Урок з всесвітньої історії "Закінчення Першої світової війни"

Про матеріал
Дана презентація допоможе здобувачам освіти робити критичний аналіз завершення та підсумків війни; давати характеристику визначних діячів Першої світової війни; на основі різних джерел інформації аналізувати та узагальнювати основні втрати внаслідок Першої світової війни; хронологічно зіставляти події та явища теми. Її можна використовувати і під час офлайн, і онлайн навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поразка Німеччини та її союзників. Наслідки Першої світової війни.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На четвертому році війни союзники, нарешті, дійшли згоди та у квітні 1918 р. створили спільне командування. Головнокомандувачем усіх союзних військ на Західному фронті було призначено маршала Фердинанда Фоша.

Номер слайду 6

Початок 1918 р. Радянська Росія припинила бойові дії. На всіх фронтах здійснювалася стратегічна оборона. Антанта за допомогою США планує наступ на Німеччину в 1919р. Березень 1918 р. Радянська Росія уклала Німеччиною мир. Німеччина почала наступ на Західному фронті, окупувала Україну, Білорусію, Прибалтику. Серпень – вересень 1918 р. У ході наступальних операцій на Західному фронті Німеччина виснажила сили, але не змогла досягти своїх цілей. Розпочався наступ союзників на всіх фронтах. Листопад 1918 р. В Німеччині відбулася революція. 11 листопада Німеччина підписала Комп’єнське перемир’я з Антантою, визнала себе переможеною і зобов’язувалася негайно вивести війська з усіх окупованих територій , а також передати союзникам значну кількість зброї і військового майна. Жовтень – листопад 1918р. Союзники Німеччини (Австро-Угорщина, Болгарія і Туреччина) уклали мирні договори з Антантою. Перша світова війна скінчилась. Події 1918 року

Номер слайду 7

Березень – червень 1918р. – наступ німецьких військ на Західному фронті(«Битва кайзера», перехід р. Марни та обстріл Парижа;18.07.1918р. – перехід союзників (Антанта) у наступ під Ам’єном;08.08.1918р. – «чорний день німецької армії», битва біля Арраса;29.09.1918р. – капітуляція Болгарії;30-31.10.1918р. – капітулювала Туреччина03.11.1918р. – укладення перемир’я між Австро-Угорщиною та Антантою;03.11.1918р. – початок революції в Німеччині;11.11.1918р. – Ком’єнське перемир’я між Німеччиною та Антантою.

Номер слайду 8

Умови Комп’єнського перемир’я• Припинення воєнних дій;• Евакуація протягом 14 днів окупованих німецькими військами районів Франції, Бельгії та Люксембургу, Ельзасу і Лотарингії;• Війська Антанти займали лівий берег Рейну, а на правому передбачалося створити демілітаризовану зону;• Німеччина зобов’язувалася повернути усіх військовополонених та евакуювати свої війська з територій, що колись входили до Австро-Угорщини (Румунії, Туреччини та Східної Африки);• Німеччина повинна видати Антанті велику кількість озброєння та військової техніки, серед іншого 2 тис. літаків, 10 тис. вантажних автомобілів, 5 тис. гармат, 25 тис. кулеметів, 3 тис. мінометів, а також значну частину кораблів військово-морського флоту.

Номер слайду 9

Результати та підсумки війни.

Номер слайду 10

Матеріальні втрати (Млн.дол.)

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

НАСЛІДКИІ світової війни. Прискорення технічного прогресу. Розорення економіки багатьох країн. Війна та революції сприяли краху монархічних режимів. Значні людські жертви. Посилення міграційних процесів. Піднесення нац. – визвольного руху в Азії та Африці Посилення державного втручання в економіку. Формування нових національних держав

pptx
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
999
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку