В'язання гачком " Домашні капці"

Про матеріал

Домашнє в'язання гачком — улюблений і масово поширений у наш час на всій території України вид творчості. Застосовуючи розмаїті техніки ручного в'язання, українські жінки здавна оздоблювали найнеобхідніші в побуті вироби. Капці можна в'язати із залишків пряжі, але вона обов'язково повинна бути однаковою за товщиною і текстурою; для підошви краще вибирати повстяну основу - завдяки своїм якостям повсть чудово буде пом'якшувати стопу при ходьбі і збереже тепло.

Перегляд файлу

Домашні капці сучасної панянки.

Технологічна послідовність виготовлення виробу

№ з/п

Послідовність виготовлення

Наочне зображення

Інструменти  та обладнання

1

Розмічаємо підошву:

Із повстяної тканини вирізати заготовку підошви, розмітити та проколоти шилом отвори на відстані 1см від краю і один від одного. Вив’язати по 2 стовпчики без накиду в одному отворі.

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image.jpg

Шило, гачок, нитки, ножиці, повстяна заготовка

2

Вив’язуємо підошву:

1р набрати 7 повітряних петель; 2р пров’язати 7 стб б/н; 3р пров’язати 9 стб б/н (прибавки робити на початку та в кінці рядка); 4 р пров’язати 11 стб б/н (прибавки робити на початку та в кінці рядка) ; 18р,25р,33р зробити прибавки (прибавки робити на початку та в кінці рядка), а всі інші ряди без змін; 41-43р зробити убавки (на початку та в кінці рядка).

 

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image 15.jpg

Нитки, гачок, ножиці

3

Вив’язуємо верхню частину капців:

1р 26 повітряних петель;2р 26 стб б/н; 3р пров’язати 28 стб б/н (прибавки робити на початку та в кінці рядка); 4-6 р 28 стб б/н; 7р пров’язати 30 стб б/н (прибавки робити на початку та в кінці рядка); 8-10р 30 стб б/н; 11р  пров’язати 32 стб б/н (прибавки робити на початку та в кінці рядка); 12-14р 32 стб б/н; 15р  пров’язати 34 стб б/н (прибавки робити на початку та в кінці рядка); 16-22р 34 стб б/н.

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image 6.jpg

 

Нитки, гачок, ножиці

4

З᾽єднуємо нижню частину з верхньою: приєднати верхню частину до нижньої стовпчиками без накиду.

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image 7.jpg

Гачок, нитки, ножиці

5

З᾽єднуємо з підошвою: приєднати нижню частину до підошви стовпчиками без накиду.

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image 9.jpg

Гачок, нитки, ножиці

6

Оздоблення.

Вив’язуємо квіточку: 1р 3 повітряні петлі з’єднати в кільце; 2р в’язати 5 стб б/н в кільце; 3р в кожну петлю пров’язати 3 повітряні петлі, 3 стб з/н, 3 повітряні петлі. Так робити 5 разів.

Полуниця: 1р 3 повітряні петлі з’єднати в кільце; 2р 4 стб б/н; 3р 6 стб б/н (прибавити 2 стб б/н через одну петлю); 4р 9 стб б/н прибавити 3 стб б/н через одну петлю; 5р 12 стб б/н через 2 петлі; 6р 15 стб б/н (прибавити 3 стб б/н через 3 петлі); 7р 18 стб б/н зробити прибавки через 4 петлі; 8р 21 стб б/н зробити прибавки через 5 петель; 9р 21 стб б/н; 10р робити убавки через 5 петель 3 рази; 11р робити убавки через 4 петель 3 рази; 12р робити убавки через 3 петлі; 13р робити  убавки через 2 петлі, наповнити синтепоном. Вив’язати  листочки.

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image 5.jpg

Гачок, нитки, ножиці, голка

7

Кінцевий результат проекту:

Оздобити виріб в’язаними квіточками і полуницями, елементи прикріпити до верхньої частини напівстовпчиком .

C:\Users\Андрей\Downloads\viber image 11.jpg

Гачок, нитки, ножиці.

 

 

 

docx
Додано
10 жовтня 2022
Переглядів
201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку