В. Шевчук " Панна квітів". Добрі справи.

Про матеріал
Інтегрований урок. Презентація матеріалу казки В. Шевчук " Панна квітів". Добрі справи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка  В. Шевчука «Панна квітів». Тема уроку: « Добрі справи». Підготувала вчитель української мови та літератури Шинкар Т. М.

Номер слайду 2

У внутрішньому світі людини доброта – це сонце. (Гюго В.)Скільки в людині доброти – стільки в ній і життя. (Емерсон У.)Проти всього можна встояти, але тільки не проти доброти. ( Руссо Ж.)

Номер слайду 3

Валерій Шевчук – сучасний український письменник, учений, літературознавець, перекладач, примножувач скарбів культурної спадщини нашого народу. Народився 20 серпня 1939 року в місті Житомирі. Батько письменника, Олександр Шевчук, в юнацтві змушений був покинути навчання і зайнятися ремеслом. Став шевцем. Батьки прищепили малому Валері любов до книг. Дитинство було багатим на пригоди: мав здатність постійно губитися,часто опинявся у небезпеці. Одного разу хотів подивитися, як вилітає куля з рушниці, і чудом врятувався. Після закінчення школи у 1956 році вступає до Київського університету. Робить перші спроби у поезії, пізніше вдається до жанру новели. Має довжелезний список державних (і не тільки) премій. Його кандидатура пропонувалася для висунення на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури. Ми можемо пишатися багатогранним талантом нашого земляка.

Номер слайду 4

Телефонограма для 5-Б

Номер слайду 5

Прийти не можу, мандрую країною, перевіряю, чи скрізь однаково й гарно світить сонце, чи однаково гарні пісні співають пташки й цвіркуни і чи скрізь я можу вільно й радісно сміятися. Від кого цей лист?

Номер слайду 6

Зеленоочка

Номер слайду 7

Не чекайте на мене, стою каменем на одній із доріг, сподіваюсь, що хтось і мене звільнить. Хто це?

Номер слайду 8

Крінос

Номер слайду 9

Дуже зайняті: робимо великі подвиги, а потім поспішаємо в мурашник, щоб знову розказати про них своїм побратимам .

Номер слайду 10

Мурахи Вунько й Мунько

Номер слайду 11

Бліц опитування1. Який герой твору уособлює добро? А який зло? 2. Як вперше зустрілися Зеленоочка і Крінос?3. Які вони , наші головні герої? 4. Що доброго ти зробив у своєму житті?

Номер слайду 12

Капелюшки мислення 

Номер слайду 13

Білий колір – зачитайте уривок з тексту, в якому сказано про вчинок Кірноса. Чорний колір – Скажіть, чому цей вчинок вважається негативним?Жовтий колір - Чому Крінос вважає свою справу доброю?Червоний колір – Уявіть, що ви – люди, зачаровані Кріносом. Як ви себе почуваєте під землею?Зелений колір – Дайте кілька порад Кріносу: як зробити людину щасливою?Синій колір – Чи можна виправдати вчинок Кріноса?

Номер слайду 14

Незакінчене речення…Казка Валерія Шевчука допомогла мені зрозуміти, що …

Номер слайду 15

Рефлексія. Супер!!!Мені є над чим задуматися. Треба бути більш уважним.

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Вміти переказувати зміст тексту. За бажанням підготувати ілюстрацію до казки.

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
4113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку