УЗАГАЛЬНЮЮЧИЙ УРОК з літературного читання в 4 класі «Що було на початку світу?»

Про матеріал

УЗАГАЛЬНЮЮЧИЙ УРОК з літературного читання в 4 класі «Що було на початку світу?»

Мета презентації це згадати прочитані твори, перевірити здобуті знання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Що було на початку світу?»УЗАГАЛЬНЮЮЧИЙ УРОК

Номер слайду 2

СкоромовкаҐелґотів гусак на дворі,Сиділа ґава на коморі,На ґанку індик ґелґотав. Ну, хто птахів порахував?

Номер слайду 3

Я на конику скачу:— Цок-цок-цок!Хочеш, тебе підвезу?— Цок-цок-цок!З вітерцем мій коник мчиться:— Цок-цок-цок!Дзвінко стукають копитця:— Цок-цок-цок!В’ється коникова грива:— Цок-цок-цок!Ой, який же я щасливий!— Цок-цок-цок!

Номер слайду 4

— Який розділ ми завершуємо вивчати?— Чому він має таку назву?— Які твори цього розділу вам найбільше сподобалися?— Сьогодні ми ще раз згадаємо прочитані твори, перевіримо здобуті знання.

Номер слайду 5

1 Водяний хаос мав ім’я... ( 3 ). Дивовижна квітка, у якій ховалося мале дитя... ( 5 )Сонце вийшло з яйця, що його зніс птах... ( 7+7 ).4 Правнук Слави й Гука, нащадок могутніх гукрів, найкращий стрілець... ( 9 )5 Грізний бог блискавки і грому... (5)6 Митець, який зробив крила... (5)7 Втіленням одвічної мрії людства про крила став завзятий хлопець... (5).

Номер слайду 6

8. Дедал зробив крила:а) щоб повернутися на батьківщину;б) щоб прославитися;в) бо цар Мінос попросив про це.9. Найголовнішими істотами на світовому дереві були:а) два голуби і ластівка;б) орел і сивий сокіл;в) два голуби і сивий сокіл.

Номер слайду 7

10. Коли не було ні землі, ні неба, всесвіт нагадував:а) космос;б) безмежний простір;в) безмежний океан води.11. Ким судилося стати дитяті, яке було сховане в квітці лотоса?а) Богом Ра;б) богом Творцем;в) царем Міносом.12. Мисливець та його прекрасна дружина перетворилися на:а) голубів;б) ластівок;в) лелек.

Номер слайду 8

1 Водяний хаос мав ім’я... (Нун). Дивовижна квітка, у якій ховалося мале дитя... (Лотос)Сонце вийшло з яйця, що його зніс птах... (Великий Гоготун).4 Правнук Слави й Гука, нащадок могутніх гукрів, найкращий стрілець... (Мисливець)5 Грізний бог блискавки і грому... (Перун)6 Митець, який зробив крила... (Дедал)Втіленням одвічної мрії людства про крила став завзятий хлопець... (Ікар).

Номер слайду 9

8 В9 А10 Б11 А12 В

pptx
Додано
1 березня 2018
Переглядів
2300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку