Урок-тренінг з фізкультури для 3 класу НУШ

Про матеріал
Цікавий урок-тренінг з фізичної культури для учнів 3х класів НУШ призначений для проведення у класному колі з використанням сучасних методів та засобів навчання
Перегляд файлу

3 клас

Здорове харчування та фізична активність

Урок-тренінг

Мета: ознайомити учнів із складовими їжі та їх значенням для дитячого організму; розвивати вміння та навички складати раціон харчування; виховувати бажання рости здоровими та активними.

Навчальні завдання

Наприкінці заняття учні повинні:

  • відрізняти корисну їжу від шкідливої;
  • самостійно складати свій раціон харчування.

Обладнання і матеріали:

  • зошит «Спортивний клуб Фізкультуркіна»;
  • правила роботи на уроці;
  • м’яч, прапорець;
  • маркери, олівці;
  • малюнки з продуктами, які містять вітаміни;
  • плакати для «Меню на тиждень»;
  • картки для об’єднання(половинки фрукта);
  • музичний супровід.

 

Орієнтовний план уроку

Вступна частина

5 хв.

Основна частина

20 хв.

Робота у колі

10 хв.

Заключна частина

5 хв.

 

Хід уроку

  1. Вступна частина.

Дзвоник всім нам дав наказ:

До роботи швидше в клас!

Швидше в коло всі сідаймо —

Та урок розпочинаймо!

  1. Знайомство.

Учні по черзі передають флажок і говорять  «Учні по черзі передають прапорець і продовжують речення: «Я Ррман, моя улюблена страва – …». Всі разом коментують страву товариша: «Це корисно!» (піднімають великий палець вгору) або «Це некорисно!» (великий палець вниз).

Картинки руки emoji, Стоковые Фотографии и Роялти-Фри Изображения руки  emoji | Depositphotos®смайлик класс - Создать мем - Meme-arsenal.com

Правила роботи на уроці.

Давай те повторимо головні правила нашого уроку

  • будь активним;
  • слухай уважно;
  • не перебивай товариша;
  • взаємодопомога;
  • позитив;
  • правило піднятої руки.
  1. Основна частина
  1. Асоціативний кущ
  2. Актуалізація знань
  • Що містить їжа, яку ми вживаємо? (Білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини)
  • Які продукти містять в собі вітамін А? вітамін В? вітамін С? вітамін Д?

(Відповіді учнів)

Корисні для організму вітаміни: в яких продуктах шукати

  1. Мотивація. Для чого нам потрібні знання про те, як правильно харчуватися?

(Щоб не хворіти, почуватися бадьорими, сильними і красивими)

  1. Інформаційне повідомлення

Роль їжі в збереженні здоров'я та нашої фізичної активгості дуже велика. Їжа має безпосередній вплив на працездатність, розумовий та фізичний розвиток, тривалість життя людини. Усі необхідні організму речовини людина отримує з їжі, яку споживає. 

Ви зростаєте і розвиваєтесь. Також дуже багато рухаєтесь, тому ваш організм потребує поживних речовин більше, ніж організм ваших батьків чи інших дорослих, хоча вони і більші за вас. Але це не означає, що ви повинні їсти у двічі більше за них. Просто їжа повинна бути різноманітною: молоко, сир, яйця, м’ясо, риба, фрукти та овочі.

Обов’язково треба їсти яблука , моркву: в них багато вітамінів. Але, щоб зберегти  міцне здоров’я, треба не просто споживати їжу. Харчуватися потрібно правильно, тобто дотримуватися гігієни, режиму харчування та обов’язково займатися  спортом.

Руханка https://www.youtube.com/watch?v=4HRtxxo9HWU&t=15s

  1. Робота в групах

Об’єднати учнів в 5 груп (яблучка, грушки, апельсини, сливки, полунички).

Кожна група на свій день складає меню з урахуванням усіх необхідних організму поживних речовин.

Презентація меню групами.

Фізкультхвилинка. Руханка «Заборонений продукт на місці замри»

Учні танцюють під музику, вчитель показує картки з продуктами, коли бачуть продукт шкідливий – завмирають на місці.

  1. Робота в зошитах.

Складання меню на тиждень, запис у зошит.

Руханка «Буревій»

Учні стають у коло. Починають кружляти за командою вчителя. Наприклад: «Буревій для тих, хто полюбляє салат…», «Буревій для тих, хто полюбляє рибу…», «Буревій для тих, хто полюбляє молоко…» тощо.

  1. Заключна частина
  1. Зворотній зв’язок.«М’ячик»

Діти передають м’ячик і говорять, що найбільше сподобалось на уроці.

  1. Прощання

Ось і пролунав дзвінок

Закінчився наш урок!

За роботу по заслузі

Дуже дякую вам друзі!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Володимирівна Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
26 листопада 2020
Переглядів
4145
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку