Відеоурок "Розв'язування задач про деформації і напругу"

Про матеріал
Навчимося розв'язувати задачі про механічні деформації тіл і напругу, яка при цьому виникає. Ви побачите рішення п'яти різних задач з поясненнями. Дивіться до кінця і зможете самі розв'язувати такі задачі. Давайте навчатися разом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІДПИСУЄМОСЬ НА КАНАЛУчітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь. ( Т. Г. Шевченко)

Номер слайду 2

Задача 1. Визначте площу поперечного перерізу дерев’яного шеста, якщо під дією сили 810 Н у ньому створюється напруга 300 к. Па. Розв’язки задач з поясненнямидивіться у відеоуроці.

Номер слайду 3

Задача 2. Унаслідок стискання мідного стрижня у ньому виникла напруга 360 МПа. Визначте відносне видовження цього стрижня. Модуль Юнга вважайте рівним108 ГПа. Розв’язки задач з поясненнямидивіться у відеоуроці.

Номер слайду 4

Задача 3. На скільки відсотків від початкової довжини видовжився латунний дріт радіусом 1,5 мм, коли до нього підвісили вантаж 30 кг? Модуль Юнга вважайте рівним 100 ГПа. Розв’язки задач з поясненнямидивіться у відеоуроці.

Номер слайду 5

Задача 4. У канаті, звитому із 40 дротин, під дією вантажу масою 250 кг виникає напруга 30 МПа. Визначте діаметр однієї дротини. Розв’язки задач з поясненнямидивіться у відеоуроці.

Номер слайду 6

Задача 5. Визначте початкову довжину латунного дроту з площею перерізу 0,5 мм2, який під дією підвішеного до нього вантажумасою 5 кг видовжився на 2 мм. Модуль Юнга для латуні вважайте рівним 100 ГПа. Розв’язки задач з поясненнямидивіться у відеоуроці.

pptx
Додано
18 березня 2023
Переглядів
455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку