УРОКУ-КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ: «ЗЕМЛЯ- НАШ ДІМ».

Про матеріал

Під час підготовки до уроку діти розподіляються на команди "Капітошки", "Котигорошки", "Лісовички", розподіливши ролі. Урок проходить у формі конференції - зустрічі з групами інформаторів, експертів, екологічної агітбригади та лаборантів. Обирається секретар конференції, який фіксує на табло найбільш цінні думки дітей з приводу охорони водойм, лісів, повітря. Наприкінці уроку діти складають правила екологічної поведінки в природі, що збагачує екологічні знанння, вміння співпрацювати в команді, розвиває критичне мислення, а головне, все це сприяє забезпеченню стійкого розвитку особистості учнів через зміну власної поведінки та способу життя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бережіть природу! Виконали учні 4-Б класу, команда “Лісовички”

Номер слайду 2

Люди не можуть обійтися без рослин та тварин. Українці мають природні народні символи: Лелека – символ любові до батьків, Ластівка – символ весни, матері. Калина – символ дівочої вроди.

Номер слайду 3

Люди вважали, що природа не вичерпана, скільки б не брати у неї, все знову само по собі повернеться. І прорахувались. Деяких тварин і рослин зовсім знищили, а деякі знаходяться під загрозою зникнення.

Номер слайду 4

I том – Тварини II том – Рослини Червона книга України Тварини Червона книга України Рослини

Номер слайду 5

Що таке «Червона книга»? Спеціальна комісія склала список тварин і рослин, які знаходяться на межі зникнення, й список рідких видів. Вчені вирішили назвати цей список Червоною книгою.

Номер слайду 6

Інформує, які види тварин і рослин в небезпеці. Вчить вивчати ці види. Попереджає про зникнення цих видів. Радить, як зберегти ці рідкісні види рослин і тварин.

Номер слайду 7

Дерево, трава і квітка, й птах не зуміють себе захистити. Якщо будуть знищені вони – на планеті ми залишимось самі!

Номер слайду 8

Кожна рослина, дерево, пташина — То все чудова мила Україна. Наше завдання — зберегти природу Для мене, тебе і всього народу.  

Номер слайду 9

Складіть правила поводження в природі

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Збережемо… Ми природу зберігаємо, від біди оберігаємо не пошкодимо рослини і маленької тварини. Любимо свою природу збережемо її вроду.

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

ppt
Додано
12 січня 2019
Переглядів
848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку