Утворення Радянського Союзу

Про матеріал
Навчальна: ознайомити учнів з причинами утворення Радянського Союзу; прослідкувати методи приходу до влади в Радянському Союзі Й. Сталіна. Розвивальна: розвивати загальні та предметні компетенції учнів; ознайомити учнів з новими поняттями та термінами. Виховна: виховувати розуміння цінності основних природних прав людини та повагу до них; усвідомлення небезпеки комунізму; відповідального ставлення до якості власних знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Навчальна: ознайомити учнів з причинами утворення Радянського Союзу; прослідкувати методи приходу до влади в Радянському Союзі Й. Сталіна. Розвивальна: розвивати загальні та предметні компетенції учнів; ознайомити учнів з новими поняттями та термінами. Виховна: виховувати розуміння цінності основних природних прав людини та повагу до них; усвідомлення небезпеки комунізму; відповідального ставлення до якості власних знань.

Номер слайду 3

учні знають про причини утворення Радянського Союзу та прихід до влади Й. Сталіна ; учні визначають сутність соціально-економічних процесів, ідейних засад і соціальну базу радянського комунізму; володіють поняттями та термінами; учні розуміють цінність основних природних прав людини; учні поважають основні природні права людини.

Номер слайду 4

Утворення Радянського Союзу. Становлення тоталітарного режиму Йосипа Сталіна.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Доведіть на конкретних фактах, що комуністичний режим у 1920-1930-тих роках був одним з різновидів тоталітаризму у ХХ столітті.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Соціально-економічна політика більшовиків 1920-1930-тих роках Воєнний комунізм — це назва внутрішньої політики Радянської держави, що проводилася в 1918 - 1921 рр.. в умовах Громадянської війни. Основною ціллю більшовиків було утримання власної влади в країні та забезпечення Червоної гвардії та Червоної Армії продовольством та іншивідсутності легітимної політичної влади та бездії звичайних економічних механізмів керування економікою та народним господарством.ми необхідними ресурсами — в умовах війни, відсутності легітимної політичної влади та бездії звичайних економічних механізмів керування економікою та народним господарством. 1921-1929 роки – період НЕП. Використовуючи § 19, сторінка 201 розгляньте схему НЕП. Визначте мету та наслідки НЕП в СРСР. 2. Чому, на Ваш погляд, комуністи відмовилися від НЕП як важеля соціалістичного будівництва?

Номер слайду 9

Помирає Володимир Ленін; зростання нестабільності в суспільстві, масові заворушення; криза влади, неспроможність узяти ситуацію під контроль звичайними засобами; Низикий економічний рівень; необхідність розв’язання для країни винятково важливого стратегічного завдання, що вимагає консолідації всієї країни – Радянський Союз.

Номер слайду 10

Прихід Сталіна до влади

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Володимир Ленін Йосип Сталін Країна: Російська імперія – Радянський Союз Роки життя: 1870-1924 1879-1953 Соціальна група: феодал пролетаріат Діяльність: Державний, політичний діяч. Державний, політичний, військовий діяч. Висновок: сконцентрував всю владу в своїх руках, як провідник більшовицької партії , спробував встановити у ХХ столітті комунізм на всій Земній кулі.

Номер слайду 13

Фредерик Шопен (1810-1849) польський композитор. Композиція “Вальс Квітів”

Номер слайду 14

Політика Йосипа Сталіна

Номер слайду 15

Терміни Грудень 1925 р. рішення XIV з’їзд ВКП(б) про проведення індустріалізації. ІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ - процес створення важкої промисловості створення важкої промисловості для перебудови всього народного господарства на базі передової машинної техніки; прискорений розвиток промисловості з метою забезпечення обороноздатності країни. Грудень 1927 р. рішення XV з’їзд ВКП(б) про проведення колективізації. КОЛЕКТИВІЗАЦІЯ – насильницьке обґєднання селян у колективні господарства і ліквадації самостійних селянських господарств.

Номер слайду 16

1.Встановіть хронологічну послідовність, вказуючи дату подій: А) Рік початку правління Й. Сталіна – Б) Роки Нової Економічної Політики (НЕП) – В) Створення Радянського Союзу – Г) Рік освоєння Арктики – 2. Назвіть історичну особу та історичні події пов‘язані з нею:

Номер слайду 17

1. Встановіть хронологічну послідовність, вказуючи дату подій: А) Рік початку правління Й. Сталіна – 1924 р. Б) Роки Нової Економічної Політики (НЕП) – 1921 – 1928 р. В) Створення Радянського Союзу – 1922 р. Г) Рік освоєння Арктики – 1934 р. 2. Назвіть історичну особу та історичні події пов‘язані з нею: 1. Йосип Сталін . Грудень 1925 р. – XIV з’їзд ВКП(б). Курс на індустріалізацію 2. Оржонікідзе Григорій Костянтинович (псевдонім Серго) радянський державний і партійний діяч 1917 -1937 рр., який привів до влади Сталіна.

Номер слайду 18

Робота з документом: З доповіді Д.Волкогонова “Сталінізм: сутність, генезис, еволюція”. Політичний діяч помирає кілька разів. Фізично Сталін помер вже давно. Політично ця примара зберігає ще якийсь, мабуть, ефемерний, шанс. Справа в тому, що чим гірше будуть у нас йти справи, тим шанси неосталінізму будуть вищими. Ну, а історично, на жаль, Сталін не помре ніколи. Залишивши найбільшу вмґятину в нашій історії, він залишиться в ряді найлиховісніших тиранів людства. Чи згодні Ви з точкою зору відомого історика і публіциста?

Номер слайду 19

Доведіть на конкретних фактах, що комуністичний режим у 1920-1930-тих роках був одним з різновидів тоталітаризму у ХХ столітті.

Номер слайду 20

Опрацювати §19, відповісти на питання усно (обов'язково) Вивчити дати, нові поняття (обов'язково) Виконати завдання І та ІІ письмово на стор. 204 (достатній рівень) Твір-мініатюра за темою на вибір «Місце Сталіна в світовій історії», « Чому Росія стала першою з країн світу, в якій комуністичній партії вдалося прийти до влади?» (високий рівень) Випереджальне завдання: скласти історичні портрети про Томаша Масарика, Юзефа Пілсудського.

ppt
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
1689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку