Урок з технології в 5-му класі на тему: "Виготовлення деталей аплікації для оздоблення деталей торбинки"

Про матеріал

Матеріал стане в нагоді під час підготовки та проведення уроку з технології в 5-му класі в режимі дистанційного навчання. Шановні колеги, буду вдячна за Вашу оцінку моєї роботи. Щиро дякую!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технології 5 клас28.02.2024 Тема уроку: Виготовлення деталей аплікації для оздоблення деталей торбинки

Номер слайду 2

І. Розкрій швейного виробу. Розкрій - це процес отримання тканинних деталей шляхом їх вирізання із шматка тканини, у відповідності деталям викрійки і з урахуванням припуска на шви. Закрійник - це майстер в ательє по ремонту і пошиву одягу за індивідуальними замовленнями.

Номер слайду 3

Підготовка тканини до розкрою 1. Вирівнювання зрізів; 2. Усунення перекосу; 3. Виявлення дефектів;4. Визначення лицьової та внутрішньої сторони;5. Визначення напрямку ниток основи. (Це необхідно для того, щоб у готовому вигляді не втратив естетичні властивості і форму);6. Визначення напряму малюнка.

Номер слайду 4

Правила роботи з ножицями1. Класти ножиці так, щоб вони не звисали зі столу.2. Не залишати ножиці в розкритому вигляді.3. Не тримати ножиці кінцями вгору.4. Передавати ножиці кільцями вперед.5. Не заважайте товаришам, коли вони працюють з ножицями.

Номер слайду 5

Підготовка до розкрію На схемі позначені основні розміри: АВ – дві висоти підгину, між якими вставлено зав’язку-шнурок, ВС – висота торбинки, CD – його ширина. Таким чином, АС – бічна частина (згин). Розміри торбинки ви задаєте у відповідності до вашого виробу. Зверніть увагу, що при викроюванні треба не забути про 1-1.5 см на підгин. ABC D

Номер слайду 6

Виготовлення деталей аплікації для оздоблення деталей торбинки Ручна аплікація на тканині дозволяє вибрати вподобаний рисунок, за бажання змінити або доповнити його, нанести аплікацію на тканину й зібрати готовий виріб, що буде абсолютно унікальним та есклюзивним.

Номер слайду 7

У цьому разі ви стаєте автором речі або подарунка, виконаного в стилі hand-made. Hand Made — сталий вираз у англійській мові, що в перекладі означає «ручна робота».

Номер слайду 8

Сучасне виробниче устаткування дозволяє наносити на тканину принти будь-якої текстури, форми та стилю.

Номер слайду 9

Аплікація на тканині - це різновид вишивки (вишивання аплікацією полягає в тому, щоб на певному тлі з тканини прикріплювати клаптики іншої матерії за допомогою пришивання або приклеювання.), оздоблення бісером, кольоровими стрічками, різнобарвними камінцями тощо.

Номер слайду 10

Не використовуй тканину, яка линяє під час прання. Надалі вона може зіпсувати виріб. Тканина для аплікації має бути міцною. Перед роботою слід обов'язково зволожититканину, висушити її та пропрасувати. Усі клаптики для виробу слід добрити при однаковому освітленні, краще денному."Розтяжка" або "розкат" кольору - це його плавний гармонійний перехід в одній колірній гамі. Стежте за тим, щоб занадто яскраве оздоблення не "зіпсувало" основний колірний візерунок. Тло має бути цупкішим, ніж деталі аплікації. Яку тканину вибрати для аплікації?

Номер слайду 11

Практична робота ручна аплікація для торбинки. Намалюйте на картоні або тонкому пластику малюнок (згідно вашого візерунка), вирізані елементи прикладіть до тканини та виріжте.

Номер слайду 12

Домашнє завдання1. Виконати викрійку торбинки.2. Виконати викрійку деталей аплікації.3. Виконане завдання фотографувати та надіслати вчителеві.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
27 лютого
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку