Урок української мови "Дзвінкі та глухі приголосні" присвячений Петру Яцику

Про матеріал
Презентація до уроку української мови з теми: "Дзвінкі та глухі приголосні". Урок було підготовлено до дня української писемності та мови на честь Петра яцика. Таким чином діти можуть разом з програмовим матеріалом ознайомитись із постаттю українського мецената, на честь якого в цей день проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс Петра Яцика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має» Петро Яцик

Номер слайду 2

1. Як ми повинні сприймати світ?2. Якщо ми гарно виспались, а енергії в нас через край, то ми на уроці які?3. Щоб виконати складне завдання нам потрібно…4. Якщо ми будемо старанно вчитися, то в нас буде великий….5. За наші знання ми в школі отримуємо…6. Оцінки гарні, коли нам все….7. Протягом навчання в школі ми розумнішаємо, а наші знання стають міцні, як….8. На початку слів: ирій, иржа, индик можна вживати як І так ….9. Тож вчимося на віднінно і все в нас буде …..

Номер слайду 3

1. Як ми повинні сприймати світ? Позитивно2. Якщо ми гарно виспались, а енергії в нас через край, то ми на уроці які? Енергійні3. Щоб виконати складне завдання нам потрібно…Терпіння4. Якщо ми будемо старанно вчитися, то в нас буде великий…. Розум5. За наші знання ми в школі отримуємо…Оцінки6. Оцінки гарні, коли нам все…. Ясно7. Протягом навчання в школі ми розумнішаємо, а наші знання стають міцні, як…. Цегла8. На початку слів: ирій, иржа, индик можна вживати як І так …. И9. Тож вчимося на віднінно і все в нас буде ….. Класно. Випишіть перші літери з наших відповідей і прочитайте що вийшло!

Номер слайду 4

Перегляньте відео!

Номер слайду 5

Мета: ознайомити учнів з поняттями “дзвінкі” та “глухі” звуки, показати залежність лексичного значення слів від зміни звуків; розвивати фонематичний слух, звя'зне мовлення; виховувати почуття гордості за досягнення людства.

Номер слайду 6

Петро Яцик Петро Яцик – канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп.

Номер слайду 7

Мецена́т — багатий покровитель наук і мистецтв, особа, що безкорисливо матеріально підтримує розвиток культури, освіти, та будь-які інші аспекти гуманітарної сфери. Слово походить від знаменитого прізвища римського багатія Мецената, котрий допомагав митцям. Філантроп — це людина, яка займається благодійністю. Також можна сказати, що філантроп — це людина, яка займається діяльністю, спрямованою на благо людей та всього суспільства

Номер слайду 8

ТЕМА: Дзвінкі та глухі приголосні

Номер слайду 9

Звуки, які утворюються за допомогою голосу і шуму: Звуки, які утворюються за допомогою шуму:[ б], [ д], [ з], [ ж], [ г], [ ґ], [ дж], [ дз], [ в], [ л], [ м], [ н], [ р], [ й] [ к], [ п], [ т], [ ф], [ х], [ с], [ ч], [ ш], [ ц]style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 10

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 11

Замініть за зразком дзвінкі приголосні звуки, позначені виділеною буквою, глухими. Злива – слива Жабка - …апка Жити - …ити. Балка- …алка. Бити - …ити Дітоньки- …ітоньки

Номер слайду 12

Золоте правило: Дзвінкі приголосні в кінці слів та складів вимовляються дзвінко. Лебідь, голуб, ластівка.

Номер слайду 13

Робота з підручником. Виконайте Впр №193 на ст.82

Номер слайду 14

Підсумок уроку: Доповни речення: Дзвінкі приголосні утворюються за допомогою….. Глухі приголосні утворюються за допомогою…..

Номер слайду 15

Домашня робота: Впр. № 194

pptx
Додав(-ла)
Жванія Марина
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку