Відеопрезентація “Сім нових чудес природи»

Про матеріал

Тут представлена бухта Халонг. Халонг перекладається як «там, де дракон спустився в море». Згідно легенди, острів Халонг був створений величезним драконом. Він завжди жив у горах, але коли став вибиратисязвідтіля, продовбав своїм хвостом дивовижні долини різної форми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Частина 2-га Сім нових чудес природи Конкурс

Номер слайду 2

Включає понад 3 000 островів, а також найбільші скелі, урвища та печери; Площа її складає близько 1 500 кв.км. Бухта Халонг, В`єтнам

Номер слайду 3

Вона знаходиться у В`єтнамі та є об`єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На острові є величезна кількість озер, водоспадів та гротів, а також коралових рифів.

Номер слайду 4

Халонг перекладається як «там, де дракон спустився в море». Згідно легенді, острів Халонг був створений величезним драконом. Він завжди жив у горах, але коли став вибиратися звідтіля, продовбав своїм хвостом долини різної форми. Після його занурення в море, місця, викопані його хвостом, заповнились водою, і залишились лише маленькі острівки землі. Місцеві жителі і по цей день вірять, що в цій затоці живе дракон.

Номер слайду 5

Панорама бухти Халонг

Номер слайду 6

Панорама бухти Халонг

Номер слайду 7

Найчудовішими печерами в бухті Халонг є грот Бонау, печери Дівоча та Небесний Палац.

Номер слайду 8

Найкрасивішою печерою є грот Дауго:

Номер слайду 9

Назва Ігуасу походить від слів «вода» и «великий» (guasu). Водоспади Ігуасу, Аргентина та Бразилія

Номер слайду 10

Відповідно до легенди, Бог хотів одружитися на красуні аборигенці, але вона втекла із своїм коханим на каное. В пориві гніву Бог розірвав річку, створив ці дивовижні водоспади, таким чином він прирік закоханих на вічне падіння у прірву.

Номер слайду 11

Водоспади разташовані на річці Ігуасу на межі Бразилії та Аргентини, а також на території національних парків «Ігуасу», занесених у Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 12

Комплекс водоспадів має ширину 2.7 км і включає в себе приблизно 270 окремих водоспадів. Величезна кількість островів відокремлюють водоспади один від другого, і майже 900 метрів з загальної ширини в 2.7 км не вкриті водою. Висота падіння води досягає 80 метрів.

Номер слайду 13

Найбільший водоспад — Горло Диявола — U-образний уступ шириною 150 і довжиною 700 метрів. Кращий вид на нього відкривається з боку Бразилії. Більшість водоспадів знаходиться в межах території Аргентини. В центрі фотографії видно людей для порівняння масштабів:

Номер слайду 14

Тут можна дізнатися бідьше: https://uk.wikipedia.org/wiki/ http://www.versal-online.com.ua/buxta-xalong-u-v-yetnami/ https://sites.google.com/site/najkrasivisimiscasvitu2016/buhta-halong-u-v-etnami http://myplanet.com.ua/?p=2050 http://navkolosvitu.net.ua/iguazu-falls/ https://www.youtube.com/watch?v=xUOHhxZDjiw https://www.youtube.com/watch?v=w5v0OY9t7jg

ppt
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
28 грудня 2018
Переглядів
526
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку