Узагальнення знань в 8 класі з теми:"Здоров’я людини. Фізична складова здоров’я"

Про матеріал

Узагальнення знань в 8 класі з теми:"Здоров'я людини. Фізична складова здоров'я" розроблене в двох варіантах з трьома рівнями складності. Використавши дану контрольну роботу вчитель швидко зможе перевірити рівень знань учнів з даної теми.

Перегляд файлу

Узагальнення знань з тем «Здоров’я людини», «Фізична складова здоров’я»

І варіант

І.  1.Оберіть правильне твердження

А всі оздоровчі системи однакові; 

Б усі оздоровчі системи передбачають купання зимою в ополонці;

В усі оздоровчі системи передбачають щоденну рухову активність

2 Їжа має містити білки, жири та вуглеводи у співвідношенні

А 1:1:1;                            Б 1:1:2;

В 1:1:3;                            Г 1:1:4.

3 Хороша фізична форма людини містить кілька компонентів

А загальна та м’язова витривалість, сила волі, спритність, гнучкість, склад тіла;

Б загальна та м’язова витривалість, спритність, сила, гнучкість, склад тіла;

В загальна та м’язова витривалість, уважність, спритність, сила, гнучкість, склад тіла

4 Оберіть неправильні твердження

А тепла їжа краще засвоюється організмом;

Б продукти харчування не потребують правильної кулінарної обробки;

В при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно

5 До сучасних систем харчування відносять

А італійську кухню;                Б сироїдіння;

В японську кухню;                  Г вегетаріанство

6 До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій відносять

А дотримання особистої гігієни;        Б перебування на кухні у змінному взутті;

В прийом їжі на свіжому повітрі

7 Позначте отруйні рослини

А дурман;               Б нагідки;

В монстера;            Г деревій

8 Позначте їстівні гриби    

А лисичка справжня;             Б польський гриб;

В чортів гриб;                         Г білий гриб

9 Вовчі ягоди — це…

А кущ заввишки близько 1,5 м;              Б дерево висотою 2,5–3 м;

В трава з червоними ягідками

10 Харчові добавки класу барвники

А сприяють швидкому розварюванню;   

Б підсилюють або відновлюють колір продукту;

В подовжують термін зберігання продукту

11 Кишкову інфекцію може спричинити

А вживання сирої води;                       Б контакт із хворими тваринами;

В вживання в їжу немитих фруктів

12 Компонентом фізичної складової здоров’я є

А спілкування з однолітками;         Б здоровий сон;          В самовиховання

 

ІІ. Фізичні якості. Основні фізичні якості людини.

ІІІ. Домедична допомога при отруєннях і кишкових інфекціях.

 

 

 

 

 

 

 

Узагальнення знань з тем «Здоров’я людини», «Фізична складова здоров’я»

ІІ варіант

 

І. 1 Оберіть правильне твердження

А обов’язковою складовою оздоровчих систем є дієтичне харчування;

Б обов’язковою складовою оздоровчих систем не є споживання цибулі й часнику;

В складовою всіх оздоровчих систем є заняття йогою

2 Збалансоване харчування — це

А харчування, за якого людина почувається ситою і жвавою, в хорошому настрої;

Б харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів;

В харчування, за якого досягається певне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, яке визнача- ють за формулою 1:1:3

3 Компонентом хорошої фізичної форми не є…

А загальна та м’язова витривалість;          Б спритність;

В сила волі;                                                   Г гнучкість;                     Д склад тіла

4 Оберіть неправильні твердження

А холодна їжа краще засвоюється організмом;

Б продукти харчування потребують правильної кулінарної обробки;

В при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно

5 До традиційних систем харчування не відносять

А італійську кухню;                      Б сироїдіння;

В японську кухню;                        Г вегетаріанство

6 До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій не відносять

А дотримання особистої гігієни;                 Б перебування на кухні у змінному взутті;

В прийом їжі на свіжому повітрі

7 Позначте неотруйні рослини

А дурман;              Б нагідки;               В монстера;                  Г деревій

8 Позначте неїстівні гриби

А лисичка справжня;        Б польський гриб;          В чортів гриб;          Г білий гриб

9 Вороняче око — отруйна рослина, що в народі може мати назву

А сон-трава;                  Б чорна трава;                В хрест-трава

10 Харчові добавки класу консерванти

А підсилюють колір і смак продукту;                      Б сприяють швидкому розварюванню;

В підвищують термін зберігання продуктів

11 Харчове отруєння може спричинити

А вживання несвіжих страв;             Б контакт зі свійськими тваринами;

В рукостискання із хворим на гастрит

12 Компонентом фізичної складової здоров’я не є 

А спілкування з однолітками;                   Б здоровий сон;                          В самовиховання

 

ІІ. Дієта. Види дієт.

ІІІ. Методи загартовування.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.9
Оригінальність викладу
4.4
Відповідність темі
4.4
Загальна:
4.2
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Яцук Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. ршр рщзщ
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
  3. Носуліч Ігор Володимирович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Алексиков Иван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шклярська Марта Ярославівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  6. Сорокопуд Олена
    Я де можна взяти відповіді
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Naumova Natalia
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Степура Даша
    А де переглянути відповіді?
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
docx
Додано
16 серпня 2018
Переглядів
21535
Оцінка розробки
4.2 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку