: Веб-подорож «Миколаїв — місто кораблів.Чи багато невідомого навколо?»

Про матеріал
продовжити ознайомлювати учнів із містами України; поглибити знання про Миколаївську область;дослідити, чому Миколаїв називають містом кораблів; розвивати самостійне мислення, вміння досліджувати, уяву, доказове та зв’язне мовлення, пам’ять, увагу, дрібну моторику, критичне мислення, навички вільного спілкування;виховувати любов до рідної землі, естетичний смак.
Перегляд файлу

Тема:    Веб-подорож «Миколаїв — місто кораблів.Чи багато невідомого навколо?»

Мета: продовжити ознайомлювати учнів із містами України; поглибити знання про Миколаївську область;дослідити, чому Миколаїв називають містом кораблів; розвивати самостійне мислення, вміння досліджувати, уяву, доказове та зв’язне мовлення, пам’ять, увагу, дрібну моторику, критичне мислення, навички вільного спілкування;виховувати любов до рідної землі, естетичний смак.

Обладнання:презентація, відео.

Хід уроку

І. Привітання. “Таємні коди”.

Ми сьогодні будемо вітатися не як зазвичай, а таємними кодами. Треба повторити код, який показав вчитель, а тоді передати свій.Так по черзі передаємо вітання, доки вчитель не отримає зворотнє послання.

2. Передбачення теми уроку.

-Діти,пгляньте на екран. Перед вами є зашифроване слово,давайте відгадаємо його.

( ЖПОДОРО)

- Як ви думаєте, чому з’явилися саме такі слова?

ІІ. Повідомлення теми уроку.

-Діти,ми сьогодні вирушимо у  мандрівку Миколаївщиною. Разом побуваємо в адміністративному центрі області — місті Миколаєві. Дізнаємося, чим славиться це місто.

3. Віртуальна подорож Миколаєвом. Перегляд відео. “Миколаїв — місто з історією”

https://youtu.be/GDva2OdKA0c?si=SNohFspekOjq3Ete

-Чи сподобалося вам це місто з висоти пташиного польоту?

-Які місця ви відвідували разом з батьками?

4. Знайомство із символікою міста.

-Діти,ви вже знаєте,що кожне місто має свою символіку. От і наш Миколаїв славиться своєю. Він має Герб міста та прапор Миколаєва.

Герб Миколаєва відображає зв’язок міста із суднобудуванням і флотом, про що свідчить зображений на гербі корабель у вигляді золотого човна. Митра на фоні двох перехрещених посохів символізує сподівання городян на захист покровителя міста — Святого Миколая Чудотворця. Наявність на гербі двох перехрещених посохів може означати стабільність, рівновагу. Золоті якорі свідчать про те, що Миколаїв — місто портове, а Олександрівська червона стрічка символізує державну підтримку починань городян.

Прапор Миколаєва, основою якого є історичний дореволюційний прапор міста, — це прямокутне полотнище білого кольору з двома горизонтальними лазуровими хвилястими лініями, що символізують річки Південний Буг та Інгул. На їх фоні в центрі полотнища зображений герб міста.

5. Цікаві факти про Миколаїв.

-Хлопчики й дівчатка,послухайте декілька цікавих фактів про наше місто.

1.Місто назване на честь Святого Миколая — покровителя моряків.

2.Миколаїв — місто кораблів. Перший збудований тут фрегат назвали, звісно, “Святий Микола”.

3.Миколаїв має декілька власних рекордів. Тут є Інгульський міст — нині вже реконструйований і сучасний. Це перший міст у Миколаєві, що розташувався на злитті річок Інгул і Південний Буг. Міст розвідний, а його підйомна частина — найбільша в Європі.

4.Варварівський міст, що з’явився наступним, був збудований на місці переправи. Нині це єдиний в Україні міст, розведення якого виконується горизонтально з поворотом

на 90 градусів.

-Запрошую вас до перегляду відео. Розведення Варварівського моста.

https://youtu.be/DOe4Fvkzla0?si=szjjIGc5LymslGHG

5.Фізкультхвилинка

ІІІ.Підсумок уроку.

Діти,так як сьогодні наше місто святкує своє день народження,я пропоную зробити і від нас маленькі подарунки у вигляді ваших малюнків. Тому зараз пропоную намалювати найулюбленіше місце в Миколаєві.(зоопарк,Казка(корабель,паровоз),міст,тощо)

ІV.Підсумок уроку.

З яким настроєм ви закінчуєте урок?

Чим запам’яталася наша сьогоднішня подорож?Розкажіть своїм рідним про те, чим здивувало й запам’яталося наше місто.

 

 

docx
Додано
22 вересня 2023
Переглядів
275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку