Урок з української мови "Незмінювані іменники. Рід незмінюваних іменників".

Про матеріал
Презентація до уроку "Незмінювані іменники. Рід незмінюваних іменників" https://naurok.com.ua/pokazoviy-urok-z-ukra-nsko-movi-nezminyuvani-imenniki-rid-nezminyuvanih-imennikiv-6-klas-276801.html
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я—особистість. Я—українець(ка). Я—думаю,мислю. Я—унікальний(на). Я—люблю тварин. Я—люблю подорожі. Я—хочу знати…

Номер слайду 2

(ГУРАМІ)

Номер слайду 3

Твір Миколки Зоопарк. Яке це диво! У неділю ми з татом поїхали до зоопарку. Спочатку автобус мчав нас шосем, а потім ми їхали метром. І ось довгождана зустріч. Перш за все ми побачили велике шимпанзе. Чубата какаду вражала своїми строкатими барвами. А якою чудовою була маленька колібра. Потім нашу увагу привернула незграбна кенгуру. Зачарований я був і рожевим фламінгом. Стомлені, але щасливі ми повернулись додому, розповідали мамі про цікавих звірів, а вона пригощала нас смачною какавою.

Номер слайду 4

Сімнадцяте грудня Класна робота Незмінювані іменники. Рід незмінюваних іменників.

Номер слайду 5

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ( здобувачі освіти зможуть): Я ЗНАТИМУ: що таке незмінювані іменники. Я ВМІТИМУ: - визначати рід незмінюваних іменників; - правильно використовувати їх у своєму мовленні та узгоджувати з іншими словами. Я РОЗУМІТИМУ: - значення слів іншомовного походження.

Номер слайду 6

МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 7

Скільки частин мови в українській мові? 6 9 7 10 МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 8

Морфологія – це розділ мовознавства, що вивчає … Слова як частини мови Звуки мови й мовлення Слова як частини словосполучення Способи творення слів МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 9

До самостійних частин мови належать Іменник Сполучник Прийменник Дієслово Частка Прислівник Прикметник Числівник Займенник МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 10

Яка частина мови не належить ні до самостійних, ні до службових частин? Сполучник Прийменник Вигук Частка Числівник МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 11

Що таке іменник? Це службова частина мови, що виражає ознаку предмета і відповідає на питання який? яка? яке? Це самостійна частина мови, що виражає предмет і відповідає на питання що робить предмет? Це самостійна частина мови, що виражає предмет і відповідає на питання хто? що? Це самостійна частина мови, що виражає дію предмет і відповідає на питання що робити? що зробити? МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 12

Визначте іменники жіночого роду за малюнками МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 13

Визначте іменники середнього роду за малюнками МОРФОЛОГІЧНІ ЗАБАВКИ

Номер слайду 14

Е З О К С О П К У А Р Р С К І Я “ШИФРУВАЛЬНИК”

Номер слайду 15

ЗООПАРК

Номер слайду 16

Зоопа́рк (зоологічний парк) — територія, спеціально створена людиною, із будівлями та обладнанням для утримання, збереження, розмноження рідкісних видів.

Номер слайду 17

Увага!!! Електронний словник

Номер слайду 18

«Кубування» 1.Опишіть це 2.Засоціюйте це 3.Порівняйте це 4.Проаналізуйте це 5.Застосуйте це 6.Знайдіть переваги та недоліки цього явища.

Номер слайду 19

ТАКСІ МЕТРО АВТО

Номер слайду 20

Лінгвістичний експеримент. Визначити в реченні іменники та провідміняти їх за відмінками. Свистять, шумлять, гудуть машини уздовж бетонного шосе.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Твір Миколки Зоопарк. Яке це диво! У неділю ми з татом поїхали до зоопарку. Спочатку автобус мчав нас шосем, а потім ми їхали метром. І ось довгождана зустріч. Перш за все ми побачили велике шимпанзе. Чубата какаду вражала своїми строкатими барвами. А якою чудовою була маленька колібра. Потім нашу увагу привернула незграбна кенгуру. Зачарований я був і рожевим фламінгом. Стомлені, але щасливі ми повернулись додому, розповідали мамі про цікавих звірів, а вона пригощала нас смачною какавою.

Номер слайду 25

Вправа «Гостинці для тварин» Соковит… манго Запашн… авокадо Смачн… ківі Вітамінн… кольрабі Корисн… броколі

Номер слайду 26

Ателье жабо боа кімоно сарі манто

Номер слайду 27

гора Кіліманджаро острів Борнео річка Міссісіпі місто Сочі гора Ай-Петрі

Номер слайду 28

«Хто є хто» 1.Фламінго А.Маленький птах,який може летіти вперед і назад, зависати в повітрі,за добу п’є понад 100 разів, а їжі споживає більше,ніж важить сам (2,5 грам). 2.Гризлі Б.Живуть групами,а коли виростають,покидають їх,вночі ховаються на деревах,інколи агресивні, всеядні. 3.Динго В.Його назва в перекладі означає страшний, жахливий,середня маса тіла—450 кг.,харчується рибою,є ворогом людини. 4.Колібрі Г.Найбільший довгоногий та довгошиїй птах світу,що тулубом нагадує гусака,шиєю— лебедя,пір’ям—лелеку, з оригінальним забарвленням. Д.Тіло у тварини присаджене, голова велика з тупою мордою. Ноги короткі, а шерсть має блідо — рудий окрас,заклятий ворог домашніх тварин,уникає людей.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Кафе “Фламінго” Меню 1.Борщ. 7.Філе. 12.Ситро. 2.Івасі. 8.Салямі. 13.Котлети. 3.Харчо. 9.Авокадо. 14.Ескімо. 4.Рагу. 10.Олів’є. 15.Голубці. 5.Пюре. 11.Суфле. 16.Безе. 6.Деруни. 12.Желе.

Номер слайду 31

Відпочинок Лото “Лінгвістичне асорті”

Номер слайду 32

Робота з підручником Вправа 278, сторінка 129

Номер слайду 33

Самостійна робота (оцінювальний лист)

Номер слайду 34

о. Невпевненість о. Досягнення о. Успіх о. Щастя о. Задоволення о. Страх о. Тривога о. Знання о. Впевненість

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ 1.Знайти помилки та відредагувати лист-запрошення до зоопарку другові. Привіт, любий друже! Запрошую тебе до зоопарку. Там ти побачиш різних звірів: смішне шимпанзе, сміливе какаду, рожеву фламінгу, маленьке поні, швидку ему та зелену колібрі. А також тебе будуть пригощати ескімом, безем та желем. Ще будуть пропонувати отруйне фугу, але ти не ведись, краще вдома з їж солоне івасі. Будь обережним: у зоопарку багато надокучливого цеце. Сподіваюся, що ти отримаєш багато позитивних емоцій. До зустрічі! 2. Вправа 281. 3. Підготувати ілюстровану розповідь про екзотичних тварин (на бажання)

ppt
Додав(-ла)
Горна Оксана
Додано
30 січня 2022
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку