Василь Сухомлинський «Кінь утік»

Про матеріал
Василь Сухомлинський «Кінь утік» робота з дитячею книгою , 4 клас, сенкан, технологія 6 капелюшек і багато іншої роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мовна розминка Ходить коник по лужку, По зеленім бережку. Коник сам себе пасе, Коник гривою трясе.

Номер слайду 3

Скоромовка Жук у житті зажурився Жвавий джміль десь забарився. Жук дзичить: «Хвилююсь я, Дружба в нас на все життя.»

Номер слайду 4

Асоціативний кущ Пасечник Е.А.

Номер слайду 5

Василь Олександрович Сухомлинський Народився Василь Сухомлинський 28 вересня 1918 року в селі Василівці Кіровоградської області в бідній селянській сім’ї. Тут минули його дитинство й юність. В їхній сім’ї, крім Василя було ще троє дітей. Як і решта селянських дітей, він вчився в рідному селі у школі З 1935 р. починається педагогічний шлях В. О. Сухомлинського. В 17 років він став вчителем заочної школи недалеко від рідного села. Він 35 років працював у школі, був учителем і директором. Для молодших школярів він написав 1500 мініатюр-казок Не раз був нагороджений орденами і медалями за свою плідну працю. Прожив Василь Олександрович 52 роки.

Номер слайду 6

«Кінь утік» Чому кінь міг утекти?

Номер слайду 7

Поясніть значення слів: запанувала подив вогнегривий вчинив почервонів вчинок розголошуєш тиша обурення таємниця

Номер слайду 8

втратити який дорогоцінний Пасечник Е.А. Друг- і знайти дуже камінь, важко легко

Номер слайду 9

Це було в четвертому класі. Всі схилились над зошитами. Учитель дав задачі для самостійного розв'язування, і діти уважно працювали. Віталик сидів на останній парті. Він уже закінчував розв'язувати задачу, як раптом на парту впала записка. «Це знову, мабуть, від Петрика,– подумав Віталик.– Знову просить ковзани. Що ж я йому весь час даватиму свої ковзани?» – Іване Петровичу,– сказав Віталик,– мені хтось записку кинув... Поміркуй: Чому кінь міг утекти?

Номер слайду 10

Хіба ж можна на уроці записки писати? – Записки на уроці писати не можна,– сказав Іван Петрович.– Але якщо вже тобі хтось написав, то розповідати про неї вчителеві – недобре, Віталику. Записка – це ж таємниця, яка мусить бути відома тільки тобі і твоєму товаришеві. А ти розголошуєш цю таємницю. Візьми записку, заховай, на перерві прочитаєш... Віталик почервонів. Тепер він зрозумів, що вчинив негарно.

Номер слайду 11

У класі запанувала тиша. Дехто з хлопців час від часу підводив голову, дивився на Віталика, і в тих поглядах хлопчик бачив подив і обурення. Віталик розгорнув записку і прочитав: «Віталику,– писав Петрик,– я намалював вогнегривого коня. Якщо хочеш, дам тобі». На перерві Віталик підійшов до Петрика. – Давай коня, – сказав Віталик. – Утік кінь...– тихо відповів Петрик.

Номер слайду 12

Будемо працювати за допомогою шести капелюхів.

Номер слайду 13

Поміркуй і скажи Чому Віталик розказав про записку вчителю? Як вчитель відреагував на цей вчинок учня? Чому Віталик почервонів? Пасечник Е.А.

Номер слайду 14

Як діти оцінили вчинок Віталика? Про що свідчить відповідь Петрика? Чому вчить нас це оповідання? Пасечник Е.А.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Сенкан — це вірш, що складається з п’яти рядків. Слово «сенкан» походить від французького слова «п’ять» і позначає вірш у п’ять рядків.   1. Тема (іменник)- Друг 2. Опис (2 прикметника)- 3. Дія (3 дієслова )- 4.Відношення (фраза з 4 слів )- 4. Перефразування суті –

Номер слайду 18

Гра «Я почну, а ти – закінчуй…» Друг – це той, хто … Мого кращого друга я ціную за … Справжній друг ніколи не … Я можу бути гарним другом, тому що … Дружити – це значить … Якщо мій друг сказав неправду, то я…. Якщо моя подруга просить списати домашнє завдання, то я …

Номер слайду 19

ppt
Додав(-ла)
Строй Яна
Додано
14 березня 2023
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку