Урок "Я досліджую світ"Збереження довкілля

Про матеріал
Збереження довкілля - це комплекс заходів, спрямованих на охорону природних ресурсів, зменшення викидів та забруднення, збереження різноманітності видів та природних екосистем. Включає в себе використання альтернативних джерел енергії, впровадження екологічних технологій, утилізацію відходів, лісові та водні охоронні заходи, екологічну освіту та свідоме використання ресурсів. Це важливо для збереження природного середовища для майбутніх поколінь і підтримки екологічного балансу на планеті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережемо довкілля

Номер слайду 2

Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати,Дружно і плідно працювати. Девіз уроку

Номер слайду 3

- Яке сьогодні число? - Яка температура повітря?(…)- Чи є вітер? ()- Який він за силою? (…)- Які інші явища ви спостерігали в природі?- Чи були опади? (…)- Які?

Номер слайду 4

К А Л И Н АК А П У С Т АС О Р О К АГ О Р О Б Е Ц Ь С О В АВ Е Д І Д Ь П А В У К

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Розгляд книги скарг природи.

Номер слайду 15

Сигнал SOS подає повітря У мене потрапляють шкідливі речовини від роботи транспортних засобів, особливо автомобілів, роботи фабрик та заводів; дим від спалювання сміття, тютюновий дим.- Що ми можемо зробити, щоб зберегти повітря чистим?

Номер слайду 16

Сигнал SOS подає вода Мої водойми потерпають від забруднення отруйними речовинами, побутовими відходами. В мої води потрапляє бензин і нафта після аварій танкерів, велика кількість різного сміття. - Якої допомоги від нас чекає вода?

Номер слайду 17

SOS - чути від Землі На моїй поверхні величезні ями залишаються після видобування корисних копалин. Мені шкодять яри та балки. З водою потрапляють отруйні речовини. На поверхні накопичується велика кількість сміття. - Як ми можемо допомогти Землі?

Номер слайду 18

Рослини і тварини промовляють - SOS Вирубуються великі ділянки лісів заради деревини - знищуються домівки тварин. Знищують тварин під час полювання. - Чим ми можемо зарадити рослинам і тваринам?

Номер слайду 19

Гра «Незакінчені речення» Дим фабрик, заводів, шахт забруднює ____________. Стічні води отруюють ______________. Через те, що стає менше лісів, через забруднення повітря, води, ґрунту зникають _______________ і ________________. Це може призвести до їх _________________. Тому природа потребує __________.повітряводоймирослинитваринивимираннядопомоги

Номер слайду 20

Екологічна хвилинка Закон співучого солов’я. Будемо оспівувати красу рідної землі, як соловей!Закон червоної калини. Будемо прикрашати землю добрими справами, як калина - гай. Закон турботливої білочки. Будемо брати від природи лише необхідне, як білочка. Закон мудрої сови. Будемо спостерігати, навчатися, діяти і відповідати за свої вчинки. Закон золотого соняшника. Кожна істота має право на сонце, чисте повітря і воду. Закон доброго дельфіна. Будемо допомагати кожному, хто цього потребує, як дельфін у морі. Закон наполегливого дятла. Будемо невтомними, як дятли, і побачимо Землю здоровою.

Номер слайду 21

Домашнє завдання . Намалювати малюнок «Я серед природи» (намалювати себе та природу навколо себе такою, як вони бачать)

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 лютого
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку