Розробка уроку з географії 9 клас ТЕМА: "ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ У СВІТІ:СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ, ВПЛИВ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ ТА НАЦІОНАЛЬНИХ ТРАДИЦІЙ, ВЗАЄМОЗВ'ЯЗОК З АГРОБІЗНЕСОМ. ТРАДИЦІЙНІ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ОКРЕМИХ КРАЇН СВІТУ"
Мета: удосконалити знання про специфікацію сільського господарства світу, чинники розміщення харчової галузі; з'ясувати особливості міжнародної та регіональної спеціалізації окремих країн на видах продуктів харчування; визначити закономірності розвитку та розміщення галузі залежності від рівня розвитку держав, природних умов та ментальних особливостей населення; сформувати уявлення про посилання глобалізаційних процесів у світі на прикладі харчової промисловості та зміні традиційних кухонь світу; удосконалити вміння робити з інформаційними джерелами;
Розвивальна мета та виховна мета: вдосконалювати уміння працювати з візуальними та статистичними джерелами знань, аналізувати їх, робити висновки; виховувати повагу та інтерес до культурних традицій країн світу; розвивати ерудицію та логічне мислення; навички побічного виступу; виховувати дбайливе ставлення до продуктів харчування, толерантне ставлення до людей та культур різних народів.