Презентація до уроку за темою :"Коло, круг. Центр кола. Розв'язування задач, творча робота над задачею".

Про матеріал

Презентація до уроку :"Коло, круг. Центр кола. Розв'язування задач, творча робота над задачею". (До підручника математика Н.Будна, М.Беденко 2 клас)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок математики у 2 класі(за підручником Н. Будна, М. Буденко)Підготувала:вчитель КЗОШ І-ІІІ ступенів № 94 Опольська Олена Олегівна

Номер слайду 2

Тема уроку. Коло, круг. Центр кола. Розв'язування задач, творча робота над задачею.

Номер слайду 3

Плоскі геометричні фігури Круг Коло

Номер слайду 4

Коло – це замкнена лінія, яка є межею круга. Круг – це всі точки площини, обмеженої колом. ОТочка О – це центр кола та круга.

Номер слайду 5

Під якими номерами заховалися круги?13426857

Номер слайду 6

Чим можна накреслити прямокутник?

Номер слайду 7

А чим же креслити коло або круг?Домовилися дві ноги робити кола та круги. Що це? Циркуль

Номер слайду 8

Голівка. Ніжки. Голка. Грифель12234 Пам'ятай!З циркулем працюємо дуже обережно!

Номер слайду 9

Точка О – центр кола. ОАBDВідрізок ОА – радіус кола. Відрізок ВD – діаметр кола.

Номер слайду 10

Радіус кола – це відрізок, що з'єднує центр кола з будь-якою точкою кола. Радіус позначається латинською буквою – r. MОNDBC

Номер слайду 11

Діаметр кола – це відрізок, який з'єднує дві точки кола і проходить через його центр. Діаметр кола позначається латинською буквою – d. ОВА

Номер слайду 12

Як же накреслити коло? Точка О, в якій розміщується голка циркуля,— є центром кола. Розвести ніжку циркуля і вістря олівця на величину заданого радіуса. Для цього голку треба встановити на нульове ділення лінійки, а вістря олівця — на ділення, числове значення якого дорівнює радіусу. Установити голку в задану точку. Для цього правою рукою треба тримати олівець, а пальцем лівої руки направити вістря голки у задану точку. Коло креслять за годинниковою стрілкою, нахиливши циркуль дещо вперед у напрямі руху олівця. Починати креслити треба від нижньої точки кола (від себе). Креслити коло треба однією рукою, тримаючи олівець за верхній кінець.

Номер слайду 13

Завдання 808 Якою буквою позначена точка, що лежить у центрі кола? Якою буквою позначена точка, що лежить поза колом? Якою буквою позначена точка, що лежить на колі? Якою буквою позначена точка, що лежить всередині кола? АВСD(точка А)(точка D)(точка C)(точка B)

Номер слайду 14

Завдання 809 На скільки третя частина від числа 24 більша, ніж четверта частина від цього ж числа? Розв’язання1) 24 : 3 = 8 – третя частина;2) 24 : 4 = 6 – четверта частина;3) 8 – 6 = 2 – на стільки більша. Відповідь: на 2 більша третя частина, ніж четверта.

Номер слайду 15

Задача 810 У магазині іграшок продали 6 моделей паровозів, а моделей вагонів – у 8 разів більше. Скільки моделей іграшок продали всього? Паровозів – 6 м. Вагонів - ?, у 8 разів Б Розв'язання 1) 6 · 8 = 48 (м.) – вагонів;2) 6 + 48 = 54 (м.) – всього. Відповідь: 54 моделі іграшок продали всього.

Номер слайду 16

Підсумки уроку Ми з вами сьогодні познайомились з геометричними фігурами колом та кругом, з поняттям центр кола, радіус та діаметр. Повторили розв’язання складених задач. Пропоную Вам виконати тренувальні вправи на побудову кола з метою розвитку навичок користування циркулем. Успіхів Вам, мої любі учні!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Смоловик Світлана Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
3215
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку