Узагальнення знань з теми (самостійна робота №12) "Сенсорні системи", В-І,ІІ.

Про матеріал
Узагальнення знань з теми(самостійна робота №12) "Сенсорні системи", Варіант - І,ІІ.
Перегляд файлу

Самостійна робота № 12

Сенсорні системи.

В-І

1.Які рецептори сприймають зміни температури навколишнього середовища?

А хеморецептори                                 В терморецептори

Б механорецептори                             Г фоторецептори

2. Внутрішньою оболонкою ока є:

А судинна оболонка                            В райдужка

Б жовта пляма                                      Г сітківка

3. Ділянка сітківки з найбільшою кількістю колбочок – це:

А біла пляма                                        В сліпа пляма

Б жовта пляма                                     Г зорова пляма

4. Складовою частиною якого відділу вуха є завитка?

А вушної раковини                             В середнього вуха

Б зовнішнього вуха                            Г краю язика, ближче до кореня

5. Де розташована зона сприйняття солодкого смаку?

А на кінчику язика                            Б корені язика

В краю язика,                                     Г краю язика, ближче до кореня

ближче до кінчика                        

6. Установіть відповідність між захворюваннями органів зору й слуху та їх особливостями.

1 астигматизм                    А фокусування зображення перед сітківкою

2 короткозорість                Б накопичення сірки в зовнішньому вусі

3 зовнішній отит                В сприйняття викривленого зображення

4 утворення сір-                 Г запалення зовнішнього вуха

чаних  пробок

Де переважно розташовані температурні рецептори?

Рецепторні клітини нюхового аналізатора - це

Основою роботи вестибулярного апарату є:

1

у шкірі

1

війчасті клітини

1

хеморецепція

2

легенях

2

волоскові клітини

2

терморецепція

3

головному мозку

3

колбочки та палички

3

механорецепція

7. Завдання має три стовпчики відповідей. Виберіть по одному правильному варіанту відповідей із кожного стовпчика. Укажіть характерні ознаки сенсорних систем.

 

 

 

 

 

 

 

Самостійна робота № 12

Сенсорні системи.

В-ІІ

1.Які рецептори сприймають зміни тиску в навколишньому середовищі?

А механорецептори                              В терморецептори

Б фоторецептори                                  Г хеморецептори

2. Зовнішньою оболонкою ока є:

А сітківка                                             В склера

Б райдужка                                          Г судинна оболонка

3. Місце виходу зорового нерва із сітківки – це:

А жовта пляма                                    В зорова пляма

Б сліпа пляма                                      Г біла пляма

4. Складовою частиною якого відділу вуха є коваделко?

А внутрішнього вуха                         В середнього вуха

Б зовнішнього вуха                            Г вушної раковини

5. Де розташована зона сприйняття гіркого смаку?

А на краю язика ,ближче                   В краю язика, ближче до кореня

до кінчика    

Б  корені язика                                   Г кінчику язика  

6.  Установіть відповідність між захворюваннями органів зору й слуху та їхніми особливостями.

1 глухота                                           А порушення здатності нормально чути

2 далекозорість                                Б фокусування зображення позаду сітківки

3 дальтонізм                                     В запалення середнього вуха

4 середній отит                                Г порушення здатності розрізняти кольори

7. Завдання має три стовпчики відповідей. Виберіть по одному правильному варіанту відповідей із кожного стовпчика. Укажіть характерні ознаки сенсорних систем.

Де переважно розташовані больові рецептори?

Рецепторні клітини органа рівноваги - це

Основою сприймання запахів є:

1

тільки у шкіри

1

колбочки та палички

1

механорецепція

2

тільки в м’язах

2

війчасті клітини

2

хеморецепція

3

в усіх органах

3

волоскові клітини

3

терморецепція

 

docx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку