Урок «Типологія жіночих фігур». Практична р-та.Віртуальна корекція фігури за допомого кліпарт одягу.9кл.

Про матеріал

Практична робота «Віртуальна корекція фігури за допомогою кліпарт одягу» https://www.youtube.com/watch?v=lQfW6VBpDZQ Урок з використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) на різних етапах уроку: при поясненні нового матеріалу і при закріпленні, при повторенні і на етапі контролю і рефлексії.

Урок передбачає вивчення і первинне закріплення основних теоретичних понять: типи фігур, пропорції, розмір одягу, силует.

Практична робота виконується у векторному графічному редакторі з використанням демонстраційного комплекту якісних кліпарт - картинок з теми «Одяг».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробила учитель трудового навчання Сладких Світлана Олексіївна Удачненської ЗОШ І-ІІІст. Покровського району Донецької області

Номер слайду 2

Мрія кожної людини — мати ідеальний вигляд, але, на жаль, не всіх природа наділила досконалими пропорціями. Кожна фігура має як переваги, так і недоліки. Найкращим способом їх відкоригувати є вибір одягу за типом фігури.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Всі фігури діляться на п'ять основних типів «пісочний годинник», - це пропорційна фігура, ширина плечей відповідає ширині стегон з яскраво вираженою талією; «прямокутник», стегна і плечі збалансовані, а талія не відкрито виражена; «груша», - стегна ширше плечей і талія явно виражена; «трикутник», - плечі ширше стегон і талія, не відкрито виражена; «яблуко» - плечі і стегна збалансовані, в області талії значний обсяг.

Номер слайду 5

щодо підбору одягу з огляду на тип статури Слід уникати в одязі:   Жакетів прямого крою.   Брюк та спідниць не по фігурі.   Тунік прямого крою.   Безформених светрів.   Мішкуватого спортивного одягу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Слід уникати в одязі: Великої кількість воланів і рюшів. Тканин в дрібну квіточку. Драпіровок на лінії талії.  Жакетів та пальто з поясом.  Важких тканин косого крою.  Великих присборених спідниць.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Слід уникати в одязі:   Джинсів з великою кількістю кишень і декору.   Прямих злегка укорочених штанів.   Різних деталей на спідницях і брюках.   Бретелей, що з'єднуються на шиї.   Облягаючих блуз і кофтинок.   Блузок, жакетів, піджаків, що закінчуються на найширшому місці стегон.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Слід уникати в одязі :  Оборок і рюшів. Драпірування в області талії.  Ярусних спідниць.  М'яких, звисаючих тканин .  косого крою.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Слід уникати в одязі : Жорстких тканин. Кишень. Присбореної лінії талії і будь-яких інших деталей в області живота. Косого крою. Яскравих і помітних візерунків в області тулуба.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Завдання: Визначити тип фігури. Завітати до віртуальної крамниці і дібрати сукні. На виконання завдання - 7 хвилин.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

білий колір. Якщо вам все зрозуміло виберіть - Червоний колір - колір успіху; Якщо у вас залишилися де які питання - якщо урок залишив багато питань - Зелений колір - колір надії;

Номер слайду 19

ppt
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
26 липня 2018
Переглядів
2106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку