Узагальнення знань в 8 класі з теми:"Здоров'я людини. Фізична складова здоров'я" розроблене в двох варіантах з трьома рівнями складності. Використавши дану контрольну роботу вчитель швидко зможе перевірити рівень знань учнів з даної теми.
Узагальнення знань з тем «Здоров’я людини», «Фізична складова здоров’я»
І варіант
І. 1.Оберіть правильне твердження
А всі оздоровчі системи однакові;
Б усі оздоровчі системи передбачають купання зимою в ополонці;
В усі оздоровчі системи передбачають щоденну рухову активність
2 Їжа має містити білки, жири та вуглеводи у співвідношенні
А 1:1:1; Б 1:1:2;
В 1:1:3; Г 1:1:4.
3 Хороша фізична форма людини містить кілька компонентів
А загальна та м’язова витривалість, сила волі, спритність, гнучкість, склад тіла;
Б загальна та м’язова витривалість, спритність, сила, гнучкість, склад тіла;
В загальна та м’язова витривалість, уважність, спритність, сила, гнучкість, склад тіла
4 Оберіть неправильні твердження
А тепла їжа краще засвоюється організмом;
Б продукти харчування не потребують правильної кулінарної обробки;
В при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно
5 До сучасних систем харчування відносять
А італійську кухню; Б сироїдіння;
В японську кухню; Г вегетаріанство
6 До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій відносять
А дотримання особистої гігієни; Б перебування на кухні у змінному взутті;
В прийом їжі на свіжому повітрі
7 Позначте отруйні рослини
А дурман; Б нагідки;
В монстера; Г деревій
8 Позначте їстівні гриби
А лисичка справжня; Б польський гриб;
В чортів гриб; Г білий гриб
9 Вовчі ягоди — це…
А кущ заввишки близько 1,5 м; Б дерево висотою 2,5–3 м;
В трава з червоними ягідками
10 Харчові добавки класу барвники
А сприяють швидкому розварюванню;
Б підсилюють або відновлюють колір продукту;
В подовжують термін зберігання продукту
11 Кишкову інфекцію може спричинити
А вживання сирої води; Б контакт із хворими тваринами;
В вживання в їжу немитих фруктів
12 Компонентом фізичної складової здоров’я є
А спілкування з однолітками; Б здоровий сон; В самовиховання
ІІ. Фізичні якості. Основні фізичні якості людини.
ІІІ. Домедична допомога при отруєннях і кишкових інфекціях.
Узагальнення знань з тем «Здоров’я людини», «Фізична складова здоров’я»
ІІ варіант
І. 1 Оберіть правильне твердження
А обов’язковою складовою оздоровчих систем є дієтичне харчування;
Б обов’язковою складовою оздоровчих систем не є споживання цибулі й часнику;
В складовою всіх оздоровчих систем є заняття йогою
2 Збалансоване харчування — це
А харчування, за якого людина почувається ситою і жвавою, в хорошому настрої;
Б харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів;
В харчування, за якого досягається певне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, яке визнача- ють за формулою 1:1:3
3 Компонентом хорошої фізичної форми не є…
А загальна та м’язова витривалість; Б спритність;
В сила волі; Г гнучкість; Д склад тіла
4 Оберіть неправильні твердження
А холодна їжа краще засвоюється організмом;
Б продукти харчування потребують правильної кулінарної обробки;
В при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно
5 До традиційних систем харчування не відносять
А італійську кухню; Б сироїдіння;
В японську кухню; Г вегетаріанство
6 До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій не відносять
А дотримання особистої гігієни; Б перебування на кухні у змінному взутті;
В прийом їжі на свіжому повітрі
7 Позначте неотруйні рослини
А дурман; Б нагідки; В монстера; Г деревій
8 Позначте неїстівні гриби
А лисичка справжня; Б польський гриб; В чортів гриб; Г білий гриб
9 Вороняче око — отруйна рослина, що в народі може мати назву
А сон-трава; Б чорна трава; В хрест-трава
10 Харчові добавки класу консерванти
А підсилюють колір і смак продукту; Б сприяють швидкому розварюванню;
В підвищують термін зберігання продуктів
11 Харчове отруєння може спричинити
А вживання несвіжих страв; Б контакт зі свійськими тваринами;
В рукостискання із хворим на гастрит
12 Компонентом фізичної складової здоров’я не є
А спілкування з однолітками; Б здоровий сон; В самовиховання
ІІ. Дієта. Види дієт.
ІІІ. Методи загартовування.