Урок "Україна за гетьмана Павла Скоропадського".

Про матеріал
Мета: ознайомити з діяльністю П.Скоропадського; охарактеризувати основні події зроблені гетьманом для України; розвивати вміння та навички працювати самостійно, аналізувати історичний матеріал, працювати з різними джерелами інформації, систематизувати та узагальнювати історичні факти, оцінювати діяльність історичних осіб, розглядати події в конкретно-історичних умовах; виховувати почуття національної свідомості та патріотизму.
Перегляд файлу

Тема: «Українська держава Павла Скоропадського».

 

Повторення:

C:\Users\Користувач\Desktop\6 клас\Максименко 9-А\19.10\15459.gif 

C:\Users\Користувач\Desktop\6 клас\Максименко 9-А\19.10\images.png 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Користувач\Desktop\6 клас\Максименко 9-А\19.10\630_360_1691132366-634.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Хто це?

______________________________

Хто такий гетьман у козаків?

 

В Україні в XVI—XVII століттях, гетьман — керівник Війська Запорозького.

Титул правителя держави (Гетьманщини) з 1648 по 1764 роки та в 1918 році.

 

Що означає слово гетьман?

 

ГЕ́ТЬМАН (чеськ. hejtman, польс. hetman, від нім. Hauptmann – воєначальник, отаман) – виборний ватажок козацького загону; воєначальник козацького війська і правитель України; головнокомандувач збройними силами у Речі Посполитій.

C:\Users\Користувач\Desktop\6 клас\Максименко 9-А\19.10\Без названия.jpg

 

 

 Гетьман Павло Скоропадський

 

 

          Як обрали Скоропадського?

29 квітня 1918 року в Києві в будівлі кінного цирку Петра Крутикова Hippo Palace (тепер на тому місці кінотеатр «Україна») за участі понад 6 тисяч делегатів відбувся Всеукраїнський хліборобський конгрес, який проголосив Павла Скоропадського гетьманом усієї України.

 

Який період часу тривав гетьманат П. Скоропадського?

Держава UA. Гетьманат Павла Скоропадського29 квітня – 14 грудня 1918 – правління гетьмана Павла Скоропадського; грудень 1918 – листопад 1921 – встановлення влади Директорії УНР, розгортання та придушення масштабного повстанського руху; листопад 1918 – липень 1919 – Західноукраїнська Народна Республіка.

 

Що зробив Скоропадський для України?

Скоропадський ліквідував Центральну Раду і її установами, земельні комітетами, скасував республіку і проведені при УНР реформи. Внутрішня політика спиралась на поміщицькі традиції державотворення та соціально-політичні стандарти зліквідованої Російської імперії.

Що зумовило падіння Гетьманату?

Утім поразка у Першій світовій війні, аграрна реформа, яка не розуміло селянство, «каральні експедиції» німецько-австрійських союзників і діяльність антигетьманської опозиції стали головними причинами падіння Гетьманату Павла Скоропадського наприкінці 1918 року.

Чому гетьман Скоропадський зрікся влади?

А зрікся він влади тому, що не хотів пролиття крові, яке могло статися внаслідок повстання, яке українські соціалістичні і частково ліберальні партії готували ще з літа 1918 року, задовго до появи федеративної грамоти, на яку вони посилалися.

 

docx
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку