Презентація: "Утворення слів шляхом додавання значущих частин – префікса, суфікса (без уживання термінів)"

Про матеріал

Презентація до уроку письма на тему: "Утворення слів шляхом додавання значущих частин – префікса, суфікса (без уживання термінів)". Містить наочні матеріали та вправи для зкріплення теми.

Вправи за зошитом для письма і розвитку мовлення "Я пишу" Пономарьової Катерини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Утворення слів шляхом додавання значущих частин – префікса, суфікса (без уживання термінів). Складання і записування речень

Номер слайду 2

 Гра «Збери слово»Завдання: за першими буквами слів — назв малюнків скласти слова. Кішка - …б., …зв., …скл., Білка - … б., …зв., …скл., {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}

Номер слайду 3

Каліграфічна розминка. Запис складів та слів із коментуванням С с Сс са сад садок— Що ви можете сказати про значення слів сад і садок? (Ці слова мають однакове значення.)

Номер слайду 4

Вправа «Утвори слово»— Які дивні плоди зібрався збирати Ґаджик!— Допоможіть йому утворити слова. Утворивши кожне слово, учні записують його в рядках під малюнком. (Висадив, посадила, пересадили, садівник, садочок, садити тощо.)

Номер слайду 5

Робота над загадками.

Номер слайду 6

Бесіда— Що вчилися робити на уроці?— Яким чином утворювали нові слова? Гра «Утвори нові слова»— Утворіть нові слова від слова ліс. (Лісок, лісовий, лісовичок, лісник, лісочок.)Рефлексія. Мені було цікаво та легко працювати на уроці. Було цікаво, але не все зрозуміло.    Було сумно та нецікаво.

Номер слайду 7

Дякую за урок! Чудово!rrrrr

pptx
Додано
13 вересня 2020
Переглядів
1569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку