Календарне планування побудоване по програмі з основ здоров'я для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, які навчаються за рівнем стандарту (затверджена Наказом Міністерства освіти і науки України у 2017 році). Календарне планування побудоване з урахуванням методичних рекомендацій до програми, а також планування має конструктор титульної сторінки.
(Повна назва навчального закладу)
Календарно-тематичне планування з курсу основ здоров’я інваріантної складової робочого навчального плану закладу (Повна назва навчального закладу)
у 8-__ класі на І семестр 2018/2019 навчальний рік
Учитель основ здоров’я ПІБ
Розглянуто на засіданні методичного об'єднання вчителів природознавства від __.08.2018 протокол № _
Погоджую
Заступник директора з навчально-виховної роботи
____________ ПІБ
____________ 2018
Назва міста 2018.
Календарно-тематичне планування з основ здоров’я для 8-А класі І семестр
35 год, 1 год на тиждень, із них 4 год – резервні
№ п/п |
К-ть год у темі |
Дата |
Зміст навчального матеріалу |
Практична частина |
Примітки |
|
|
Тема 1. Здоров’я людини (6 год). |
|||
1. |
1. |
|
На порозі дорослого життя. Фізіологічна, психологічна та соціальна зрілість. |
|
|
2. |
2. |
|
Соціальні ролі і життєві навички в сучасному світі. |
|
|
3. |
3. |
|
Надзвичайні ситуації Класифікація надзвичайних ситуацій. |
Опрацювання алгоритму дій при отриманні повідомлень засобів масової інформації про надзвичайні ситуації ** |
|
4. |
4. |
|
Основні принципи порятунку і захисту людей у надзвичайних ситуаціях. Основні положення законодавства України щодо порятунку і захисту людей у надзвичайних ситуаціях. |
|
|
5. |
5. |
|
Визначення стану потерпілого. Перша допомога при надзвичайних ситуаціях. |
Відпрацювання навичок надання першої допомоги потерпілому |
|
6. |
6. |
|
Алгоритм рятування людей під час пожежі. |
Відпрацювання навичок рятування людей при пожежі |
|
|
|
Тема 2. Фізична складова здоров’я (5 год). |
|||
7. |
1. |
|
Оздоровчі системи Поняття про оздоровчі системи та їх складові. |
|
|
8. |
2. |
|
Безпека харчування Вибір харчових продуктів. Традиційні і сучасні системи харчування. |
|
|
9. |
3. |
|
Профілактика захворювань незбалансованого харчування. Харчові добавки. |
|
|
10. |
4. |
|
Симптоми харчового отруєння. Отруйні рослини і гриби. Профілактика харчових отруєнь. |
|
|
11. |
5. |
|
Перша допомога при харчових отруєннях та кишкових інфекціях |
Відпрацювання навичок першої допомоги при харчових отруєннях і кишкових інфекціях |
|
|
|
Тема 3. Психічна й духовна складові здоров’я (5 год). |
|||
12. |
1. |
|
Становлення особистості Біосоціальний характер особистості. Розвиток особистості. Формування самосвідомості у підлітковому віці. |
Відпрацювання алгоритму постановки й досягнення мети.
|
|
13. |
2. |
|
Складові духовного розвитку особистості. Формування системи цінностей. Моральний розвиток особистості. Піраміда потреб. Планування майбутнього. |
|
|
14. |
3. |
|
Краса і здоров’я Ідеали краси і здоров’я. Вплив модних тенденцій на здоров’я. |
|
|
15. |
4. |
|
Уміння вчитися Складові уміння вчитися. Важливість налаштування на успіх. Бар’єри ефективного навчання. |
Моделювання прийомів ефективного запам’ятовування, концентрації уваги. |
|
16 |
5. |
|
Розвиток логічного та образного мислення. Принципи запам’ятовування. Розвиток пам’яті та уваги. |
Вправи на розвиток пам’яті та уваги. |
|
Вчитель основ здоров’я ______________ ПІБ