Відеопрезентація до уроку кейсу: Країни Африки.Цікаві факти про Південну Африку

Про матеріал
Відеопрезентація до уроку-кейсу: "Країни Африки. Цікаві факти про Південну Африку" ілюструє Південну Африку – як країну контрастів: тут в одному і тому ж місці Ви зможете побачити, як африканські традиційні будівлі стоять по сусідству з сучасними висотними будівлями... Як найдавніші традиції корінних жителів співіснують з культурою західноєвропейських країн-колонізаторів. Більше цікавих фактів Ви дізнаєтеся з цієї презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Південну Африку https://clout.com.ua/tsikavi-fakty-pro-pivdennu-afruku.html

Номер слайду 2

Південна Африка – країна контрастів: тут в одному і тому ж місці Ви зможете побачити, як африканські традиційні будівлі стоять по сусідству з сучасними висотними будівлями; Як найдавніші традиції корінних жителів співіснують з культурою західноєвропейських країн-колонізаторів. Більше цікавих фактів Ви дізнаєтеся нижче в списку.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Факт 1. В ПАР налічується 11 офіційних мов: африкаанс, англійська, ндебеле, педі, сото, свазі, тсонга, тсвана, венда, коса і зулуська. Тому країна має 11 офіційних назв. Цікаво знати, що більшість населення знає три і більше мов. Англійська є однєю з найпоширеніших і використовується більш ніж половиною населення країни.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Факт 2. Населення Південної Африки складає понад 49 млн. чоловік. Переважна більшість жителів – чорношкірі (80%), близько 9% – білі, 2.5% – індіанці та азіати, 8.5% – змішаної раси. Факт 3. Цікавий факт: Південна Африка є другим за величиною експортером фруктів в світі. Факт 4. Південно-Африканська Республіка займає почесне третє місце в світовому рейтингу безпеки води з крана!

Номер слайду 7

Фрукти з Південної Африки

Номер слайду 8

Факт 5. На Столовій горі росте понад 1500 різних видів рослин! Це навіть більше ніж у всій Великобританії! Факт 6. Цікавий факт: Південна Африка має найдешевшу електроенергію в світі. Це пояснюється безліччю ТЕС, які і виробляють величезну кількість електроенергії. Факт 7. Цікаво знати, що Південно-Африканська Республіка виробляє дві третини електроенергії у всій Африці! Факт 8. Біля берегів Південної Африки понад 2000 затонулих кораблів. Більшості з них більше 500 років!

Номер слайду 9

Столова гора

Номер слайду 10

Факт 9. Цікавий факт: ПАР – це єдина країна в світі, де на одній вулиці жили три лауреати Нобелівської премії! Всі вони жили на вулиці Вилакази в місті Соуето. Факт 10. За коротку історію незалежності Південно-Африканській Республіці вдалося створити незалежну судову систему, багатопартійність і вільні, незаангажовані ЗМІ. Факт 11. Цікавий факт: перші людські останки були знайдені на території ПАР понад 16 000 років.

Номер слайду 11

Факт 12. Офіційна валюта – ранд. Вона була випущена в 1961 році і замінила фунт у співвідношенні 2:1, тобто 2 ранда = 1 фунт. Факт 13. На території Південно-Африканської Республіки (ПАР) ростуть одні з найбільших рослин у світі – баобаби. Вони живуть до 5 тис. років і досягають у діаметрі стовбура 25 метрів! Цікаво знати, що плоди цих дерев їстівні і називаються «мавпячий хліб». Факт 14. Цікавий факт про Південно-Африканську Республіку: одна з небагатьох країн, яка добровольно відмовилася від ядерної зброї, яку, до речі, самостійно і розробляла.

Номер слайду 12

Факт 15. Територія ПАР становить 1 219 912 км2, що відповідає 24 місцю в списку найбільших. Цікаво знати, що площа Південної Африки настільки велика, що її можна прирівняти до п’яти площ Японії або трьох Техасів! Факт 16. За оцінками фахівців, Південно-Африканська Республіка (ПАР) є однією з найбільш перспективних країн розвитку туризму. Це пояснюється різноманітністю стародавніх пам’яток та унікальних природних місць. Факт 17. Південна Африка стала першою на своєму континенті країною, яка провела Чемпіонат світу з футболу (2010 рік).

Номер слайду 13

Факт 18. Цікавий факт: Національний парк Крюгера містить найбільшу різноманітність видів диких тварин на африканському континенті. Факт 19. Печери Канго є одними з найкрасивіших у світі. Їх загальна довжина становить понад 4 км. Факт 20. Цікавий факт про Південну Африку: столова гора є однією з найстаріших у світі. Її висота сягає 1087 м над рівнем моря. Факт 21. На всій території Південно-Африканської Республіки (ПАР) розташовано більше 280 тис. вітряків.

Номер слайду 14

Печери Канго (англ. Cango caves, африк. Kangogrotte) — комплекс гротів на території Західної Капської провінції в ПАР. Печери розташовані в горах Звартбе - Чорних горах, в Малому Карру на північ від Оудсхорну. Комплекс складається з трьох ділянок - (Канго 1, 2 и 3) загальною довжиною понад 4 км.

Номер слайду 15

Факт 22. З 49 млн. населення, близько 18 млн. є працездатними. Факт 23. Цікавий факт: три з п’яти найшвидших наземних тварин живуть у Південній Африці – гепард (101 км на годину), антилопи гну (до 90 км на годину), і лев (75-80 км на годину). Факт 24. У східній частині ПАР вчені виявили сліди синьо-зелених водоростей, які мешкали близько 3500 млн. років тому. Це одні з найбільш ранніх свідчень життя на Землі. Факт 25. Густота населення Південної Африки становить 41 осіб/км2.

Номер слайду 16

Факт 26. Рівень ВВП на душу населення в Південно-Африканській Республіці (ПАР) складає 10 200$. Факт 27. Країна отримала незалежність від Великобританії 31 травня 1961 року. Факт 28. Цікавий Факт: Преторія вважається офіційною столицею Південної Африки, але насправді в країні функціонує три столиці: Преторія (розташовані органи виконавчої влади), Кейптаун (органи законодавчої влади) і Блумфонтейн (органи судової влади). Факт 29. Пітермарицбургська мерія є найбільшою будівлею з червоної цегли не тільки у всій Південній Африці, але і у всій Південній півкулі!

Номер слайду 17

Факт 30. В ПАР понад 23% безробітних. Факт 31. Цікавий факт про ПАР: Тугела – другий за висотою водоспад у світі. Його висота становить 850 м! Перше місце залишається за водоспад Анхель у Венесуелі, його висота складає 979 метрів. Факт 32. Першу операцію з пересадки серця в світі було зроблено в Південній Африці в 1967 році південноафриканським хірургом Крісом Барнардом. Факт 33. Цікавий факт: Південна Африка, Зімбабве і Мозамбік зносять межі своїх парків, щоб створити загальну охоронювану природну територію в 35 000 км2, яка стане найбільшою в світі! Вона буде більше ніж Швейцарія, Бельгія або Тайвань.

Номер слайду 18

Тугела

Номер слайду 19

Факт 34. Південна Африка посідає третє місце за рівнем біологічного різноманіття у світі. Факт 35. Більше 11% державного бюджету ПАР йде на охорону здоров’я. Цей сектор користується найбільшим фінансуванням. Факт 36. Цікавий факт: середня тривалість життя в Південній Африці складає всього 49 років, але варто врахувати, що ще в 2000 році люди в середньому жили не більше 43 років! Найбільш незвичайне в цьому те, що жінки живуть 48 років, а чоловіки 50! Факт 37. Цікаво знати, що в країні немає релігійної більшості. Близько 35% християн різних напрямків, 15% атеїстів, а решта 50% населення сповідують безліч різних релігій.

Номер слайду 20

Факт 37. В ПАР функціонує понад 28 000 шкіл, в яких працюють понад 386 000 вчителів та навчається понад 12 мільйонів школярів. Факт 38. Цікавий факт: Південна Африка є однією з найбільших країн-виробників золота, а також має близько 80% запасів платини у світі. Факт 39. Цікавий факт: Південна Африка є однією з найбільших країн-виробників золота, а також має близько 80% запасів платини у світі. Ви прочитали статтю цікаві факти про Південну Африку.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Латік Наталія Миколаївна
    Дякую за цікавий матеріал. А де список використаної літератури? Бажаю познайомитись з першоджерелами.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
10 червня 2019
Переглядів
1932
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку