Номер слайду 17
Небезпечні харчові добавки. Номер небезпечного «Е»Барвники. Е102, Е110, Е120, Е124 Канцерогени. Е103, Е105, Е110, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е152, Е153, Е210, Е211, Е213–Е217, Е231, Е232, Е240, Е251, Е252, Е321, ЕЗЗО, Е431, Е447, Е900, Е905, Е907, Е952, аспартам. Мутагенні та генотоксичніЕ104, Е124, Е128, Е230–Е233, аспартам. Алергени. Е131, Е132, Е160 Ь, Е210, Е214, Е217, Е230, Е231, Е232, Е239, Е311–Е313, аспартам. Небажано вживати астматикам. Е102, Е107, Е122 —Е124, Е155, Е211–Е214, Е217, Е221–Е227 Небажано вживати людям, чутливим до аспірину. Е107, Е110, Е122–Е124, Е155, Е214, Е217 Негативно впливають на печінку та нирки. Е171–Е173, Е220, Е302, Е320–Е322, Е510, Е518 Порушують функції щитоподібної залози. Е127 Призводять до захворювань шкіри. Е230–Е233 Подразнюють кишечник. Е220–Е224 Спричинюють розлад травлення. Е338–Е341, Е407, Е450, Е461, Е463, Е465, Е466 Спричинюють неправильний розвиток плоду. Е233 Заборонено вживати немовлятам та маленьким дітям. Е249, Е262, Е310–Е312, Е320, Е514, Е623, Е626–Е635 Впливають на рівень холестерину в кровіЕ320 Руйнують вітаміни в організміЕ220 (В1), Е222–Е227 (В12), Е320 (D), Е925 (Е)