9 Клас
Узагальнення знань
Варіант 1
І рівень
А) рецептори;
Б) нейрони
2. Загальна властивість сенсорних систем - здатність пристосовувати рівень чутливості до інтенсивності подразника:
А) адаптація;
Б) регенерація
3. Густа сітка кровоносних судин, які забезпечують безперервне живлення свого ока:
А) внутрішня оболонка ока;
Б) власне судинна оболонка
4. Помутніння кришталика спричинює хворобу:
А) катаракту;
Б)коньюктивіт
5. Відхилення від нормальної здатності оптичної системи ока заломлювати промені, яке полягає в тому, що зображення предметів, розташованих близько до очей, виникають перед сітківкою:
А) далекозорість
Б) короткозорість
6. Очне яблуко має видовжену форму, тому промені від предметів фокусуються перед сітківкою:
А) природжена короткозорість;
Б) набута короткозорість
ІІ рівень
ІІІ рівень
IV рівень
Яких гігієнічних норм необхідно дотримуватися, щоб зберегти слух? Скласти пам’ятку
9 клас
Узагальнення знань
Варіант 2
І рівень
1.Розвивається при збільшенні кривизни кришталика, внаслідок порушення обміну речовин або гігієни зору:
А) природжена короткозорість;
Б) набута короткозорість
2. Порушення зору, пов’язане з нерівномірним заломленням світла:
А) коньюктивіт;
Б)астигматизм
3. Вкажіть частину органу слуху, в якій розташована завитка:
А) зовнішнє вухо;
Б) середнє вухо;
В) внутрішнє вухо
4. Виберіть складові зовнішнього вуха:
А) слухові кісточки;
Б) вушна раковина;
В) завитка;
Г) зовнішній слуховий прохід
5. Виберіть сенсорну систему до якої належить вестибулярний апарат:
А) слухова
Б)Зорова
В) рухова
Г)рівноваги
6. Місце найкращого бачення:
А) жовта пляма;
Б) сліпа пляма
ІІ рівень
ІІІ рівень
IV рівень
Яких гігієнічних норм необхідно дотримуватися, щоб зберегти слух? Скласти пам’ятку