Узагальнення знань з розділу «Пізнаємо себе і світ»
І варіант
І рівень
а)кока-кола, чіпси. б)банан, яблуко
в) чупа-чупс, родзинки г)снікерс, апельсин
2. Харчування, яке містить достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів називається
а) корисним б)шкідливим
в) збалансованим г)необхідним
3. Тарілка здоров’я містить чотири секції, обери не вірну:
а) зернові б) білкові
в) овочі і фрукти г)жири
4. Найкорисніша рідина для нашого організму:
а) сік б)фреш
в) компот г)вода
5. Всі молочні продукти називають одним словом:
а) вершки б)набіл
в) білки г)молокон
6. Викривлення стопи - це
а) кривостопість б)кривизна
в) плоскостопість г)травма
ІІ рівень
7. Вибери зайвий термін: поясни чому він зайвий. Підсніжник звичайний, любка дволиста, крокус Гейфеля, кульбаба лікарська.
8.Напиши три емоції, які ми переживаємо.
ІІІ рівень
9. Дати визначення словам:
Хронофаги-
Постава-
Червона Книга-
ІV рівень
10. Описати що таке економічні та культурні цінності (ресурси України).
Узагальнення знань з розділу «Пізнаємо себе і світ»
ІІ варіант
І рівень
а)кока-кола, чіпси. б)горіхи, риба.
в) чупа-чупс, родзинки г)снікерс, апельсин
2. Харчування, яке містить достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів називається
а) корисним б)шкідливим
в) збалансованим г)необхідним
3. Тарілка здоров’я містить чотири секції, обери не вірну:
а) зернові б) білкові
в) овочі і фрукти г)вуглеводи
4. Найкорисніша рідина для нашого організму:
а) сік б)молоко
в) вода г)компот
5.ЖЄЛ - це:
а) життя єднає людей б)життєва ємність легень
в) показник активності організму г)показник відпочинку
6. Звичне положення тіла -це
а) кривостопість б)сколіоз
в) постава г)травма
ІІ рівень
7. Вибери зайвий термін: поясни чому він зайвий. Лелека чорний, зубр, хохуля звичайна, лисиця звичайна.
8. Напиши три емоції, які ми переживаємо.
ІІІ рівень
9. Дати визначення словам:
Сон-
Плоскостопість –
Інвазійні види-
ІV рівень
10. Описати що таке екологічні та рекреаційні цінності (ресурси України).