Веб-квест з курсу "Основи здоров’я" для учнів 3 класу на тему "Вітаміни і мікроелементи, їх вплив на здоров’я"

Про матеріал

Веб-квест з основ здоров’я призначений для учнів 3 класу. Тема квеста "Вітаміни і мікроелементи, їх вплив на здоров’я". Разом з Цибуліно, героєм казки італійського письменника Джанні Родарі, діти можуть здійснити подорож в краіну Вітамінію, і, виконавши інтерактивні завдання, дізнатися цікаву і корисну інформацію про вітаміни, мікроелементи, продукти харчування, які їх містять, та значення вітамінів для здоров’я.


Перегляд файлу

     Опис освітнього веб-квеста

 

Загальні відомості

1

Прізвище, ім'я, по батькові автора

Гой Антоніна Геннадіївна

2

Місце роботи, посада автора

Чернігівська спеціалізована загальноосвітня школа № 2 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов, вчитель початкових класів

5

Навчальний предмет (предмети)

Основи здоров'я + літературне читання

6

Навчальна тема веб-квеста

Вітаміни і мікроелементи, їх вплив на здоров’я

7

Вікова категорія учнів, клас ( чи можливе використання іншими учнями при наявності доповнень).

 3 клас, можливе використання іншими учнями при наявності змін та доповнень

8

Назва веб-квеста

Пригоди Цибуліно в країні Вітамінії.

9

Характеристика основної ідеї, яка лежить в основі квесту

Класифікація: короткостроковий (2 тижні), міжпредметний, жанр – пригода.

Головний герой казки Джанні Родарі Цибуліно відправляється у подорож країною Вітамінія. Під час подорожі Цибулино знайомиться з вітамінами та мікроелементами.

10

Коротка анотація квеста

Квест з основ здоров’я для учнів 3 класу. Веб-квест складається з п’яти пригод. Під час першої пригоди вводяться поняття «вітаміни», «мікроелементи». Під час другої пригоди діти дізнаються, що таке вітаміни, мікроелементи, знайомляться з групами вітамінів (водорозчинні, жиророзчинні вітаміни), дізнаються, в яких продуктах містяться вітаміни і мікроелементи і як впливають на організм людини. Під час третьої пригоди діти дізнаються, які продукти містять найбільше вітамінів. Під час четвертої пригоди учні знайомляться зі значенням вітамінів для людини та впливом окремих груп вітамінів на здоров’я. П’ята пригода знайомить з корисними і шкідливими продуктами та правилами здорового харчування.

11

Мета і  задачі веб-квеста

Засвоєння учнями теми «Вітаміни і мікроелементи, їх вплив на здоров’я». Вчити учнів розпізнавати вітаміни та продукти харчування, які їх містять. Пояснити, для чого дітям і дорослим потрібно раціонально харчуватись, вживати в їжу продукти, багаті на вітаміни, розкрити значення вітамінів для здоров’я людини. Розвивати вміння аналізувати, порівнювати, класифікувати, розв’язувати проблемні питання. Виховувати культуру харчування та культуру вживання вітамінів.

12

Очікувані результати (відповідно державного стандарту):

  • • особистісні,
  • • міжпредметні,
  • • предметні

Формування здоров’язбережувальної компетентності шляхом набуття учнями навичок збереження, зміцнення здоров’я та дбайливого ставлення до нього.

Особистісні: розвиток активної мотивації дбайливо ставитись до власного здоров’я, формування позитивного ставлення до навчання.

Міжпредметні: формування вміння здобувати знання, розвиток уміння аналізувати, узагальнювати отримані знання, розвиток критичного мислення, вміння співпрацювати.

Предметні: розрізняти та називати вітаміни та їх групи, розпізнавати продукти харчування, які містять різні вітаміни, розкрити значення вітамінів для здоров’я людини.

13

Адреса сайта веб-квеста

https://sites.google.com/view/vebkvestga/

14

Інтернет-ресурси і сервіси, які використовуються в веб-квесті

Можливості диска Google (сайт, презентації, форми, інтерактивні листи)

Learningapps

Thinglink

Qr coder.ru

сайт rebus1.com

онлайн-сервіс для генерації пазлів

онлайн-конвертер тексту «Зворотній порядок»

онлайн-конвертер для складання анаграм

15

У чому перевага використання форми веб-квесту перед стандартним уроком при вивченні обраної теми?

Веб-квест допомагає в ігровій формі засвоїти навчальний матеріал, розвиває вміння здобувати знання, критичне мислення, вміння аналізувати, порівнювати, узагальнювати, класифікувати, сприяє активній мотивації до пізнання, зацікавлює, що веде до підвищення ефективності навчання.

 

docx
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
5 січня 2019
Переглядів
1311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку