Велика буква в назвах вулиць ."Тато лікує зірки" (за Катериною Єгорушкіною)

Про матеріал
Презентація до уроку української мови з теми "Велика буква в назвах вулиць ."Тато лікує зірки" (за Катериною Єгорушкіною)" містить у собі підбірку завдань для роботи під час дистанційного навчання. До презентації внесено тести на розуміння прочитаного твору та вправи на закріплення правопису кличек тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Велика буква у назвах вулиць. «Тато лікує зірки» (Катерина Єгорушкіна)Підготувала:вчитель початкових класів Гома Наталія Василівна

Номер слайду 2

21 лютого Класна робота. Аа Оо Уу Ии Іі Ее. Андріївський узвізмайдан НезалежностіАндрій живе на Шевченківській вулиці.

Номер слайду 3

Прочитайте оповідання Катерини Єгорушкіної «Тато лікує зірки».

Номер слайду 4

Робота з підручником на сторінці 36: Про що йтиметься в оповіданні?Про кого ми дізналися? Що буде далі?Який у тебе настрій, після читання твору?Що допомагає дівчинці згадувати про тата?

Номер слайду 5

Катерина Єгорушкіна "Тато лікує зірки".№1 Куди вдивлялася дівчинка? А) В темінь. Б) В темноту. №2 Яке ім'я в дівчинки? А) Світланка. Б) Оксанка.

Номер слайду 6

№3 Ким працює тато на небі? А) Вчителем. Б) Лікарем. №4 Хто забрав тата? А) Війна. Б) Хвороба. №5 Хто відчув самотність? А) Каштанчик. Б) Дзвіня.

Номер слайду 7

№6 Кого лікує тато на небі? А) Людей. Б) Зірки. №7 Який завтра буде день? А) Збирання звуків. Б) Збирання пісень.

Номер слайду 8

Повторимо правопис кличок тварин: В ГОСТЯХ У ЛІСНИКА Посипався сніжок, і ми пішли в хату.— Ходімо, Цезарю, покажемо гостеві твоїх приятелів—Айстру й Сироту,— сказав Василь Петрович великому сірому смугастому котові. Як виявилось, Айстра — це лисиця, що живе у лісника, а Сирота — чорно-золотистий півень. Лисиця Айстра, кіт Цезар і півень, голосистий Сирота,— нерозлучні приятелі. А ще є у лісника старий добрий сторож садиби собака Букет, пильний і суворий. (За Олександром Копиленком). 

Номер слайду 9

У лісника живуть кіт Цезарь, лисиця Айстра, півень Сирота, собака Букет. 

Номер слайду 10

Кінець!Дякую за увагу.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
1361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку