Урок з використанням методу проєкту "Сrazy menu"

Про матеріал
Урок містить елемент підготовки до проєктної діяльності здобувачів освіти. Проєк розрахований на урок та на групи студентів по 4-5 чоловік
Перегляд файлу

 

Міністерство освіти і науки України

Вище професійне училище №21

міста Миколаєва

Викладач: Шаргородська Вікторія

 

Предмет- іноземна мова (англійська)

Клас-11

Підручник- Нерсисян М.А., Піроженко А.О. Англійська мова (11-й рік навчання, рівень стандарту) : підруч. для 11 класу закладів загальної середньої освіти / М.А. Нерсисян, А.О. Піроженко. – К.; Ірпінь : ТОВ «Видавництво «Перун», 2019. – 192 с.: іл

Тема:Eating out. Проєктна робота «Сrazy menu».

Мета: Активізувати знання ЛО з теми, ознайомити з вимогами до проєктної роботи. Вдосконалити навички аудіювання з метою отримання спеціальної інформації, в усному непідготовленому мовленні.

Сприяти розвитку ерудиції, розвивати уміння непідготовленого мовлення з опорою на зразок,уміння сприймати інформацію на слух.

Виховувати креативність.

Тип уроку: узагальнення і систематизація набутих знань

Вид уроку: підготовка до написання та захисту проєкту

Обладнання: Презентація до уроку: зразки меню. Відео до аудіювання : https://www.youtube.com/watch?v=sIWm5Fi8Z7Q

Картки з опорними розмовними фразами.

Хід уроку

  1. Організаційний момент.
  2. Розминка.

– How often do you go out for a meal? Where do you usually go?

 – What do you prefer: homemade pasta or takeaway Thai noodles?

– Do you think eating out is a healthy option? What are the most probable dangers of eating away from home?

  1. Робота над новими Л.О.

-Look at the following vocabulary and complete the table.

fried calamari / chocolate cake / ravioli with greens / cheese balls / lasagne / jelly / chicken wings / ice-cream / creamy carbonara / shrimp cocktail / pudding / goulash

Starters                                           Main courses                                                                     Desserts

4.Розгляд різних видів меню.

Робота над презентацією. Обговорення розділів меню

5.Робота з картками опорних фраз.

Customer:

– I’m ready to order.

 – I’d like to have some…

 – I’ll have…/I’ll take…/I prefer…

– Could I have the bill, please?

 – No thanks. I’m full.

– Can I pay with a credit card?

– Is service included?

 – Thank you, the same to you.

Waiter:

 – Have you chosen yet?

– Would you like a starter?

– And what would you like for your main course?

 – Why don’t you try our specialty?

 – May I offer you a drink?

– Can I get you a dessert?

– Anything else?

 – How would you like to pay?

 – You’re welcome. Have a good day

6.Аудіювання тексту «At the restaurant».

https://www.youtube.com/watch?v=sIWm5Fi8Z7Q

 

7.Розігрування діалогу «At the restaurant».

Work in pairs. Use the prompts below (картки з опорними фразами) to make up a dialogue with your partner. You are in a restaurant and ordering a meal/serving a customer. Act out the dialogues in roles. Add your own phrases.

8. Оголошення завдань до проєктної роботи: «Crazy menu».

Вимоги до проєктної роботи:

Поділитися на групи по 4 чоловіки.

Обрати назву для свого закладу харчування, для якого будуть створювати «Crazy menu».

Розробити меню ( формат а4, малюнки до страв зобразити на меню).

Розподілити між собою ролі ( відвідувачі та офіціан, адміністратор закладу…).

Скласти та розіграти діалог « At the restaurant…» з використанням свого меню та назви закладу.

9. Оцінювання роботи на уроці.

10. Домашнє завдання: підготовка та оформлення проєкту по темі. Представити проєкт на уроці.

 

 

 

 

docx
Додано
10 грудня 2024
Переглядів
48
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку