Урок з виробничого навчання на тему: "Прийом авіавідправлень та міжнародних поштових відправлень групами"

Про матеріал
Урок з виробничого навчання на тему:"Прийом авіавідправлень та міжнародних поштових відправлень групами", призначений для здобувачів освіти, як наочний роздатковий дидактичний матеріал, та для молодих спеціалістів, як методичне забезпечення уроку.
Перегляд файлу

План уроку виробничого навчання №16

 

        «­­­______» _____________ 20___ р.

 

  1. № групи, спеціальність: група № 8 за професією « Оператор поштового зв’язку,оператор компютерного набору».
  2. Майстер виробничого навчання Подопригора Віта Василівна
  3.   Тема програми№11 : Приймання, обробка та вручення згрупованих поштових відправлень та відправлень з додатковим сервісом

4. Тема уроку№16 Ознайомлення з порядком приймання, обробки та вручення авіавідправлень.

      5. Мета уроку:  Ознайомлення з порядком  приймання, обробки та вручення міжнародних згрупованих поштових відправлень, авіа з повідомленням про вручення. Виховувати акуратність, пунктуальність, культуру мови, етику спілкування з клієнтом, уважність при заповненні виробничих документів.

      6.Методична мета: Використовувати найбільш ефективні(раціональні) педагогічні методики і методи при формуванні особистості сучасного і конкурентноспроможного кваліфікованого робітника« Оператора поштового зв’язку», створення умов для врахування й розвитку навчально-пізнавальних і професійних інтересів.Використання групової роботи учнів у процесі вивчення нового матеріалу, використання персонального комп’ютера у вирішенні практичних завдань в процесі їхньої підготовки.

      7.Матеріально-технічне забезпечення : обладнання в майстерні, комп’ютер,касовий апарат, бланки виробничої документації ф.11 ф.16, ф.1, CN07, CN22, ф.103. Інструкції з охорони праці, Правила надання послуг поштового зв’язку, порядок пересилання поштових відправлень, тимчасовий порядок .

     8.Дидактичне забезпечення уроку: Інструкція з охорони праці, бланки виробничої документації  документації  ф.11,ф.16,Ф.10,ф.17,ф.103, ф.22,  ф.1, CN07, CN22, ф.103. Зразки заповнення бланків, інструкції ,ШКІ,  пакувальні матеріали, стандартні ящики, макети поштових відправлень, календарний штемпель, іменні речі, інструкційно-технологічна карта, практичні завдання,тести.

9. Навчально-виробничі роботи: Ознайомлення з порядком  приймання, обробки та вручення міжнародних поштових відправлень з повідомленням про вручення, авіавідправлень. Ознайомлення з порядком приймання, обробки і вручення міжнародних поштових відправлень на АРМ ВЗ. Заповнення журналу інструктажу. Заповнення необхідної документації, бланків виробничої документації Ф.11,ф.16,ф.10,ф.17,ф.22, ,ф.1, CN07, CN22, ф.103.

 

 

ХІД УРОКУ

  1. Організаційна частина. Перевірка учнів, готовність до уроку.

 2. Вступний інструктаж:  Правила та норми охорони праці в навчальних майстернях. Вимоги до виробничого обладнання та його експлуатації. Заходи щодо попередження травматизму.

3. Засвоєння нового матеріалу: Приймання міжнародних поштових відправлень, перевірка вкладення згідно з вимогами  Керівництва з приймання міжнародних поштових відправлень. Перевірка правильності упакування, порядку адресування, заповнення бланку CN07, CN22 , ф.103 Оформлення митної декларації CN22. Упакування і опечатування п/в. Наклеювання ШКІ. Зважування.

 

4.Показ прийомів робіт: Порядок  приймання, обробки та вручення авіавідправлень,міжнародних поштових відправлень з повідомленням про вручення, згрупованих.

Приймання, обробка і вручення міжнародних згрупованих п/в зповідомлення про вручення  ф. СN 07  на АРМ ВЗ. Оформлення посилок. Показати правильність оформлення бланків виробничої документації. Заповнення бланків, ф.11, ф.1, CN07, CN22, ф.103.

5. Закріплення матеріалу вступного інструктажу: Ознайомлення з порядком  приймання, обробки та вручення авіавідправлень, згрупованих міжнародних поштових відправлень з повідомленням про вручення.

Перевірка знань учнів з охорони праці користування комп’ютером на робочому місці при виконанні приймання, обробки і вручення міжнародних п/в , заповнення ф.11, ф.1, CN07, CN22,ф.103.

6. Поточний інструктаж :  Вправи. Ознайомлення з порядком  приймання, обробки та вручення авіавідправлень, згрупованих міжнародних поштових відправлень з повідомленням про вручення. Ознайомлення з правилами оформлення виробничої документації. Заповнення бланка повідомлення про вручення  ф. СN 07 при прийманні міжнародного поштового відправлення з повідомленням про вручення.       

Оформлення операції на АРМ, видача касового чека або оформлення  квитанції з квитанційної книжки ф.1.

Оформлення  повідомлень ф.22  на вхідні міжнародні поштові відправлення з повідомленням про вручення. Приписування  рекомендованого поштового відправлення до книги ф.8. Вручення міжнародних поштових відправлень з повідомленням про вручення за повідомленням ф.22 про надходження міжнародного поштового відправлення при пред’явленні документа, що засвідчує особу. Оформлення повідомлення про вручення міжнародного поштового відправлення ф. СN 07. Оформлення списку ф.103

 Проставлення позначок на поштових відправленнях та супровідних документах.

Приписка до накладних ф.16, реєстрів ф.11. Прикріплювання на мішки ярликів ф.10 або ф.17  з позначкою „авіа”.

 

7.Заключний інструктаж: Підведення підсумків занять.

 

Старший майстер                                              С.І.Панченко

Майстер в/н                                                        В.В.Подопригора

 

 

Опорний конспект

Тема уроку: Ознайомлення з порядком приймання, обробки та вручення авіавідправлень, згрупованих п/в.

    Авіа відправленнями називаються поштові відправлення, прийняті до пересилання на всьому шляху чи окремому відрізку повітряними суднами.

Урозряді авіавідправлень можуть пересилатися всі види поштових відправлень.

     Розмір, маса й упаковка поштових відправлень, що пересилаються повітряними суднами, порядок приймання, обробки і вручення повинні відповідати загальновстановленим вимогам з урахуванням доповнень.

Маса мжд листа – 2 кг;

Маса мжд бандеролі – 5 кг;

Маса відправлень з оголошеною цінністю – 2 кг;

Маса дрібногопакету – 2 кг;

Маса секограми – 7 кг.

      Поштові відправлення, що приймаються для пересилання повітряними суднами у межах України, запаковуються згідно з вимогами відповідного розділу Правил надання послуг поштового зв'язку, а для перевезення на міжнародних авіалініях - згідно з вимогами актів Всесвітнього поштового союзу.

    У касових чеках (квитанціях) про приймання реєстрованих авіавідправлень, що видаються відправникам, робиться відмітка "Авіа". На всі поштові відправлення, що пересилаються повітряними суднами, а також на бланки супровідних адрес до посилок наклеюється ярлик з написом "Авіа" чи ставиться відбиток штампа, що має форму вказаного ярлика.

На кожне авіавідправлення наклеюється ярлик блакитного кольору або проставляєть­ся штамп із написом “Раг avion

 

F:\..\AppData\Local\Temp\FineReader11\media\image59.jpeg

 

Мал. Зразок ярлика, що наклеюється на авіа відправлення


 

       Поштові відправлення, прийняті в об'єктах поштового зв'язку для пересилання повітряними суднами, приписуються до супровідних документів (накладних ф. 16, реєстрів ф. 11) з відміткою "Авіа" і надсилаються до транзитного об'єкта поштового зв'язку разом з іншими поштовими відправленнями.

        У  ЗВ (ЦОПП) постпакети з вихідною письмовою кореспонденцією, яку слід відправити повітряними суднами, запаковуються в окремий мішок, а авіавідправлення з оголошеною цінністю, крім посилок з відміткою "Обережно", - у страховий мішок.

F:\..\AppData\Local\Temp\FineReader11\media\image53.jpeg

Мал. На страховий мішок

 

       Мішки надсилаються до найближчого об'єкта поштового зв'язку, що відправляє пошту повітряними суднами. На адресних ярликах ф. 10 і ф. 17 робиться відмітка: "Авіа" і зазначається маса.

Всі авіа відправлення приймаються за загальними вимогами до приймання міжнародних поштових відправлень.

Розглянемо приймання міжнародного поштового відправлення дрібного пакету.

       На кожний дрібний пакет відправник заповнює ярлик CN22 "Митниця" (мал. 52). В ярлику зазначається докладний перелік предметів, що пересилаються, їхня маса та цінність, загальна вартість вкладення, підпис відправника. Крім того, у відповідному квадратику значком "X" зазначається характер вкладення. Узагальнювати предмети при запису до ярлика CN22 "Митниця" не дозволяється. Ярлик CN22 "Митниця" заповнюється українською мовою з підрядковим перекладом мовою, відомою в країні призначення. Відсутність перекладу запису в ярлику CN22 "Митниця" не є перешкодою для приймання дрібного пакета.

  При прийманні дрібного пакета працівник зв'язку зобов'язаний:

а) перевірити правильність адресування;

б) зважити дрібний пакет;

в) перевірити відповідність вкладення дрібного пакета із записом в ярлику CN22 "Митниця";

г) обклеїти дрібний пакет паперовою стрічкою на клейовій основі чи стрічкою типу "Скотч" або обв'язати його шпагатом без заклеювання клапанів та опечатування страховою печаткою;

ґ) нанести відмітку "Petit paquet", "Recommande" на дрібному пакеті, якщо цього не зробив відправник;

д) оформити лицьовий бік дрібного пакета відповідно до мал. 53. У відповідних місцях наклеїти: ярлик CN04 або поставити відбиток штампа, який його замінює і на якому зазначити номер відправлення за касовим чеком (квитанцією ф. 1), ярлик CN22 "Митниця"; зазначити масу та суму плати за пересилання і нанести відбиток календарного штемпеля;

е) видати на прийнятий дрібний пакет касовий чек (квитанцію ф. 1) після стягнення з відправника плати за пересилання.

Допускається наклеювання на дрібному пакеті спеціального адресного ярлика з усіма необхідними реквізитами. 

          Прийняті дрібні пакети в зазначені розкладом терміни передаються на обробку і відправляння за призначенням порядком, передбаченим порядком пересилання.

fin2737a_IMG_017

Рис. 52. Зразок оформлення оболонки дрібного пакета

 

За таким порядком приймаються міжнародні рекомендовані листи і бандеролі тільки  не заповнюється митна декларація CN22.  На міжнародні рекомендовані листи і бандеролі наклеюється ШКІ з позначкою R,  п/в зважується, тарифікується,на суму плати за пересилання клієнту видається чек РРО(чи кватинція ф.1), на поштове відправлення клеяться марки. Поштові відправлення, прийняті в об'єктах поштового зв'язку для пересилання повітряними суднами, приписуються до супровідних документів (накладних ф. 16, реєстрів ф. 11) з відміткою "Авіа".

 Реєстровані поштові відправлення, кількість яких складає п’ять і більше, що подаються до об’єкта поштового зв’язку од­ним відправником (далі - згруповані поштові відправлення), прийма­ються для пересилання разом із списками ф.103 (див. малюнок), які оформ­ляються відповідно до вимог пунктів 85, 86 Правил надання послуг по­штового зв’язку.

При наявності 10 і більше посилок на одну адресу (великова-гових і громіздких посилок не більше 5) відправник формує їх у прямі групи до місць призначення й складає окремий список ф.103 на кожну групу. Кількість поштових відправлень, які здаються одночасно за декількома списками, не обмежується.

Список ф.103 може заповнюватися за допомогою технічних засобів або вручну кульковою ручкою (чорнилом).

У разі одночасного відправляння 50 та більше поштових відправ­лень, що подаються для пересилання юридичними особами та суб’єктами підприємницької діяльності, відповідно до умов договору, списки пода­ються також на магнітних носіях. Файл формується в необхідному фор­маті. Приймання таких поштових відправлень здійснюється в об’єктах по­штового зв’язку, оснащених АРМ ВЗ. Якщо в населеному пункті немає об’єктів поштового зв’язку, оснащених АРМ ВЗ, то згруповані поштові відправлення приймаються для пересилання за списком ф.103 заповне­ними за допомогою технічних засобів або вручну.

Приймання згрупованих поштових відправлень, згідно з дого­ворами, може проводитись працівниками зв’язку безпосередньо в підприєм­ствах (організаціях, установах).

У разі приймання поштових відправлень з упакуванням вкладень пра­цівниками зв’язку вкладення передається відправником під розписку відпо­відно до умов договору. Упакування та оформлення відправлень у цьому разі може проводитись за відсутності відправника.

Графи 1-8 списку ф.103 заповнюються відправником, а графа 9 - працівником зв’язку. Якщо відправником є фізична особа, працівник зв’язку заповнює графи 5, 8-9 списку ф.103.

Відправлення, адресовані на абонементні скриньки, подаються з відміткою в 2-й графі «Абон. скринька».

У списку ф.103 сума плати за пересилання поштових відправлень заз­начається цифрами та літерами.

У разі відправляння юридичною особою значних партій по­штових відправлень або виконання нею частини технологічних операцій, юридичній особі (далі - корпоративному клієнту), згідно з договором, надається свій штрих-код, який формується за схемою:

ІІІІІ ККК №№№№№,

де ІІІІІ - окремо виділений індекс;

ККК - код корпоративного клієнта;

№№№№№ - порядковий номер поштових відправлень.

Код корпоративного клієнта (кількість цифр) може змінюватися в за­лежності від обсягів відправлень. У разі збільшення діапазону порядкових  номерів поштових відправлень зменшується кількість цифр у коді корпоративного клієнта.

Приймання таких поштових відправлень здійснюється на виділених робочих місцях (дільницях по обслуговуванню корпоративних клієнтів).

Згруповані поштові відправлення приймаються для переси­лання зі ШКІ відповідного зразка, наклеєними (надрукованими) на адрес­ному боці відправлення.

На групу посилок, що відправляються юридичною особою одному адресатові, бланк супровідної адреси  не заповнюється.

При прийманні таких поштових відправлень список ф.103 складається в трьох примірниках на кожну групу, а при оплаті пересилання в раху­нок внесеного авансу - у чотирьох примірниках.

До групи таких поси­лок забороняється включати посилки, що відрізняються способом об­робки та пересилання.

Порядок приймання, пакування, оформлення і видачі згрупо­ваних посилок, що пересилаються в поштових контейнерах, а також пря­мих контейнерів регламентується окремою інструкцією та підтверджуєть­ся в договорах, що укладаються.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

 

З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

ЗА ФАХОМ «ОПЕРАТОР ПОШТОВОГО ЗВЯЗКУ»

Завдання:

 

1. Прийняти, обробити міжнародну рекомендовану бандероль масою 70 г. з повідомленням про вручення

ф.CN-07  від фізичної особи, яка пересилається авіа транспортом.

Заадресувати на адресу одержувача:

Климчук Светлана Васильевна

 1-й Пер. Садовый

г.Лунинец

р-н Лунинецкий

обл. Брестская

Беларусь

225644

Посилання  поштових індексів в Білорусії http://belindex.ru/

 

Інструкційно-операційна карта:

 

  1. Перевірити вкладення у рекомендованій бандеролі масою 70 г. з повідомленням про вручення.

     2.  Перевірити правильність оформлення повідомленням про вручення

          ф. CN-07   від юридичної особи.

3. Упакувати рекомендовану бандероль.

4. Заадресувати рекомендовану бандероль.

     5. Оформити лицеву сторону рекомендованої бандеролі з повідомленням про            вручення.

     а) наклеїти ШКІ;

б) наклеїти марки на суму плати;

в) прикріпити повідомлення про вручення ф CN-07   з задньої сторони бандеролі.

6. Зважити рекомендовану бандероль.

7. Протарифікувати рекомендовану бандероль.

8. Обробити рекомендовану бандероль.

9. Виписати квитанцію ф.1 або видати чек РРО.

10. Приписати до виробничої документації ф.11.

11. Передати для подальшої обробки та транспортування на Зональний вузол.

 

Заступник директора з НВР                                     І.С. Ємець    

Ст. майстер                                                               C.І.Панченко

Майстер в/н                                                                    В.В. Подопригора   

      

 

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЕ

З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

ЗА ФАХОМ «ОПЕРАТОР ПОШТОВОГО ЗВЯЗКУ»

Завдання:

1. Прийняти, обробити міжнародний рекомендовану бандероль масою 200 г. з повідомленням про вручення

ф.CN-07  від фізичної особи, яка пересилається авіа транспортом.

Заадресувати на адресу одержувача:

MARIANA TARAN

YESILKENT MAN. NAZIM HIKMENT BUL. INNOVIA-2 SITESI B6 BLOK NO: 55C  IC KAPI NO: 16 5 ESENYURT

TURKCE / ISTANBUL / 

TURKCE

34500

Посилання поштових індексів  в Турції

https://xn----ctbhccqqveaj8ad3e3ci.cybo.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D0%BB-(%D0%B8%D0%BB)/?p=3

 

Інструкційно-операційна карта:

1Перевірити вкладення у рекомендованому листі з повідомленням про вручення.

     2.  Перевірити правильність оформлення повідомленням про вручення

          ф. CN-07   від фізичної особи.

3. Упакувати рекомендований лист.

4. Заадресувати рекомендований лист.

     5. Оформити лицеву сторону рекомендованого листа з повідомленням про            вручення.

     а) наклеїти ШКІ;

б) наклеїти марки на суму плати;

в) прикріпити повідомлення про вручення ф CN-07   з задньої сторони листа.

6. Зважити рекомендований лист.

7. Протарифікувати рекомендований лист.

8. Обробити рекомендований лист.

9. Виписати квитанцію ф.1 або видати чек РРО.

10. Приписати до виробничої документації ф.11.

11. Передати для подальшої обробки та транспортування на Зональний вузол.

 

Заступник директора з НВР                                     І.С. Ємець 

Ст. майстер                                                               C.І.Панченко

Майстер в/н                                                                    В.В. Подопригора   

         

 

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

ЗА ФАХОМ «ОПЕРАТОР ПОШТОВОГО ЗВЯЗКУ»

 

Завдання:

 

1. Прийняти, обробити міжнародний рекомендований  дрібний пакет від фізичної особи масою 1 кг . заповнити митну декларацію ф.CN-22  , який  пересилається авіа транспортом.

Заадресувати на адресу одержувача:

Filip Dipo

5 rue martinean

Paris 

France

75010

телефону 423151

Посилання  поштових індексів у Франції

https://xn----ctbhccqqveaj8ad3e3ci.cybo.com/%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6/

 

Інструкційна-операційна карта:

 

    1. Перевірити вкладення у рекомендованому дрібному пакеті.

     2.  Перевірити правильність оформлення  п/в, митної декларації

          ф. CN-22  

3. Упакувати дрібний пакет.

4. Заадресувати дрібний пакет.

     5. Оформити лицеву сторону дрібного пакету.

     а) наклеїти ШКІ;

б) наклеїти марки на суму плати;

в) прикріпити повідомлення про вручення ф CN-22   на адресному боці п/в

6. Зважити дрібний пакет.

7. Протарифікувати дрібний пакет.

8. Обробити дрібний пакет.

9. Виписати квитанцію ф.1 або видати чек РРО.

10. Приписати до виробничої документації ф.11.

11. Передати для подальшої обробки та транспортування на Зональний вузол.

Заступник директора з НВР                                     І.С. Ємець  

Ст. майстер                                                               C.І.Панченко

Майстер в/н                                                                    В.В. Подопригора   

         

 

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

ЗА ФАХОМ «ОПЕРАТОР ПОШТОВОГО ЗВЯЗКУ»

 

Завдання:

 

1. Прийняти, обробити міжнародний рекомендований  дрібний пакет від фізичної особи масою 500 г . заповнити митну декларацію ф.CN-22  , який  пересилається авіа транспортом.

Заадресувати на адресу одержувача:

Vita Podoprihora

YESILKENT MAN. NAZIM HIKMENT BUL. INNOVIA-2 SITESI B6 BLOK NO: 55C  IC KAPI NO: 16 5 ESENYURT

TURKCE / ISTANBUL / 

TURKCE

34500

Посилання поштових індексів  в Турції

https://xn----ctbhccqqveaj8ad3e3ci.cybo.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D0%BB-(%D0%B8%D0%BB)/?p=3

 

Інструкційна-операційна карта:

 

    1. Перевірити вкладення у рекомендованому дрібному пакеті.

     2.  Перевірити правильність оформлення  п/в, митної декларації

          ф. CN-22  

3. Упакувати дрібний пакет.

4. Заадресувати дрібний пакет.

     5. Оформити лицеву сторону дрібного пакету.

     а) наклеїти ШКІ;

б) наклеїти марки на суму плати;

в) прикріпити повідомлення про вручення ф CN-22   на адресному боці п/в

6. Зважити дрібний пакет.

7. Протарифікувати дрібний пакет.

8. Обробити дрібний пакет.

9. Виписати квитанцію ф.1 або видати чек РРО.

10. Приписати до виробничої документації ф.11.

11. Передати для подальшої обробки та транспортування на Зональний вузол.

Заступник директора з НВР                                      І.С. Ємець  

Ст. майстер                                                                C.І.Панченко

Майстер в/н                                                                    В.В. Подопригора   

         

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

ЗА ФАХОМ «ОПЕРАТОР ПОШТОВОГО ЗВЯЗКУ»

 

Завдання:

1. Прийняти, обробити міжнародний рекомендований лист масою 150 г.  з повідомленням про вручення

ф.CN-07  від фізичної особи, яка пересилається авіа транспортом.

Заадресувати на адресу одержувача:

PODOPRYHORA VITA

YESILKENT MAN. NAZIM HIKMENT BUL. INNOVIA-2 SITESI B6 BLOK NO: 55C  IC KAPI NO: 16 5 ESENYURT

TURKCE / ISTANBUL / 

TURKCE

34500

Посилання поштових індексів  в Турції

https://xn----ctbhccqqveaj8ad3e3ci.cybo.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D0%BB-(%D0%B8%D0%BB)/?p=3

                                Інструкційна-операційна карта:

 

1.Перевірити вкладення у рекомендованому листі з повідомленням про вручення.

     2.  Перевірити правильність оформлення повідомленням про вручення

          ф. CN-07   від фізичної особи.

3. Упакувати простий лист.

4. Заадресувати простий лист.

     5. Оформити лицеву сторону простого листа з повідомленням про            вручення.

     а) наклеїти ШКІ;

б) наклеїти марки на суму плати;

в) прикріпити повідомлення про вручення ф CN-07   з задньої сторони листа.

6. Зважити простий лист.

7. Протарифікувати простий лист.

8. Обробити простий лист.

9. Виписати квитанцію ф.1 або видати чек РРО.

10. Приписати до виробничої документації ф.11.

11. Передати для подальшої обробки та транспортування на Зональний вузол.

Заступник директора з НВР                                        І.С. Ємець  

Ст. майстер                                                                  C.І.Панченко

Майстер в/н                                                                       В.В. Подопригора   

   

Тестові завдання

 

 з  виробничого навчання за професією «Оператор поштового звязку».

.

З теми :Прийом ,обробка ,вручення авіавідправлень.

 

Учня гр.№8_________________________

 

1.Факультативні послуги поштового зв’язку:

а) додаткові послуги;

б) традиційні послуги.

 

2.Універсальні послуги поштового зв’язку:

а) додаткові послуги;

б) традиційні послуги;

в) фінансові послуги;

 

3.Оплата послуг поштового зв’язку:

а) готівка;

б) безготівковий рахунок;

в) ЗПО;

г) міжнародні купони для відповіді.

 

4.Фінансові послуги поштового зв’язку:

а) надання послуг з прийому,обробки,виплати грошових переказів;

б)прийом рекомендованої кориспонденції.

 

5.Страхова пошта:

а) рекомендована пошта;

б) з оголошеною цінністю.

 

6.Тара для упакування:

а) гофрокартонний цупкий папір;

б) конверти;

в) стандартні поштові ящики.

 

7.Тара для пересилання:

а) мішки;

б) планшети для ЗПО;

в) контейнери.

 

8.Письмова кореспонденція:

а) листи;

б) бандеролі;

в) секограми;

г) посилки;

д) поштові картки.

 

9.Секограми:

а) військові відправлення;

б) службові відправлення;

в) відправлення для незрячих.

 

10. Які ШКІ клеяться на рекомендовану міжнародну письмову кориспонденцію

а)  V;

б)  R;

в)  П.

 

11.Яким видом транспорту пересилаються поштові відправлення :

а) автотранспорт;

б) авіа;

в) здт.

12.Які види поштових відправлень відносяться до міжнародної письмової кориспонденції:

а) листи;

б) дрібні пакети;

в) бандеролі;

г) посилки;

д) секограми.

13.До яких виробничих документів приписуються рекомендовані авіавідправлення

а) реєстр ф.11;

б)накладна ф.16.

14.Які використовуються адресні ярлики при пересиланні авіавідправлень:

а) ф.10;

б) ф.17

 

Оцінка:___________В.В.Подопригора                                              

 

 

 

doc
Додано
5 червня 2019
Переглядів
2468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку