Вебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який вижив

Про матеріал
Вебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який виживВебквест за мотивами Гаррі Поттера. Історія хлопчика, який вижив
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія хлопчика, який вижив

Номер слайду 2

Вітаю друзі. Мене звати Гаррі. Живу я в комірчині під сходами в домі своїх тітки та дядька Дурслі. Сім'я Дурслі — неприємна, але в мене не має іншого вибору, оскільки мої батьки загинули і я залишився один.              У день свого одинадцятого дня народження я дізнався, що я — з сім'ї чарівників і мені випала можливість навчатися в одній з найкращих шкіл для чаклунів.              Нову сторінку свого життя я розпочав навчаючись у школі чаклунства, де знайшов собі вірних друзів та заклятих ворогів. Згодом я дізнався, що мої батьки не загинули в автокатастрофі, а їх убив Волдеморт — темний лорд та один із колишніх випускників цієї ж школи. Мої батьки, захищаючи мене, не пережили зустрічі з темним лордом, а мені від цієї зустрічі дістався шрам і невідома для мене слава "хлопчика, який вижив".             Щоразу переді мною відкриваються нові таємниці та небезпечні ситуації, з яких я за допомогою та підтримкою своїх друзів знаходжу розгадки та правильні рішення, рятуючи інших від темної сили.

Номер слайду 3

У школі я навчаюся третій рік. І з кожним роком темний лорд, імені якого не можна називати, збирає армію своїх темних однодумців серед темних чаклунів та чорнокнижників, щоб завершити те, що він не зробив в ту ніч, коли вбив моїх батьків та інших, хто підтримав їх, знищити мене — загрозу його існування.             Цей рік не є виключенням. В школі знову почали відбуватися дивні речі. Я почав чути дивний голос. Одного разу, в одну з безсонних ночей, я йшов темним коридором за покликом дивного голосу, який і привів мене до знахідки таємного щоденника.  Щоденника, одного з учнів школи Хогвартс, який наче манив мене і зберігав у собі таємницю, пов'язану зі мною.             Сам один я не зможу протистояти темному лорду, тому прошу вас, своїх друзів, допомогти мені розгадати підступні дії Волдеморта, щоб ще на декілька кроків наблизитися до розгадки, як його знищити.

Номер слайду 4

Перед тим, як перейти до самого основного, пропоную вам дізнатися з чого все розпочалося.           Ще одні жахливі літні канікули я проводив в будинку своїх дядька та тітки.  Безмежно був засмучений тим, що за кілька місяців і навіть у день свого дня  народження я не отримав жодного листа від своїх друзів. Одного дня, коли до мого  дядька прийшов потенційний клієнт з дружиною,  в моїй кімнаті з’явився ельф-домовик, на ім'я  Добі, який хотів повідомити мене про смертельну небезпеку, у випадку, якщо я повернуся  до школи магії. Добі зізнався, що перехоплював усі листи на моє ім'я.  Я був розлючений і не звертав уваги на ці попередження й ельф вдався до чарів, знищив торт, що тітка приготувала для гостей,  після чого домовик зник. Дурслі, яких мені до того вдавалося тримати під контролем, замкнули мене в кімнаті йдядько навіть встановив на вікні ґрати, щоб я не зміг утекти до своєї школи. Це були найжахливіші моменти мого життя.       Мій хороший друг, Рон Візлі з братами, відчуваючи, що я  потребую допомоги, вирішують врятувати мене і прибувають до будинку Дурслів на зачарованому авто, що належить їхньому батькові, й визволяють мене з полону тітки та дядька. Нарешті я вільний. Ми прибули до маленького будиночка, в якому проживало усе сімейство Рона.           Я  чудово провів  останній місяць літа в домі родини Візлі та поява домовика й нова таємнича історія пов’язана зі мною, не покидала мене.

Номер слайду 5

ЗАВДАННЯ 1 Друже, відшукай як називалося місце, в якому Гаррі Поттер провів останній місяць літніх канікул після зустрічі з ельфом Добі?

Номер слайду 6

Пройшовши непрості випробування ми з Роном повернулися до Гоґвортсу. Знову я опинився в центрі уваги. Школою розносяться вісті про те, що Таємну кімнату Гоґвортсу було знову відчинено і на волю випущено чудовисько, яке ховалося в ній. Згідно з легендою, цю кімнату збудував один із директорів – засновників школи. Легенда розповідала про те, що відчинити її може тільки його спадкоємець, який очистить школу від чарівників, народжених простими людьми. Багато учнів школи почали  підозрювати мене, в тому, що я є спадкоємцем засновника, зокрема, коли з'ясувалося, що я володію мовою змій. Невдовзі від нападу загадкового чудовиська «скам'яніння» зазнають учні школи, серед яких і Герміона, яка неодноразово допомагала нам у складних головоломках. Ми у небезпеці й розраховувати можемо лише на себе. Весь час я пробував здогадатися в чому ж полягала таємниця знайденого мною щоденника і мені все-таки вдалося розкрити секрет порожнього щоденника. Щоденник належав Тому Редлу,  і спілкуватися через нього можна з тим, хто пише в ньому. Том показав мені спогад з минулого, і я дізнався, що він – колишній студент школи, який став причиною виключення зі школи професора Хагріда, звинуватив-ши його в діях, які спричинили загибель однієї з учениць. Основним завданням, яке постало перед нами є розгадати цю проблему. Мені з Роном вдалось  дізнатися, що істотою, яку Хагрід виростив у юності, був велетенський павук Араґоґ, що не має відношення до нападів на учнів, і це означало, що наш друг Хагрід не був причетний до цієї історії.  Але це ще було не найстрашніше, що могло статися.  Незабаром зникає  і сестра Рона Візлі. Напис на стіні стверджував, що «її скелет вічно лежатиме у Таємній кімнаті».  Ми були у відчаї, але не збиралися опускати руки.

Номер слайду 7

ЗАВДАННЯ 12 Як ти думаєш чому чудовисько, від зустрічі з яким всі кам’яніли, забрало до Таємної кімнати саме сестру Рона, Джині Візлі?

Номер слайду 8

Мені все-таки вдалося знайти  вхід до Таємної кімнати. У самій кімнаті мною була знайдена непритомна дівчинка та юнак, який був спогадом Тома Редла.  Цей спогад  повідав мені, що Таємну кімнату відкрила Джині, діючи під впливом Лорда Волдеморта і що саме Том Редл 40 років тому став причиною загибелі учениці.             Витягуючи життєві сили з Джині, Том Редл набував могутності й намагався вбити мене, наславши на мене велетенського змія, який раніше паралізував учнів.  Аж тут прилітає Фоукс, фенікс професора Дамблдора, який приносить у своєму дзьобі Сортувальний Капелюх із захованим у ньому мечем Ґодрика Ґрифіндора, що дає змогу мені вступити в бій зі змієм. Фенікс викльовує очі змієві, позбавивши його смертельного погляду, а мені вдається вбити змія мечем. У битві змій ранить мене та Фоукс зцілює мене своїми слізьми від поранення отруйним зубом василіска.               Спогад Том Редла, розповів, що він і є лорд Волдеморт і що мені не вдасться зупинити його і він зможе повернутися й захопити світ магії у свої тенета, підкоривши усіх. У своїй голові я шукав вихід, як зупинити його й згадавши, що отрута змія може вбити, я схопив зуб і встромив його в щоденник й таким чином мені вдалося знищити як щоденник, так і спогад про Тома Редла.                Одразу після того, як щоденник був знищений,  Джині ожила, а всі інші паралізовані учні були врятовані. А я зміг розвіяти ще один сумнів великої таємниці свого існування.

Номер слайду 9

Допоможи відшукати що саме було використано у вигляді лікарства, щоб повернути людині, яка піддалася дії заклинання, її попередній здоровий стан?Завдання 3

Номер слайду 10

Вітаю! ваш Квест пройдено!

pptx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку