Урок з обслуговуючої праці у 5 класі на тему: " Виготовлення вишитого виробу"

Про матеріал
Презентація до уроку з обслуговуючої праці у 5 класі на тему: " Виготовлення вишитого виробу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація уроку з обслуговуючої праці у 5 класіз теми: “Виготовлення вишитого виробу”Розробила вчитель І категоріїСинельниківського НВК”ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ”Біленко Ірина Василівна

Номер слайду 2

Мета уроку: навчальна: навчити виготовляти вишитий виріб згідно зі схемою; розвиваюча: продовжити розвивати практичні вміння з виконання ручних швів («хрестиком»);виховна: виховувати акуратність і точність при виконанні ручних робіт, самостійність, відповідальне ставлення до роботи, естетичне сприйняття навколишнього світу, любов до краси; бажання створювати прекрасне власними руками.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види орнаментів в українській вишивці:1. Рослинний2. Геометричний3. Зооморфний 4. Антропоморфний

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Під час уроку ви навчитесь:виготовляти вишитий виріб згідно зі схемою; розвивати практичні вміння з виконання ручних швів; виховувати акуратність і точність при виконанні ручних робіт, самостійність, відповідальне ставлення до роботи, свідоме дотримання правил безпечної роботи з ручними інструментами, виконання санітарно-гігієнічних вимог.

Номер слайду 8

Правила поведінки при вишиванні:- Кімната, в якій вишивають має бути світлою, прибраною, провітреною.- Старанно вимити руки перед роботою, щоб вишивана річ не забруднилась.- Сидіти при вишиванні потрібно рівно, щоб спина не гнулась. - Краще вишивати при денному світлі, щоб світло падало на вишивку прямо, або з лівого боку. Відстань від очей до роботи – приблизно 30 см.- Давати відпочинок для очей. - Дотримуватись правил безпеки при роботі з голкою та ножицями. Правила безпечної праці із ножицями:  не тримай ножиці кінцями догори; не залишай ножиці розкритими; передавай ножиці кільцями вперед; при роботі слідкуй за пальцями лівої руки. Правила безпечної праці із голками:голку тримай завжди із ниткою;не губи голок: перевіряй їх кількість перед початком і закінченням роботи;не заколюй голками одяг;не бери голки до рота;зберігай голки у спеціальній подушечці чи коробочці.не ший дуже довгою ниткою.

Номер слайду 9

До якості готового вишитого виробу ставляться такі вимоги:1. На вивороті не повинно бути вузликів. 2. Верхні стібки хрестиків мають йти в одному напрямку. 3. Після прання виробу нитки не повинні полиняти (перед вишиванням нитки перевірити).

Номер слайду 10

Физкультхвилинка. На лугу растут цветы - (потянуться) Небывалой красоты - (руки в стороны)  К солнцу тянутся цветы. С ними подтянись и ты. - (потянуться) Ветер дует иногда, Только это не беда. - (махи руками) Наклоняются цветочки,Опускают лепесточки. - (наклоны) А потом опять встают И по- прежнему растут.

Номер слайду 11

Домашнє завданняпродовжити вишивати виріб за схемою.

Номер слайду 12

Вишивка –це той вид рукоділля, який створюєтьсяна багато років, роблячи теплою і затишною вашу домівку, радуючи вас і залучаючи інтерес оточуючих вас людей. Спасибі за роботу на уроці!

pptx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
1045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку