Урок української мови. Диктант "Рушники".

Про матеріал
Вчити сприймати на слух текст, при якому необхідно правильно написати всі слова та розставити пунктуаційні знаки; перевірити, як учні пишуть самостійно, виявити пробіли у їхніх знаннях та виділити типові помилки з метою їх подальшої ліквідації.
Перегляд файлу

Тема уроку: Діагностувальна робота.Диктант.Рушники.

Мета уроку: вчити сприймати на слух текст, при якому необхідно правильно написати всі слова та розставити пунктуаційні знаки; перевірити, які учні пишуть самостійно,  виявити пробіли у їхніх знаннях та виділити типові помилки з метою їх подальшої ліквідації.

Хід уроку

I.Організація початку уроку.

II.Повідомлення вчителем теми і мети уроку.

III.Ознайомлення із текстом.

  1. Повторення словникових слів.
  2. Читання вчителем тексту.
  3. Запис диктанту учнями.

Рушники

          Рушники – одвічні обереги українського народу. Вони супроводжували людину все життя – від народження до самої смерті. Рушники брали з собою в дорогу чумаки, військові, заробітчани, хто надовго відлучався від рідної домівки. Рушник був найдорожчим подарунком матері в дорогу синові, як пам’ятка про дім, побажання щастя в новому житті.    

 Останнім часом вишивання рушників активно відроджується. Вони є неодмінним атрибутом сучасного життя: з рушниками проводяться весілля, вони прикрашають інтер’єри церков, музеїв, осель. Тому вишитий рушник по праву став народним символом України.

( 78 сл. )

IV.Підсумок уроку.

 

docx
До підручника
Українська мова 4 клас (Волкотруб Г. Й.)
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
2063
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку