Утворенн варварських королівств.Франкська держава. Хлодвіг

Про матеріал
Презентація слугує "послідовною картою" для проведення уроку у 7 класі під час вивчення теми "Утворення варварських королівств. Хлодвіг"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевірка домашнього завдання. Співвіднесіть наведені поняття за видами історичних джерел. Вид історичних джерел. Поняття. А)РечовинніКнига, Казка, балади, щит, меч лицаря, монети, фото, вітражі, обладунки лицаря, листи, лук, літопис, скульптури. Б)ПисьмовіВ)УсніГ) Зображувальні

Номер слайду 2

Розв’яжіть хронологічну задачу. З’ясуйте скільки років і століть відділяє падіння Західної Римської імперії від нашого часу.

Номер слайду 3

Тема. Утворення «варварських королівств». Франкська держава. Хлодвіг.

Номер слайду 4

Мета. називати час існування Франкської держави Меровінгів; характеризувати дільність Хлодвіга; показувати на карті території «варварських» королівств.

Номер слайду 5

Робота з терміном«Велике переселення народів» - це епоха масових переміщень племен, що привели до загибелі Західної Римської імперії та утворення «варварських королівств».

Номер слайду 6

Робота з документом«Хоча країна не зовсім одноманітна на вигляд, але, в загалі, вона є або страшним лісом, або огидним болотом. Для посівів вона родюча, але не годиться для розведення фруктових дерев. Худобою вона багата. Германці люблять, щоб худоби було багато, у цьому єдиний та найприємнішій для них вид багатства. У золоті та сріблі Боги їм відмовили. Утім, германці й не одержимі такою пристрастю до володіння (дорогоцінними металами) та до користування ними (як інші народи). В тім, найближчі (до Рейну та Дунаю племена) цінують золото й срібло,як використання у торгівлі. Заліза у ніх також небагато, про що свідчить характер їхньої наступальної зброї. Напоєм германцям служить рідина з ячменю або пшениці, перетворена на деяку подібність вина шляхом бродіння. Їжа у них проста: дикорослі плоди, свіжа дичина або кисле молоко. Жінки часто носять покривало з полотна, яке розмальовують пурпуровою фарбою.»Запитання.1. Території розселення германців?2. Назвіть заняття германців, про яких згадуються в документі?3. Який раціон харчування германців?

Номер слайду 7

Робота з підручником. Опрацювати с. 11-12 і назвати основні варварські королівства.

Номер слайду 8

Робота з документом. З голови на обличчя спадає їхнє руде волосся, голена потилиця сяє на сонці. У них світлі очі сіро-блакитного відтінку, і всі вони чисто поголені. Замість бороди носять рідкі вуса, за якими старанно доглядають…Чоловіки носять тісний одяг. Розважаються ж вони тим, що кидають дволезові сокири та списи на великі відстані. Кинувши спис, вони стрибками намагаються його випередити, щоб, таким чином, першими досягти ворога. Любов до війни у них закладається з дитинства.

Номер слайду 9

Закріплення вивченого матеріалу. Прийом “Снігова куля”

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Опрацювати с. 9-14 Скласти розповідь про Хлодвіга за наступним планом:риси характеру історичного діяча; 2) найважливіші напрями діяльності; 3) внесок в історію; 4) ваше ставлення до цього діяча.

pptx
Додано
8 вересня 2019
Переглядів
3751
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку