Відбивання світла. Закон відбивання світла. Плоске дзеркало

Про матеріал
Дана презентація допоможе сформувати чіткі знання про явище відбивання світла, закони відбивання світла та особливості відбивання світла в плоскому дзеркалі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

вчитель фізики: Сєлєзєнєва Дар’я. Відбивання світла. Закон відбивання світла Плоске дзеркало. Олександрівська гімназія Запорізької міської ради

Номер слайду 2

Відбивання світла – це явище, під час якого падаючий промінь світла на межі розділу двох середовищ змінює свій напрям, залишаючись у даному середовищіВідбивання світла

Номер слайду 3

Закони відбивання світла. Усі видимі тіла відбивають світло. Під час відбивання світла виконуються два закони відбивання світла: 1) промінь, що падає, промінь відбитий і перпендикуляр до поверхні відбивання, проведений із точки падіння променя, лежать в одній площині; 2) кут відбивання дорівнює куту падіння.

Номер слайду 4

Зображення предмета в плоскому дзеркалі є уявним, дорівнює за розміром самому предмету та розташоване на такій самій відстані від дзеркала, що й предмет

Номер слайду 5

Характеристика зображень у плоских дзеркалах1. Плоске дзеркало дає уявне зображення предмета. 2. Зображення предмета в плоскому дзеркалі та власне предмет є симетричними відносно поверхні дзеркала, і це означає: а) зображення предмета дорівнює за розміром самому предмету; в) зображення предмета розташоване на тій самій відстані від поверхні дзеркала, що й предмет; с) відрізок, який сполучає точку на предметі з відповідною їй точкою на зображенні, є перпендикулярним до поверхні дзеркала.

Номер слайду 6

ДЗЕРКАЛЬНЕ Й РОЗСІЯНЕ ВІДБИВАННЯ СВІТЛА

Номер слайду 7

Світловий пучок, падаючи на межу двох прозорих середовищ, поділяється на два пучки. Один із них — відбитий — відбивається від поверхні, підпорядковуючись законам відбивання світла. Другий — заломлений — проходить у друге середовище, змінюючи свій напрямок.

Номер слайду 8

відбитий проміньзаломлений промінь

Номер слайду 9

Закони заломлення світла. Закони заломлення світла: 1. Промінь падаючий, промінь заломлений і перпендикуляр до межі поділу двох середовищ, проведений із точки падіння променя, лежать в одній площині. 2. Для двох даних середовищ відношення синуса кута падіння α до синуса кута заломлення γ є незмінною величиною:

Номер слайду 10

Причина заломлення світла — зміна швидкості його поширення в разі переходу з одного середовища в інше. Відносний показник заломлення n показує, у скільки разів швидкість поширення світла в середовищі 1 більша (або менша) ніж швидкість поширення світла в середовищі 2:

Номер слайду 11

У випадку коли світло потрапляє в середовище із вакууму, показник заломлення n називають абсолютним показником заломлення:

pptx
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
1593
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку