в склянці з водою; посів та догляд за розсадою. Способи оцінки: досліди, спостереження, бесіди, експерименти.

Номер слайду 5

І етап - вивчення умов пророщування насіння, вибір тих умов, які підходять нам. В класі ми розбили грядки на підвіконні. Підібрали художню літературу: приказки, вірші, казки, загадки про цибулю та інші овочі, пряні трави, склали городню ігротеку.

Номер слайду 6

ІІ етап - висаджування овочів та зелені. Діти спостерігали за ростом цибулі, проводили досліди, експерименти. Встановлювали зв'язки: рослини - земля, рослини - вода, рослини - людина. У процесі досліджень діти познайомилися з художньою літературою про овочі: приказки, вірші, казки, загадки. Розглядали ілюстрації, картини на овочеву тематику. Проводилися заняття, дидактичні ігри, бесіди.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ІІІ етап - виявлення правил утримання посаджених рослин.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Наталія Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 квітня 2018
Переглядів
9383
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку