УВЕДЕННЯ ТА ВСТАВЛЕННЯ ТЕКСТІВ НА СЛАЙДАХ. РЕДАГУВАННЯ І ФОРМАТУВАННЯ ТЕКСТІВ НА СЛАЙДАХ

Про матеріал
Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя. Цифровий ресурс має на меті допомогти учителям та учням наочним та методичним доповненням програм та підручників для кращого сприйняття та засвоєння уроків інформатики для 5 класу НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УВЕДЕННЯ ТА ВСТАВЛЕННЯ ТЕКСТІВ НА СЛАЙДАХ. РЕДАГУВАННЯ І ФОРМАТУВАННЯ ТЕКСТІВ НА СЛАЙДАХУрок №16 Нова українська школа202-2023 Підготував: Віктор Місьонг5 клас

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙТЕДля чого на слайдах презентації розміщують заголовки? Яким повинен бути їх зміст?Чому на слайдах комп’ютерної презентації не рекомендують розміщувати багато тексту?Для чого можуть бути використані текстові об’єкти на слайдах презентації?

Номер слайду 3

ВИДИ ТЕКСТОВИХ ОБ’ЄКТІВДля зручності виступу з презентацією та її сприйняття слухачами на слайдах комп’ютерної презентації розміщують короткі текстові повідомлення. Для цього використовують текстові об’єкти різних видів. Елементи керування для створення додаткових текстових об’єктів розміщені на Стрічці на вкладці Вставлення у групі Текст. Текстове поле можна використати для розміщення тексту в довільному місці слайда, наприклад поверху інших об’єктів.

Номер слайду 4

ВИДИ ТЕКСТОВИХ ОБ’ЄКТІВОб’єкт Word. Art — це текстовий об’єкт, для якого застосовано художнє оформлення. Його використовують, щоб виділити деяке основне поняття на слайді. Іноді так оформлюють заголовок слайда. Для вставлення об’єкта Word. Art на слайд комп’ютерної презентації потрібно:

Номер слайду 5

РЕДАГУВАННЯ ТЕКСТОВИХ ОБ’ЄКТІВНа межі та в кутах вибраного об’єкта є маркери, призначені для змінення розмірів об’єкта та його повороту. Перетягуючи маркери змінення розмірів, можна змінювати ширину та висоту об’єкта. Переміщуючи маркер обертання, можна повернути об’єкт на будь-який кут. Коли на слайді вибрано будь-який текстовий об’єкт, на Стрічці з’являється тимчасова вкладка Формат фігури.

Номер слайду 6

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 7

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
31 березня 2023
Переглядів
2585
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку